Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1683


Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει και ενημερώνει χωρίς να λοιδωρεί

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά στο Newsbeast: « Το πολιτικό ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώθηκε -πέραν βεβαίως της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- στην παρέμβαση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη για το προσφυγικό, το οποίο προκαλεί και αντιδράσεις και στη γαλάζια βάση. Ο κ. Μηταράκης σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχθηκε ότι: «Ακόμη δεν έχουμε πετύχει το στόχο για επιστροφές, αλλά θα το κάνουμε», σημειώνοντας ότι στόχος είναι οι 200 επιστροφές την εβδομάδα. Εστίασε στα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στα νησιά. «Τα επιλέγουμε συνειδητά, θα έχουν τη μισή χωρητικότητα από τα σημερινά, αλλά με αυστηρό κανονισμό λειτουργίας. Δεν θα έχουν δικαίωμα εξόδου οι παραβατικοί και για λίγες ώρες θα βγαίνουν οικογένειες» ανέφερε και εκτίμησε: «Σε λίγους μήνες τα νησιά θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση».Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναγνώρισε ότι υπάρχει δυσπιστία και πρόσθεσε: «Αλλά θα κριθούμε στην πράξη και από το αποτέλεσμα». Ανέφερε επίσης ότι στόχοι είναι να μπει τάξη στις ΜΚΟ, η διεθνοποίηση, τα ασυνόδευτα και στήριξη τοπικών κοινωνιών. Σημείωσε ότι «θα δοθούν ανταποδοτικά τέλη, θα στηρίξουμε τους δήμους και ήδη υπάρχουν αποζημιώσεις για τους κατοίκους» και κατέληξε: «Με ενότητα και δουλειά θα καταφέρουμε».


Άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία Τσίπρα την Κυριακή περί “απάτης της ΝΔ”. Με αστραπιαία αντανακλαστικά, σε ένα βίντεο υπογραμμίζουν ότι η μεγαλύτερη απάτη στην ελληνική πολιτική σκηνή συντελέστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Θυμίζουν πως οι πρώτοι 7 μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέληξαν σε υπογραφή μνημονίου και κωλοτούμπα Τσίπρα και καλούν τους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα metonkyriako.gr για να δουν το έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τεράστια η διαφορά, όσο η ημέρα με τη νύχτα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι «η Τουρκία διεξάγει την εξωτερική πολιτική της με όρους της διπλωματίας των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα», προσθέτοντας: «Μια επιθετική πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στα νότια της Ευρωπαϊκής ΄Εμωσης, υπονομεύοντας τις συλλογικές μας προσπάθειες και υποδαυλίζοντας προκλήσεις, όπως είναι η μετανάστευση και η τρομοκρατία. Εξέφρασα την ικανοποίησή μας για τη σαφή στάση που υιοθέτησε η ΕΕ σχετικά με τα θέματα αυτά». Ο ΥΠΕΞ κ. Δένδιας με έχει εκπλήξει με την αέναη διπλωματική του δραστηριότητα τελευταία! 

«Δεν είναι στο πλάνο της κυβέρνησης η κατασκευή κλειστών κέντρων σε βραχονησίδες» τόνισε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως εξήγησε, υπήρξαν κάποιες σκέψεις σε τοπικό επίπεδο στη Λέσβο «κυρίως για ένα νησί κοντά στην ακτή να χρησιμοποιηθεί. Αυτό απαιτεί εξ υπαρχής μεγάλες δομές, εκ θεμελίων διαμόρφωση του κέντρου, θα πάρει πάρα πολύ χρόνο, την ώρα που θα έχουμε τις πιέσεις, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εν πάσει περιπτώσει η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει την πολιτική της και αυτήν θα κάνει. Είναι επεξεργασμένη πολιτική, προχωράμε με δημοκρατική αυστηρότητα». 

Γεννηματά προς Τσίπρα: Η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι αποκριάτικη στολή. Η Φ. Γεννηματά χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ γνήσια σοσιαλιστική παράταξη, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως είναι ευκαιριακός παρατηρητής. Επισημαίνει δε πως η επικείμενη συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ θα επικυρώσει τη σοσιαλιστική του ταυτότητα «Καλές οι Απόκριες αλλά η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι αποκριάτικη στολή» τονίζει η Φώφη Γεννηματά χαρακτηρίζοντας «δήθεν κεντροαριστερό» τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει επίσης τη ΝΔ «δήθεν μεταρρυθμιστική κεντρώα» και επισημαίνει ότι το «τεχνητό διπολικό πολιτικό σύστημα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «μόνο σε αδιέξοδα οδηγεί». 

Κουτσούμπας για Novartis: Να αποκαλυφθούν με τα ονόματά τους οι μάρτυρες. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε την θέση του ΚΚΕ ότι «η Εξεταστική Επιτροπή έπρεπε να πάει σε βάθος την υπόθεση και γι’ αυτό έπρεπε να βγουν οι «κουκούλες» και να γίνει εξέταση των μαρτύρων». Σε ότι αφορά στα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι είναι, επικίνδυνο το δίλημμα «αποφυγή επεισοδίου ή απαράδεκτος συμβιβασμός με συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο». Να αποκαλυφθούν με τα ονόματά τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, ζήτησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική εξέταση των μαρτύρων. 

«Αγαπητέ Υφυπουργέ, βοηθήσατε πάρα πολύ στην τακτοποίηση θεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου. Χωρίς τη δική σας συμβολή δε θα είχε επιλυθεί το πρόβλημα. Σας ευχαριστούμε πολύ». Με αυτή τη δήλωση ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ευχαρίστησε δημόσια τον Χρίστο Δήμα για τη συμβολή του στην επίλυση των προβλημάτων που είχε το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου. Για το θέμα είχε στείλει ευχαριστήρια επιστολή προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή του Νομού μας, Χρίστο Δήμα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου. Τα τελευταία χρόνια το Μουσείο αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα που σχετίζονταν με τη νομική του υπόσταση και συνακόλουθες επιπτώσεις στο προσωπικό του Μουσείου αλλά και στη γενικότερη λειτουργία του. Ο Χρίστος Δήμας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά κολλήματα και πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο οριστικά επιλύονται όλα αυτά τα ζητήματα. 

Η Δημοτική Αρχή Κορινθίων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλή Νανόπουλο, έχει γίνει το κορυφαίο ενδιαφέρον στις συζητήσεις Καφενείων – Καφετεριών στην Κόρινθο με βασικό ερώτημα « Πεπραγμένα πρώτου εξαμήνου » από της αναλήψεως καθηκόντων. Όπως δείχνουν τα πράγματα όπως τα αξιολογεί το Πολιτικό και Παραπολιτικό Περισκόπιο του Κορίνθιου, η μέχρι τούδε πορεία επίλυσης προβλημάτων καθημερινότητας, ο ορθολογισμός ενεργειών, οι επιλογές στόχων προτεραιότητας, η καλή εκτίμηση καταστάσεως και προπαντός το άνοιγμα μίας εύστοχης επικοινωνιακής πολιτικής με αναδιοργάνωση του Γραφείου τύπου, προοιωνίζεται πως βρίσκεται προς την κατεύθυνση περαιτέρω ανάπτυξης και προόδου! 

Η Δημοτική Αρχή δεν λέγει να πάρει μπροστά στο επικοινωνιακό θέμα ενημέρωσης των δημοτών. Κάποτε είχαμε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σικυωνίων, Σπύρο Σταματόπουλο, σε Τυπογραφείο της περιοχής Κιάτου και μου είχε πει, ενθυμούμαι, « … Γράφε κάτι για εμένα στα παραπολιτικά σου, ας είναι και σκληρή κριτική, αρκεί να με αναφέρεις μέσα στη στήλη του Περισκοπίου …». Κι εγώ τον αναφέρω όπως κάνω με όλους τους Δημάρχους με υποδείξεις... Έρχονται όμως δημότες από τον Φενεό και μου κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας. Τι τον χαϊδεύεις μου είπε ένας προχθές, αφού αυτός δεν έχει φιλότιμο να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του σε ένα αναγκαίο έργο αναπαλαίωσης της Πλατείας στη Γκούρα; 

Σύμφωνα με διαβεβαίωση σε πρόσφατη σύζήτηση που είχαμε με τον Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο, τα θέματα επίλυσης σε ανοικτό χρονικό ορίζοντα των προβλημάτων ύδρευσης, Βιολογικού καθαρισμού και διαμόρφωσης της παραλιακής οδού Λαζανά από τον λιμένα Βραχατίου μέχρι τα όρια του Κάτω Άσου, αποτελούν αντικείμενο διεκδικήσεων και ενεργειών προς υπερκείμενα Αυτοδιοικητικά και άλλα αρμόδια κέντρα λήψεως αποφάσεων για έγκρισης χρηματοδοτήσεων δημοτικών έργων… Και πως να το πούμε; Ο Δήμαρχος δεν έχει άδικο γιατί η περιοχή Βραχατίου είναι ίσως η μοναδική που στερείται αυτών των αγαθών, ενώ αποτελεί πυρήνα Παραθεριστών του Κέντρου και όχι μόνο… 

Ο δαίμων του τυπογραφείου έβαλε την ουρά του και αλλοίωσε προηγούμενο σχόλιο, γιαυτό επαναλαμβάνουμε το ορθό: «Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ εκτός από την έντυπη έκδοση που κυκλοφορεί αναρτάται και ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα fonikor.gr. Αρκεί ένα χρήστης του internet να κτυπήσει τον κωδικό και να δει το περιεχόμενο της εφημερίδας μας. Μέχρι πρότινος ο «Κορίνθιος» ήταν πρώτος στα στατιστικά στοιχεία προτιμήσεων για την αρθρογραφία του. Σιγά σιγά όμως από τότε που άρχισε η κόρη μου Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη, να γράφει τη στήλη των Πολιτιστικών, τον προσπέρασε και ο πατέρας της, με μεγάλη του χαρά διαπιστώνει πως έρχεται δεύτερος σε επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο… !» 

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού ΠΝΟΗ Δημιουργίας του Δήμου Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, αποδεικνύεται ότι έχει την αγαθή, καλοπροαίρετη πρόθεση να είναι θετικός σε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών, αλλά και να λέγει τις απόψεις του σε βασικά θέματα που απασχολούν το Δήμο. Είναι βέβαιο πως ο Δήμαρχος θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις θέσεις και απόψεις του ανωτέρω στα πλαίσια μίας καλής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας, μακράν από στείρες «κοκορομαχίες» που δεν ενδείκνυνται, μεταξύ Συνδυασμών που αγωνίζονται προς το κοινό καλό… 

Φίλοι μου, σε αυτή μας την επικοινωνία είμαι υποχρεωμένος να λογοδοτήσω σε σας που αποτελείται την αιτία παράτασης λειτουργίας της εφημερίδας μας… Πολλοί από εσάς με πληροφορείτε ότι σας ικανοποιεί η δημοσιευόμενη ύλη και μάλιστα εκφράζετε την απορία πως τα καταφέρνουμε και παρουσιάζουμε ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. οφείλω να πω ότι αυτό γίνεται με πολύ κόπο, ξενύχτια, αναζήτηση και συντονισμό προς αποφυγή επαναλήψεων σε διπλή δημοσίευση του ίδιου θέματος. Ατυχώς πολλές φορές παρατηρούνται και λάθη, τα οποία δεν έχω τον χρόνο να επαναλάβω την ορθογραφική διόρθωση ή άλλη αλλοίωση του κειμένου απλώς από μεταφορά σε μεταφορά. Ζητάμε την επιείκειά σας…

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι δήμοι της περιφέρειας καλούν για αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου σε γενική απεργία. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και στην οποία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά. Με την ίδια ανακοίνωση καταδικάζεται «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Μυτιλήνη και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών».

Ο Πρόεδρος του Σοχού Λαγκαδά ΛΕΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ αναφέρει: «Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή 23 .2. 2020 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της Αποκριάς και το σάλο που προκλήθηκε από τη συμμετοχή της μουσικής μπάντας του Δήμου Αντιγιαμάν της Τουρκίας, θα ήθελα ως Πρόεδρος της Κοινότητας Σοχού να αναλάβω ακέραια την ευθύνη για το περιστατικό καθότι ενήργησα, λόγω έλλειψης χρόνου,εν αγνοία της Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων Αποκριάς 2020, όπως και του Δημάρχου κ. Ι. Ταχματζίδη. Ήταν μια ατυχής και δυσάρεστη στιγμή μέσα στην μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας και για το λόγο αυτό ζητώ δημόσια συγνώμη από τους συμπολίτες αλλά και συμπατριώτες μου σε όλη την Ελλάδα εάν ακούσια προκάλεσα το κοινό πατριωτικό αίσθημα και τη εθνική συνείδηση. Επιπλέον, θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Τ.Σ. Σοχού και γνωστοποιώ ότι θα κινήσω νομικές διαδικασίες εναντίον του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτιστικών Ανταλλαγών “Δίαυλος”, από το οποίο μου προτάθηκε η δωρεάν συμμετοχή του τουρκικού μουσικοχορευτικού σχήματος, εκτός προγράμματος, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Σοχό, για το ψευδές περιεχόμενο της πολιτιστικής πρότασής του.». Κι εδώ την ουρά τους οι Πεμπτοφαλαγγίτες της Ε.Ε….

Σύμφωνα με το in.gr, oι υψηλοί τόνοι της αντιπολιτευτικής ρητορείας, τα εφτά βίντεο κριτικής στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, η συνύπαρξη συνθημάτων αριστερής αλλά και πασοκικής προέλευσης το Σάββατο στο γήπεδο του Tae Kwon Do δεν ήταν απλά μια μάχη εξωστρέφειας για το ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα ήταν ένα προεκλογικό προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα σε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ακόμα ψάχνει να βρει τα πατήματά του μετά την εκλογική ήττα του περασμένου Ιουλίου. Όμως αυτό το προεκλογικό προσκλητήριο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού δεν αποτελεί απλά ένα πρόσχημα ή ένα άλλοθι για να κρατείται σε εγρήγορση ο κομματικός μηχανισμός της Κουμουνδούρου… 

Έκκληση στους πολίτες να ακούνε μόνο όσα δηλώνουν ειδικοί για το ζήτημα του κοροναϊού απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός ζήτησε από τους πολίτες να δίνουν βάση μόνο στις πληροφορίες που προέρχονται από τους εξουσιοδοτημένους επιστήμονες που ασχολούνται με το ζήτημα. «Να ακούτε τους ειδικούς επιστήμονες, τους καθηγητές Πανεπιστημίου, τους λοιμωξιολόγους και όχι όσους διασπείρουν fake news για #κορονοϊό», έγραψε ο υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter… Και δεν έχει άδικο, αν ληφθεί υπόψη ότι τα θύματα μέχρι τουλάχιστον σήμερα, μόλις ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού της Κίνας, που είναι η χώρα που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός… 

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους και υποψήφιος για την ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στις «εκλογές» του Απριλίου, Ερσίν Τατάρ, είπε ότι θα μπορούσε να επιστραφεί έδαφος 6% στους Ελληνοκύπριους και να μειωθεί το ποσοστό, που κατέχουν οι Τουρκοκύπριοι από το 36% του συνολικού εδάφους του νησιού σε 30% σε αντάλλαγμα της αποδοχής του μοντέλου λύσης δύο κρατών στην Κύπρο και της συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων σε επιτροπή για το φυσικό αέριο. Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Daily Express, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τατάρ ζήτησε από την Βρετανία να στηρίξει τη λύση δύο κρατών στο νησί… 

Στα επεισόδια που συνέβησαν χθες και σήμερα στη Χίο και τη Λέσβο, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή κλειστών δομών για τους πρόσφυγες, αναφέρθηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων στη Βουλή, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. «Αποτελεί θράσος να μας κουνάτε το δάκτυλο εσείς, που με τις ιδεολογικές σας εμμονές, ανοίξατε τα σύνορα, αφήσατε ανεξέλεγκτες τις ΜΚΟ, δεν απορροφήσατε τα ευρωπαϊκά κονδύλια και αφήσατε 70.000 αιτήσεις ασύλου «κάβα» στην επόμενη κυβέρνηση» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλ Τσακαλώτο, ο οποίος έθεσε το παρεμπίπτον θέμα των επεισοδίων στα νησιά που αντιμετωπίζουν μεγάλες προσφυγικές ροές… 


Ο απόηχος από την εκδήλωση που διοργάνωσε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, ακόμη καλά κρατεί στην τοπική κοινωνία του Δήμου Κορινθίων και όχι μόνο. Κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας από την εκδήλωση στο δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, δεν έχω πάψει να ακούω τα καλύτερα λόγια από συμπολίτες μας για την Κορίνθια Βουλευτή. Το πολυπληθές ακροατήριο που ετίμησε την Μαριλένα στο προσκλητήριό της, επήγε, άκουσε, έβγαλε πολύ καλή ετυμηγορία στο τελικό αποτέλεσμα και έγινε ο καλύτερος κοινωνός προβολής της Βουλευτή μας… 

Μου τηλεφώνησε κάτοικος από τη δυτική Κορινθία της Ευρωστίνης και μου είπε επακριβώς τα εξής: « Κύριε … Βλέπω με ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα στην εφημερίδα σας και απολαμβάνω την ποικίλη ύλη, που προσπαθεί να είναι πλουραλιστική χωρίς να κρύβετε τα πιστεύω σας. Αν και δεν ψηφίζω το κόμμα σας θα ήθελα να προσθέσετε λίγα λόγια στα παραπολιτικά σας που να απευθύνονται πρώτα στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιο Ψυχογιό και δευτερευόντως στους δύο άλλους της Κυβέρνησης. Δεν βλέπω ερωτήσεις και επερωτήσεις σας σε τόσο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Κορινθία, αλλά και πανελλαδικά… Γατί;». Το μεταφέρω… 

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την αλλαγή σκυτάλης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Κορινθία και οι κάτοικοι του Νομού μας δεν έχουν δει ούτε ένα έργο της προκοπής που να έχει προχωρήσει η διακήρυξη διαγωνισμού, τουλάχιστον στον έντυπο τύπο. Αναρωτιέται φίλος εργολάβος που έχει αναστείλει τις εργασίες του όπως και τόσοι άλλοι, αφού καταστράφηκε ο κλάδος των μικροεργολάβων από τα επαχθή οικονομικά μέτρα. Με ρώτησε, αν ο Νομός μας έχει προχωρήσει σ΄ αυτούς τους μήνες που βρίσκεται το δίδυμο Περιφερειάρχη και Νομάρχη στην εξουσία κάποιο έργο και επειδή δεν είχα κάτι να του πω, τον παρέπεμψα στον Αντιπεριφερειάρχη Αναστάση Γκιολή, ως καθ΄ ύλην αρμόδιο… 

Ενθυμούμαι ότι όταν πρωτοανέλαβε τη Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου ο Δήμαρχος Δημήτριος Σκούρας, ο αναμορφωτής του Ξυλοκάστρου και της ευρύτερης περιοχής, είχε μεταξύ των πολλών άλλων στο Όραμά του την αξιοποίηση του Ορεινού Όγκου της Ζήρειας. Επάνω που θα ολοκλήρωνε το στόχο του, παρέδωσε το Δήμο στον επόμενο Δήμαρχο κ. Κλαδούχο. Μεταξύ των πολλών στόχων του όσον αφορά τη Ζήρεια ήταν και το Σπήλαιο «Ερμής», στο οποίο υπάρχει διαδρομή Σταλαγμιτών και Σταλακτιτών με πλουσιότατο έγχρωμο διάκοσμο. Ατυχώς ο παραλαβών τη σκυτάλη δεν έδωσε τη σημασία που έπρεπε στην αξιοποίηση του Σπηλαίου. Συνιστώ στον σημερινό Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο να επαναφέρει το θέμα, να μελετήσει τον φάκελλο που κάπου θα είναι καταχωνιασμένος και να τον προωθήσει για να αλλάξει τη ζωή της περιοχής προς το καλύτερο!... 

Πολλοί υπερκείμενοι Βουλευτές και Αυτοδιοικητικοί, αλλά και άλλοι παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας επισκέπτονται την περιοχή του Δήμου Νεμέας και αφού κάνουν τις ατομικές τους δημόσιες παρουσίες και σχέσεις δίνουν - ανέκαθεν – υποσχέσεις για την προώθηση επίλυσης διαφόρων τοπικών προβλημάτων ή πάγιων αιτημάτων και από την αναχώρησή τους κι έπειτα, « Μήπως τους είδατε, μήπως τους απαντήσατε…». Αυτή η τακτική δεν έπιανε πάντα τόπο, γιατί υπήρξαν Πρόεδροι Κοινοτήτων και Δήμαρχοι που δεν τους χαρίζονταν εύκολα. Με επιμονή διεκδικούσαν και κάτι επιτύγχαναν για την πείρα ο καλό του Δήμου και των δημοτών. Ασφαλώς αυτή τη μέθοδο θα τη γνωρίζει ο νέος Δήμαρχος Κώστας Φρούσιος και θα πράξει αναλόγως… 

Από τότε που καταστράφηκε η μεσαία τάξη των επιχειρήσεων με τα αλλεπάλληλα Μνημόνια, αλλά και την προγραμματισμένη οικονομική επιθετική μανία του Συστήματος κατά του Επαρχιακού Τύπου και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας γενικά, έβαλαν λουκέτο πάνω από είκοσι εκδότες τοπικών εφημερίδων και οι ιδιοκτήτες, αλλά και αρκετοί από το προσωπικό τους τρύπωσαν στον ανεξέλεγκτο χώρο του Διαδικτύου. Δεκάδες από αυτούς προτίμησαν να φτιάξουν ιστοσελίδες φυτοζωόντας οι περισσότεροι, παρά να αναζητήσουν κάτι άλλο στη ζωή τους. Μεταξύ αυτών βρίσκονται αξιόλογοι δημοσιογράφοι που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το κέντρο. Μεταξύ αυτών και η Χριστίνα Τσιορωτά, που αναζωογόνησε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κορινθίων!


Δεν υπάρχουν σχόλια