Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ "ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ" φ.1679

ΚΑΘΑΡΑ Και ξάστερα

Η Τραγωδία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου 



   Εμείς οι μεγάλοι στην ηλικία που έχουμε απομείνει από την τραγωδία του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου με την εκατόμβη των εκατομμυρίων θανάτων ενός ανελέητου εξαετούς Πολέμου, έχουμε μνήμες νωπές. Η Πατρίδα τους ακόμη και μετά από 75 χρόνια μιλάει για κατοχικά δάνεια, για καταστροφές και νεκρούς, για «Επανορθώσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με απαιτήσεις από τον κοινό εχθρό, τη Γερμανία των Ναζί του Χίτλερ, που αιματοκύλησε την Ευρώπη και την ανθρωπότητα. Χαίρομαι που: 
   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετέχοντας τους επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση του ‘Αουσβιτς, επισκέφτηκε την Τρίτη τους χώρους του στρατοπέδου στην Πολωνία. «Με ιδιαίτερη συγκίνηση προσέρχομαι σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος έχει ταυτιστεί όσο κανένας τους με την ανθρώπινη βαρβαρότητα. Πράγματι, αν υπάρχει κάπου σε αυτόν τον κόσμο κόλαση, είναι εδώ. Έρχομαι για να τιμήσω τη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων, οι οποίοι εξολοθρεύτηκαν από το ναζιστικό καθεστώς. Ανάμεσα σε τους και 65.000 Έλληνες Εβραίοι, οι οποίοι δεν επέστρεψαν ποτέ στην πατρίδα τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός μέσα από τον χώρο του ‘Αουσβιτς. Και πρόσθεσε: 
   «Ο μεγάλος ιστορικός –του ναζισμούIan Keyshaw έγραψε ότι «ο δρόμος τους το Άουσβιτς χτίστηκε από το μίσος, αλλά είναι στρωμένος από την αδιαφορία». Και 75 χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον ερυθρό στρατό, αυτού του χώρου, θα πρέπει όλοι τους να δώσουμε αυτή την ιερή δέσμευση να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό το οποίο συνέβη εδώ. Και να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι το μίσος, οι διακρίσεις, η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία τους. Και η Δημοκρατία τους θα πρέπει να είναι ισχυρή και να πολεμά με αποφασιστικότητα όλα αυτά τα φαινόμενα». 
   Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Κάποιοι από τους Έλληνες Εβραίους οι οποίοι βρέθηκαν εδώ και εξεγέρθηκαν την 7η Οκτωβρίου του 1944 στη μεγάλη εξέγερση η οποία έλαβε χώρα στο κρεματόριο 4, πέθαναν τραγουδώντας τα λόγια του Εθνικού Ύμνου. Κάποιοι ακόμα τους προσωπικές τους μαρτυρίες οι οποίες διασώθηκαν έγραψαν ότι: πεθαίνουν ευχαριστημένοι διότι γνωρίζουν ότι η πατρίδα τους είναι ήδη ελεύθερη. Την μνήμη αυτών των Ελλήνων Εβραίων τιμούμε σήμερα. Μαζί με την υπόσχεση –την οποία δίνουμε όλοιποτέ ξανά η ανθρωπότητα να μην ζήσει μια τέτοια ανείπωτη τραγωδία».


ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η Ελλάδα και Patriot στη Σαουδική Αραβία;.. 


   Της αποστολής της πυροβολαρχίας αντιαεροπορικών Patriot στην Σαουδική Αραβία θα προηγηθεί το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρωτεύουσα, Ριάν, προκειμένου να έχει επαφές υψηλού επιπέδου. 
   Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν το μεγαλύτερο βασίλειο της αραβικής χερσονήσου, τον περασμένο Οκτώβριο είχε υποβάλει σχετικό αίτημα προς την ελληνική πλευρά. Από τότε οι επαφές των δύο χωρών είναι εντατικές με αποκορύφωμα τις προηγούμενες ημέρες όταν και αξιωματούχοι Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας συζήτησαν επί του θέματος. 
   Για τη λειτουργία και την προστασία του συστήματος που θα αποσταλεί στη Σαουδική Αραβία απαιτείται προσωπικό περίπου 130 ατόμων με εκτιμώμενο κόστος 130.000 ανά μήνα. Το συνολικό κόστος της διάθεσης υπολογίζεται από 33 έως 45 εκ. ευρώ το χρόνο και θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από τη Σαουδική Αραβία . Για τη διάθεση αυτή, η Πολεμική Αεροπορία είχε θέσει ως προϋπόθεση την ενεργοποίηση μιας πυροβολαρχίας που ήταν εκτός λειτουργίας και δεν χρησιμοποιείτο. Η πυροβολαρχία αυτή έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 20 Ιανουαρίου. 
   Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την κυβέρνηση υποστηρίζεται πως η αποστολή της συστοιχίας Patriot δεν αλλάζει επί της ουσίας το στρατιωτικό δόγμα της Ελλάδας, ούτε παρεμβαίνει σε ζητήματα εξωτερική πολιτικής άλλων χωρών και «δεν μπορεί να εκληφθεί ως εμπλοκή στη διαμάχη της με άλλες χώρες, καθώς το Patriot είναι αμιγώς αμυντικό σύστημα και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απειλή εναντίον άλλων κρατών». Την ίδια ώρα από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι η διάθεση του συστήματος αεράμυνας μπορεί να έχει μόνο θετικό αντίκτυπο για τη χώρα μας. «Συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια και στη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής, ενώ αναδεικνύει το ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», λένε χαρακτηριστικά. 
   Παράλληλα «ενισχύει τους δεσμούς μας με τη Σαουδική Αραβία », τονίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος και «δείχνει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της εξωτερικής μας πολιτικής που αφορά στην ενίσχυση των σχέσεων και με τον αραβικό κόσμο και παρέχει ισχυρά κίνητρα τόσο στη Σαουδική Αραβία , όσο και σε άλλες χώρες για τη στήριξη των θέσεών μας σε θέματα άμεσου εθνικού ενδιαφέροντος». Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές «στην ίδια πρωτοβουλία συμμετέχουν οι Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, και η Γαλλία, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και η Ιταλία». ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ;;;



ΕΞΩ Από τα Δόντια

Οι Εθελόδουλοι «Αποεθνοποιούν την Ελλάδα»;



   Με αφορμή τις δηλώσεις του Mprouno Le mer, για την πρόθεση αλλαγής του καθεστώτος, που ισχύει για το Μεταναστικό, θυμήθηκα ότι πριν από τρία περίπου χρόνια σε στήλη γνώμης για το ίδιο θέμα είχα αναφέρει: « Πριν από ένα χρόνο είχα διαβάσει ένα μανιφέστο του δικού μας «Επιτρόπου», Αρμόδιου για τη Μετανάστευση Δ. Αβραμόπουλου, που ανέφερε πως ανατρέπεται η ισχύουσα Μεταναστευτική Πολιτική της Ε.Ε., η οποία προβλέπει τη σταδιακή αναλογική κατανομή των Λαθρομεταναστών, που μας στέλνει η Τουρκία, στα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. Θα πάρει τέλος, λοιπόν, η αποσυμφόρηση της «Αποθήκης Ψυχών» στην Ελλάδα,είπα τότε, που μας φορτώνουν οι εχθροί μας. Και ενθυμούμαι είχα συμπληρώσει.Το έχουμε δει το έργο και το έχουμε ψάξει, αλλά που να βάλεις μυαλό στα μίσθαρνα όργανα, που παριστάνουν τους φιλέσπλαχνους και φιλόξενους Έλληνες σε όλον αυτόν τον εσμό των Μουσουλμάνων; Ο αφοπλισμός και η αποστρατικοποίηση της Ελλάδος είναι το ζητούμενο και γίνεται συστηματικά με μεθοδεύσεις χρόνων από τους ολετήρες του Ελληνικού Κράτους. Ενώ αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη ορισμένων σοβαρών εθνικών προβλημάτων , είτε δεν λαμβάνουμε καμιά απόφαση αποτροπής του, είτε λαμβάνουμε σταδιακά αναποτελεσματικά μέτρα , που στερούν από την πατρίδα μας σημεία υποστήριξης σε περίπτωση πολεμικής κρίσης. 
   Είναι γνωστές οι λεγόμενες, κατ επίφαση Παραλείψεις, που υποτίθεται ότι έγιναν από αμέλεια , που δημιούργησαν όμως δυσμενή εθνικά τετελεσμένα και παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας, χωρίς να γίνεται άμεσα αντιληπτό, μπροστά στα μάτια ενός αποχαυνωμένου Λαού, που τον έχουν εξουδετερώσει τα δουλικά ΜΜΕ. Έτσι έχουμε αποφάσεις και μέτρα που λαμβάνονται με τρομερή αναίδεια προς τους κανόνες στρατηγικής και στρατιωτικής ασφάλειας. Εάν δε κάποια στιγμή βρεις υπευθύνους για να τους ζητήσεις ευθύνες , θα συσκοτίσουν το θέμα, όπως στη βουλή για την πώληση πυρομαχικών στη Σ. Αραβία ή θα αποκρυβεί το πόρισμα κάποιας ΕΔΕ, όπως συνέβη με τα Ίμια και το Σινούκ στο Άγιον Όρος. Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά γιατί το κακό θα έχει ήδη συντελεσθεί. Έχουμε όμως και την έλλειψη αποφάσεων και μέτρων για την χώρα. 
   Επί 30 χρόνια το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης με τον « τυχαίο » εποικισμό της Ελλάδος από μουσουλμανικούς πληθυσμούς ήταν γνωστό και δεν παίρναμε κανένα σοβαρό μέτρο αποτροπής. Τουναντίον τους καλωσορίζουμε , τους ποτίζουμε, τους ταϊζουμε, ανεχόμαστε εν γνώσει μας για τον αντεθνικό τους ρόλο τις ΜΚΟ, τους δίνουμε Ελληνική ιθαγένεια, αν και έχουμε πρόβλημα δημογραφικό και τ΄ ακούμε κι από πάνω. ! Χωρίς να έχουν αποκτήσει Ελληνική εθνική συνείδηση , όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Οι Εθνοπροδότες «Λιβανοποιούν την Ελλάδα»…Θα τους αφήσουμε;». Μήπως σήμερα μας δίνουν την ίδια καραμέλα κατευνασμού;



Φωνή της Κορινθίας: «Η εφημερίδα Γνώμης»
 ΕΤΣΙ  Τα βλέπω 

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ της Γνώμης
                         ΚΑΘΑΡΑ Και ξάστερα
                                     ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
                                                    ΕΞΩ Από τα Δόντι



   Είναι σύνηθες φαινόμενο οι ελλαδικές τοπικές εφημερίδες – δεν αναφέρομαι μόνο στην Κορινθία γιατί κανονικές διαπιστευμένες στη Γ.Γ.Τ. έχουν μείνει μόνο τρεις να δημοσιεύουν κατά κύριο λόγο ειδήσεις, γεγονότα, άρθρα και γενικότερα ύλη αναφερόμενη στην τοπική κοινωνία ό,που κυκλοφορούν. Κάπως έτσι είχαμε ξεκινήσει κι΄ εμείς την έκδοση, πριν “40” χρόνια με ντόπια κυρίως ύλη, αλλά με δεκαέξι σελίδες και όχι με εικοσιτέσσερις που κυκλοφορούμε σήμερα. Με την πάροδο του χρόνου όμως, διαπιστώσαμε ότι το αναγνωστικό μας κοινό επιθυμούσε να διαβάζει και κάτι άλλο γενικότερης μορφής, όπως Ελλαδικά Εθνικά και άλλα θέματα, Διεθνή τοιαύτα, με αποτέλεσμα να επεκταθούμε στη σημερινή μορφή δημοσιευόμενης ποικίλης ύλης. Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις μας δεν έγιναν εντελώς τυχαία και με μοναδική δική μας, προσωπική ιδέα. Όλα έγιναν κατόπιν έρευνας, μελέτης και εκτίμησης 
   Η αποδοχή της ποικίλης ύλης είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία των αναγνωστών μας, οι οποίοι μας πληροφορούν με πολλούς και διάφορους τρόπους. Για να γίνει η περισυλλογή και η τελική επιλογή της προς δημοσίευση ύλης γίνεται με κοπιώδη πολύωρη εργασία, με πολλά ξενύχτια. Είναι δύσκολη εργασία αυτή, αλλά μας ικανοποιεί η αποδοχή της και αυτό είναι φανερό στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ετήσια συνδρομή. Είμαστε ευχαριστημένοι, που ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή για όλους η μεγάλη πλειοψηφία των συνδρομητών μας, επιδεικνύουν συγκινητική συνέπεια, ως προς την εξόφληση, πράγμα που μας επιτάσσει να συνεχίσουμε.. 
   Κάποιοι ελάχιστοι δεν είναι συνεπείς, που σταδιακά περικόπτεται η αποστολή της “Φωνής της Κορινθίας”. 
   Για την πληροφόρησή μας υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας των Αναγνωστών με τη Διεύθυνση της εφημερίδας. Αν κάποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μας γράψουν – επισημαίνουμε πως αυτού του είδους τις επιστολές συγχαρητηρίων προς τη Διεύθυνση δεν τις δημοσιεύουμε για λόγους ευνοήτους – μπορούν να μας τηλεφωνούν για τα θέματα που τους απασχολούν, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Μέσα από αυτή εδώ τη στήλη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεπείς συνδρομητές, αλλά και να στηλιτεύσουμε τους αγνώμονες και ασυνεπείς. Παρακαλούμε να διαβάζετε στη δεύτερη σελίδα στην ταυτότητα της εφημερίδας τη διαδικασία εξόφλησης της ετήσιας συνδρομής και ειδικότερα την ενημέρωση για Τραπεζική κατάθεση, ώστε να πιστώνεται ο αντίστοιχος λογαριασμός, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές συνωνυμίες. Στην κριτική σας δεν θέλουμε μόνο τις θετικές απόψεις, αλλά και τις αρνητικές τοιαύτες... Είμαστε εφημερίδα που διεκδικεί τον τίτλο της «Αντικειμενικής γνώμης».Κι 'Ετσι τα βλέπουμε πως θα συνεχίσουμε ό,σο μας το επιτρέπει ο Παντοδύναμος και Ελεήμων Θεός της Ορθοδοξίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια