Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1683



 Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Τρίπολη, 22 Φεβρουαρίου 2020 



Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν ενενήντα οχτώ (98) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εξήντα τρία (163) και έγινε έλεγχος σε χίλια εξήντα επτά (1067) 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οχτακόσια σαράντα τέσσερα (844) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες πενήντα έξι (356) παραβάσεις 
Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών στη Λακωνία και Μεσσηνία 
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, τσιγαριλίκι, κυνηγετικό όπλο, σπάθα κ.ά. 
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (21.2.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εξήντα επτά (1067) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια ενενήντα οχτώ (798) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια εξήντα εννέα (269) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οχτακόσια σαράντα τέσσερα (844) οχήματα. 
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα τρία (163) άτομα, από τα οποία ογδόντα δύο (82) ήταν ημεδαποί και ογδόντα ένα (81) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα οχτώ (98) άτομα. 
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: 
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά. 
Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. 
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο. 
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού κανονισμού. 
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. 
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Οχτώ (8) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες πενήντα έξι (356) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: μικροποσότητα κάνναβης και προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Τρίπολη, 22 Φεβρουαρίου 2020 

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία 

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών , που περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο 
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, οχήματα, χρήματα κ.ά. 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου – Βόχας, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών και τρεις (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. 
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (20.2.2020) το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 26 ετών, αντίστοιχα. 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 25χρονο ημεδαπό. 
Ειδικότερα, την 19.2.2020 το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, ο 22χρονος μαζί με τον 26χρονο αφαίρεσαν τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. 
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, προχθές (20.2.2020) το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, εντόπισαν ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν. 
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία και ευρήματα, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με τον 25χρονο ημεδαπό, κατά το χρονικό διάστημα από την 7.2.2020 έως και προχθές (20.2.2020), συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες, αποθήκες, καταστήματα καθώς και οχημάτων. 
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Κόρινθο καθώς και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων ΒέλουΒόχας, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά: 
τρεις (3) κλοπές σε οικίες και κατάστημα, όπου αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρικές συσκευές, 
τρεις (3) απόπειρες κλοπών σε οικίες και αποθήκη, 
πέντε (5) κλοπές οχημάτων, δίκυκλων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτου, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων. 

Κόρινθος: Είχε πάνω του σιδερογροθιά Συνελήφθη, στις 23.2.2020 το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 34χρονος αλλοδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- σιδερογροθιά. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου 

korinthosTV


Δεν υπάρχουν σχόλια