Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1686

Αντώνης Σαμαράς: 
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει «εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών»


«Αυτό το όπλο δεν το είχε ο Ερντογάν πριν από το 2015, γιατί τότε είχαμε κλείσει τα σύνορα. Του το έδωσε ο Τσίπρας το 2015». 

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» αναφέρει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει «εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών» και «ασύμμετρη απειλή μέσα από «εισβολή» κατευθυνόμενων αμάχων». 

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πως «αυτό το όπλο δεν το είχε ο Ερντογάν πριν από το 2015, γιατί τότε είχαμε κλείσει τα σύνορα. Του το έδωσε ο Τσίπρας το 2015». Ακόμη τονίζει πως «η Ελλάδα έγινε ξανά «κράτος» γιατί διεκδίκησε το αναφαίρετο δικαίωμά της να προστατεύει την κυριαρχία της. Μετά από αυτό κέρδισε τον σεβασμό όλων και έγινε ξανά «γεωπολιτικός παίκτης» στην περιοχή» και χαρακτηρίζει «αποφασιστικό βήμα» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης το κλείσιμο των συνόρων ενώ προσθέτει ότι «υπάρχουν ακόμα κινήσεις που μπορούν να γίνουν προκειμένου να εξουδετερώσει τα σχέδια του Ερντογάν». 

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι επισημάνσεις του για «την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού» την οποία θεωρούσε «αδύνατο σημείο» της κυβέρνησης στους πρώτους μήνες της θητείας της, «δεν λέγονται «εσωκομματική αντιπολίτευση», αλλά πραγματική και ουσιαστική στήριξη. Ο Κυριάκος το ξέρει αυτό». 

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis αναφέρει «όλοι έχουν αντιληφθεί πια, με όσα έρχονται στο φως, ότι πρόκειται για σκευωρία και για συμμορία», προσθέτοντας «νομίζω ότι βρισκόμαστε πλέον στο κατώφλι πολύ σοβαρών εξελίξεων για την πλήρη αποκάλυψη της σκευωρίας». Αναφέρει, ακόμα, ότι «ήταν όλα στημένα, από την αρχή εν γνώσει τους. Για τον κ. Τσίπρα δεν έχω να πω τίποτε. Απλά … συμφωνώ μαζί του. Όπως ανέφερε και ο ίδιος στη Βουλή, όλα αυτά “δεν μπορούσε να τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος”. Αυτό λέω κι εγώ…». 

Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει την διεκδίκηση μέτρων χαλάρωσης, ώστε να αντιμετωπιστούν βραχυπρόθεσμα οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό, καταλήγοντας «μεσοπρόθεσμα και μακροχρόνια μόνο οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις μπορούν να μας σώσουν»



Και ο Αλέξης Τσίπρας υπέρμαχος του «μένουμε σπίτι»....


Ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα για τις δύσκολες μέρες που περνάει ο ελληνικός λαός και κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μεταφορές του. Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό, ο Α. Τσίπρας απεικονίζεται με τον γιο του καθώς απολαμβάνουν παιδική ταινία. Στη συνοδευτική λεζάντα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Αυτές τις μέρες περιορίζουμε όσο είναι δυνατόν τις μετακινήσεις μας. Βγαίνουμε από το σπίτι μόνο όταν είναι απαραίτητο. Δουλεύουμε και επικοινωνούμε αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. 

Δε σταματάμε τις συνεργασίες ούτε τις συσκέψεις με τους συνεργάτες μας. Ας είναι καλά το Skype... Και το κυριότερο αξιοποιούμε το χρόνο για κάτι πολύτιμο που συνήθως οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας δε μας επιτρέπουν. Να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά και να περάσουμε δημιουργικά περισσότερες ώρες με τους δικούς μας ανθρώπους. #μενουμε_σπιτι #μενουμεσπιτι #μενουμεστοσπιτι #StayHome» 

Είναι από τις σπάνιες φορές που η Αξιωματική Αντιπολίτευση δείχνει συναινετική συμπεριφορά έναντι αποφάσεων της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα των Κυβερνητικών μέτρων καταπολέμησης του κορωνοϊού για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας. Πόσο επωφελές θα ήταν για την Ελλάδα, αν την ίδια συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα για τη σιωπηρή ανοχή στα θέματα της Άμυνας από την Ασύμμετρη Απειλή στον Έβρο – έστω και εκ των υστέρων – ακολουθούσαν και τα κομματικά στελέχη και Όργανα . Τότε η Ελλάδα θα ήταν ακτύπητη και δεν θα περνούσε η Τουρκική προπαγάνδα διεθνώς με τα ψέμματα που διασπείρει με πληρωμένα δημοσιεύματα…



Φώφη Γεννηματά: 
Ώρα αποφάσεων 
Επτά προτάσεις για σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την οικονομία


Στην κατεύθυνση αυτή προτείνει: 
Πρώτον, να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και η δημόσια Παιδεία για να στηρίξει την εξ αποστάσεως διδασκαλία. 

Δεύτερον, να τονωθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, για την στήριξη των κοινωνικών υποδομών, αλλά και για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Υπάρχει κίνδυνος νέας ανόδου της ανεργίας. Και μην ξεχνάμε ότι η οικονομία μας είναι ανοιχτή και επηρεάζεται από την κατάσταση σε όλη την Ευρώπη (τουρισμός, εξαγωγές). 

Τρίτον, να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που διακόπτουν την λειτουργία τους, με αναστολή (η απαλλαγή αν η κρίση διαρκέσει )των υποχρεώσεων τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. 

Τέταρτον, να καλυφθεί το εισόδημα των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στις επιχειρήσεις και περιοχές που πλήττονται. Δεν πρέπει να υποστούν αυτοί τις συνέπειες των αποφάσεων για το υποχρεωτικό κλείσιμο επιχειρήσεων. Και ειδικά για τους εργαζόμενους στον τουρισμό ,πρέπει τουλάχιστον να μειωθεί ο αριθμός των ημερομισθίων που προβλέπεται για την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους χειμερινούς μήνες. 

Πέμπτο, να αυξηθούν, με οικονομική κάλυψη, οι άδειες για γονείς με μικρά παιδιά που είναι αναγκασμένοι να μένουν σπίτι και να ισχύσει το μέτρο και για εργαζόμενους που δεν έχουν σταθερή σχέση εργασίας. 

Έκτο, πρέπει άμεσα να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί κατοικιών και οι κατασχέσεις εις βάρος όσων αδυνατούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Να συσταθεί η διακομματική που έχουμε προτείνει για την εξεύρεση λύσης για την προστασία της Α κατοικίας των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού. 

Έβδομο, το τραπεζικό σύστημα είναι ώρα να ανταποδώσει στην κοινωνία την στήριξη που του έδωσε με τις ανακεφαλαιοποιήσεις. Πρέπει να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά με Χαμηλότοκα δάνεια, για να μην οδηγηθούν σε πτώχευση πολλές ελληνικές επιχειρήσεις. Δεν πρέπει να εντάσσονται στα κόκκινα δάνεια, όσα δάνεια εξυπηρετούνταν κανονικά πριν τη κρίση του κορωνοιού, αλλά τώρα παρουσιάζουν πρόβλημα λόγω απότομης μείωσης των εσόδων των επιχειρήσεων. Και να δοθεί παράταση για τις δόσεις εξόφλησης δανείων. 

«Είναι ώρα ευθύνης, αποφάσεων και κυρίως πράξεων. Για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία να μείνουμε όρθιοι ως χώρα, κοινωνία και οικονομία», καταλήγει η κ. Γεννηματά. 

Πηγή: INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ




Στη δημοσιότητα από τον Βαρουφάκη
οι ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup


Στη δημοσιότητα έδωσε το ΜέΡΑ25 τις ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις τουEurogroupτο πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, ο οποίος είχε προαναγγείλει ότι θα δημοσιοποιηθούν οι συγκεκριμένες ηχογραφήσεις, έγραψε στο Twitter: «Euroleaks: Είμαστε ήδη Live - όπως υποσχεθήκαμε». 

Οι ηχογραφήσεις και οι απομαγνητοφωνήσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25. Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε πως είναι: «Μια εξαιρετική ευκαιρία, αυτές τις ημέρες του μένουμε σπίτι, να ακούσουμε και να διαβάσουμε πώς το Eurogroup και το κατεστημένο της ΕΕ λειτουργεί κεκλεισμένων των θυρών εναντίον της… Ευρώπης». Υπενθυμίζεται ότι ένα πρώτο ηχητικό είχε δημοσιευτεί την Παρασκευή από την ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Πρόκειται, όπως τονίζεται, για μια απάντηση του Γερμανού, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον Γιάνη Βαρουφάκη. EUROLEAKS: Είμαστε ήδη LIVE - όπως υποσχεθήκαμε. Μια εξαιρετική ευκαιρία, αυτές τις μέρες του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, να ακούσουμε & να διαβάσουμε πως το Eurogroup και το κατεστημένο της ΕΕ λειτουργεί κεκλεισμένων των θυρών εναντίον της... Ευρώπης https://euroleaks.mera25.gr/ Ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ακούγεται να λέει στα αγγλικά ότι δεν έχει εντολή να διαπραγματευτεί μια πρόσθετη χρηματοδότηση της Ελλάδας.




Για την απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής σχετικά με τη λειτουργία του κοινοβουλίου 


Βουλή, Εργατική Τάξη, Υγεία - Πρόνοια 
Αθήνα, 12 Μαρ 2020 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ στη βουλή που, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων, αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας της βουλής, εν μέσω επιδημίας, με πλήρες νομοθετικό έργο -και μάλιστα για πολύ σοβαρά νομοσχέδια- που θα ολοκληρώνεται όμως με fast track διαδικασίες. 

Η επίκληση της επιδημίας του κορωνοϊού για αυτήν την απόφαση γίνεται τελικά στην πράξη υποκριτική, και τα όποια μέτρα παίρνονται, είναι αναποτελεσματικά. Αν ήθελαν θα έκαναν δεκτή την πρόταση του ΚΚΕ να διακόψει η βουλή τη λειτουργία της για δύο εβδομάδες ή τουλάχιστον να υπάρχει μόνο μια ημέρα νομοθετικό έργο. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για “αυτοσυγκράτηση”. Αυτό όμως που γίνεται στην πράξη είναι μια “συγκρατημένη βουλή” και μια “ασυγκράτητη κυβέρνηση”, που θα συνεχίζει να φέρνει κατά ριπάς νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων κι αυτό για τον “περιορισμό των διαδηλώσεων”. Αν νομίζει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, που της κάνουν πλάτες, ότι βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο λαός, τα αντιλαϊκά τερατουργήματά τους είναι βαθιά γελασμένοι.



Τρεις εύστοχες παρεμβάσεις με ανακοινώσεις τύπου 


ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΚΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 
Η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της επιδημίας του κορωναϊού, με σκληρά μέτρα για όλους τους πολίτες. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, ενώ κλείνει κομμωτήρια και στέλνει στο αυτόφωρο τους παραβάτες, επιτρέπει, συνοδεία αστυνομικών, παράνομη διαδήλωση στην Λέσβο των ΜΚΟ και Αριστεριστών. Τελικά ποιος κυβερνά; Η ΝΔ ή οι ΜΚΟ και οι Αριστεριστές; 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 
ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά τα κρούσματα από τον κοροναϊό, που αυξάνονται ραγδαία στη χώρα μας. Η έλλειψη υπευθυνότητας εκ μέρους μερίδας πολιτών, πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση και να λάβει αμέσως μέτρα. Αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση και ατομική ευθύνη από όλους μας, πριν γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Η καραντίνα δεν είναι περίοδος … διακοπών. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ












Δεν υπάρχουν σχόλια