Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1678

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ο Δήμος τιμά την (Αρχαία) Κόρινθο, την 1η Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους!

Β.Νανόπουλος: "Αναδεικνύουμε την ιστορική προσφορά της πόλης μας στον Εθνικό Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821"

   
   
   Την ανακήρυξη της Κορίνθου ως 1ης Πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους τιμά με εκδηλώσεις στην Αρχαία Κόρινθο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Δήμος Κορινθίων, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020!
   Πρόκειται για την ελάχιστη αναγνώριση και απόδοση τιμής στο υψίστης σημασίας ιστορικό γεγονός που προέκυψε από τις εργασίες της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου(20.12.1821 – 25.01.1822) και οδήγησε στην εγκατάσταση της «Προσωρινής Διοικήσεως» και της «Εθνικής Βουλής» στην Κόρινθο (σημερινή Αρχαία Κόρινθο), στο επιβλητικό κτίριο του Κορίνθιου Πρόκριτου και Γερουσιαστή Θεοχαράκη Ρέντη.
   Στο ίδιο κτίριο λειτούργησαν το πρώτο Νομισματοκοπείο από το οποίο κόπηκαν τα πρώτα μετάλλια του Αγώνα καθώς και το Εθνικό Τυπογραφείο από το οποίο τυπώθηκαν το Πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, Προκηρύξεις προς το λαό και τον στρατό, οι πρώτοι Νόμοι αλλά και η «Διακήρυξη της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδας». Στην Κόρινθο, έπειτα από 4 αιώνες δουλειάς, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσία του Ελληνικού Έθνους θέτοντας τις βάσεις της οργάνωσής του όπως ακριβώς αποφάσισε η Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου.
   Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αρχαία Κόρινθο με ώρα έναρξης 10:00 π.μ
   Στόχος του Δημάρχου κ.Βασίλη Νανόπουλου είναι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις τα επόμενα χρόνια να λάβουν την μορφή που επιτάσσει η ιστορική αναφορά αποδίδοντας στην Αρχαία Κόρινθο την οφειλόμενη τιμή και προσδίδοντας της το κύρος και την αίγλη που απορρέουν από μια τέτοια σπουδαία ιδιότητα.


«Τρέχει» το πρόγραμμα προστασίας δημόσιας υγείας από αδέσποτα ζώα στο Δήμο Κορινθίων

 


   Στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων παρεμβαίνει ο Δήμος Κορινθίων εκτελώντας το πρόγραμμα «Προστασία δημόσιας υγείας από αδέσποτα ζώα». Το πρόγραμμα ύψους 24.750,40 ευρώ με ΦΠΑ , περιλαμβάνει:
  • Περισυλλογή και μεταφορά στο κτηνιατρείο που συνεργάζεται ο Δήμος.
  • Κτηνιατρική εξέταση , θεραπευτική αγωγή σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι τραυματισμένα ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα,
  • Αποπαρασίτωση,
  • Εμβολιασμό,
  • Στείρωση,
  • Ηλεκτρονική σήμανση
  • Καταγραφή στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση.
  • Επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον
  • Επίβλεψη και φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διατροφή τους.

   Συγκεκριμένα, με το κονδύλι αναφοράς θα πραγματοποιηθούν 90 στειρώσεις, 90 εμβολιασμοί και 90 ηλεκτρονικές σημάνσεις ενώ διατίθενται και ποσότητα 750 κιλών ζωοτροφής.
   Το πρόγραμμα υλοποιείται με την φροντίδα και επίβλεψη του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ.Σπύρου Ζαχαριά και κινείται στην κατεύθυνση που ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος έχει δώσει για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ζητήματος και έως ότου η Πολιτεία δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες και πόρους ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκληρωμένη λύση η οποία είναι και το ζητούμενο τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για την τοπική κοινωνία.
Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δήμου Βέλου – Βόχας ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ



   Τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2020 ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην ιδιωτική επιχείρηση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που δραστηριοποιείται στην Κοινότητα Μπολατίου του Δήμου Βέλου Βόχας και εξυπηρετεί μεγάλο μέρος της περιφέρειας Πελοποννήσου.
   Ο Δήμος Βέλου Βόχας είχε άμεση ενημέρωση από τις πρώτες πρωινές ώρες από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας. Με μέριμνα του Δήμου και κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκαν οι δυνάμεις του Δήμου και τα διαθέσιμα μηχανήματα (φορτηγό και φορτωτής-εκσκαφέας) για μεταφορά χώματος όπως ζητήθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία. Υπήρξε η καθοδήγηση των πυροσβεστικών οχημάτων για πλήρωση νερού από κοντινές παροχές νερού (πυροσβεστικούς κρουνούς κλπ) από τις υπηρεσίες του Δήμου.
   Ο Δήμαρχος ζήτησε την συνδρομή των γειτονικών δήμων Κορινθίων και Σικυωνίων, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή με οχήματα, υδροφόρες και τσάπες για να περιοριστεί η φωτιά. Ο Δήμος Βέλου Βόχας από την πρώτη στιγμή ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας και θα συνεχίζει με κάθε μέσο για όσες ημέρες χρειαστεί.
   Ήδη ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος έχει αποστείλει έγγραφο προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας όπου ζητά να σταλούν στην περιοχή φορτωτής, εκσκαφέας και φορτηγά προκειμένου να συνδράμουν τα λοιπά μέσα δασοπυρόσβεσης καθώς επίσης και έγγραφο στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για την μέτρηση συγκέντρωσης ρύπων στην ατμόσφαιρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.
   Η κινητοποίηση του Δήμου Βέλου Βόχας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας καθώς επίσης και των όμορων δήμων Κορινθίων και Σικυωνίων ήταν άμεση για την παροχή βοήθειας .
Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων


Έργα αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Κ Βραχατίου προϋπολογισμού 36.656,45 χωρίς ΦΠΑ

 
   Στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Βραχατίου ΄΄Γ. Τριαντάφυλλος΄΄ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης και επιχωμάτωσης της επιφάνειας δημιουργίας θέσεων στάθμευσης καθώς και οι εργασίες υποδομής ηλεκτροφωτισμού (σωληνώνεις δικτύου, φρεάτια κλπ).
   Οι εργασίες που θα ακολουθήσουν είναι:
   1) Τοποθέτηση μη υφαντού γεωυφάσματος, διάστρωση υλικού οδοστρωσίας 3Α, ασφαλτική προεπάλειψη και διαμόρφωση της τελικής επιφάνειας με ασφαλτοτάπητα.
  2) Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων αστικού φωτισμού, τύπου led, σε χαλύβδινους γαλβανισμένους ιστούς ύψους



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει τα Πεύκα των Αγίων Θεοδώρων




   Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το φαινόμενο του μαζικού θανάτου πεύκων στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, με το φαινόμενο να παρατηρείται σε πολλά διαφορετικά σημεία του βουνού, αλλά και εντός του ιστού της πόλης.
   Τα δέντρα αρχικά εμφανίζουν ξήρανση των πευκοβελόνων τους στις άκρες των κλαδιών και στη κορυφή τους, και πολύ σύντομα ξεραίνονται συνολικά, απορρίπτοντας ταχύτατα όλη την κόμη τους και γρήγορα επιδεικνύουν εικόνα προχωρημένης σήψης και αποσύνθεσης.
   Το φαινόμενο έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας, που φέρνουν στο μυαλό μας τις εικόνες των καταστροφικών πυρκαγιών του παρελθόντος. Το φαινόμενο πέραν της άμεσης ζημιάς που προκαλεί, εντείνει τους κινδύνους από πλημμύρες, κατολισθήσεις καθώς και πυρκαγιάς κατά τους θερινούς μήνες, αφού προσθέτει ποσότητες καύσιμης ύλης σε ένα ήδη εύφλεκτο οικοσύστημα.
   Έως τώρα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάποιων γεωπόνων ότι το φαινόμενο είναι περιστασιακό και θα εκλείψει με τις βροχοπτώσεις, όπως ειπώθηκε στο τοπικό συμβούλιο, αποδείχθηκαν εσφαλμένες καθώς παρά τις κατακλυσμιαίες βροχές το φαινόμενο εντείνεται.
  Εκτιμάται ότι θα πρέπει, αφενός ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων να ενημερώσει άμεσα τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες για το πρόβλημα, αφετέρου δε και προκειμένου να αποφευχθεί ο σκόπελος της γραφειοκρατίας, να επικοινωνήσει απευθείας με ειδικούς επιστήμονες, πανεπιστήμια και ινστιτούτα, προκειμένου να προκύψει ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο πόρισμα, τόσο για την αιτία του φαινομένου προκειμένου, όσο και για την αναζήτηση του τρόπου καταπολέμησής του.
  Οι αρμόδιοι φορείς και οι τοπικές αρχές πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και να αναλάβουν άμεσα δράση για τη διάσωση του φυσικού πλούτου των Αγίων Θεοδώρων και να σταθούν αρωγοί σε οποιαδήποτε επιστημονικά τεκμηριωμένη ενέργεια, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.

Γεώργιος Γρηγοράκος
Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.
Εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής Παράταξης «αλλάζουμε ΜΑΖΙ»
(Ιωάννης Καραπανάγος)



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Eco-Fest 2020 - Πράσινες Πόλεις, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ηλεκτροκίνηση





   Η τριήμερη διοργάνωση Eco-Fest 2020 έλαβε χώρα το τριήμερο 18, 19 & 20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Ήταν μία διοργάνωση – γιορτή αφιερωμένη στις Πράσινες Πόλεις, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ηλεκτροκίνηση.
   Στα πλαίσια της διοργάνωσης, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου παρακολουθήσαμε το συνέδριο Ηλεκτροκίνησης “Eco-Mobility Conference”, το μεγαλύτερο συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, με ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα.
  Έχοντας σαν στόχο ο Δήμος μας να προετοιμαστεί για τις ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες αναμένονται στον τομέα της αστικής κινητικότητας, αλλά και του ενεργειακού μετασχηματισμού, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με εκπροσώπους πρωτοπόρων δήμων όπως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικαίων κ. Παπαστεργίου και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης.
  Η συνεργασία και η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας θα δώσει την ευκαιρία στον Δήμο μας να ακολουθήσει τις απαιτήσεις μιας νέας και διαρκώς εξελισσόμενης πραγματικότητας.







Δεν υπάρχουν σχόλια