Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1690

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 
Βουλευτής Κορινθίας Ν.Δ. 

«Η επένδυση της Landis είναι μια σημαντική επένδυση για την Ελλάδα και μια σημαντική επένδυση για την Κορινθία» 


 Μια νέα, σημαντική για τη χώρα μας, επένδυση συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τα στελέχη της εταιρείας «Landis+Gyr» που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες διεθνώς. 

Η επένδυση αφορά την κατασκευή νέας μονάδας στην Κόρινθο και τη δημιουργία 170 νέων θέσεων εργασίας από την εταιρεία, η οποία είναι παγκοσμίως ο κορυφαίος προμηθευτής λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας όσον αφορά την «έξυπνη» μέτρηση, την «έξυπνη» υποδομή πληροφοριών και τις «έξυπνες» υποδομές. 

Η «Landis+Gyr», με πωλήσεις 1,8 δις $, λειτουργεί ήδη εργοστάσιο στην Κόρινθο με 500 εργαζόμενους και 90% εξαγωγές. Η νέα μονάδα παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου που θα απασχολήσει άλλους 170 εργαζόμενους, αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέχθηκε τελικά να γίνει στην Ελλάδα, αντί της Ρουμανίας, όπως ήταν η αρχική απόφαση της εταιρείας. 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε πώς: «Η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας ήταν και παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης μας ώστε οι νέοι να μην μεταναστεύουν στο εξωτερικό και να μπορούμε όλοι μας να ζούμε αξιοπρεπώς. Η επένδυση της Landis είναι μια σημαντική επένδυση για την Ελλάδα και μια σημαντική επένδυση για την Κορινθία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια