Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1678

Από τις δραστηριότητες του Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιου Γκιολή

Εποικοδομητική συνάντηση με Διοικητή Νοσοκομείου 




   Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, συνάντηση με το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γρηγόρη Καρπούζη, στην Κόρινθο. Στη συνάντηση συμμετείχε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας καθώς και κλιμάκιο παραγόντων του Νοσοκομείου Κορίνθου.
   Όπως και στο παρελθόν είχε αναφερθεί ο κ. Γκιολής, δεσμευόμενος παράλληλα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στις άμεσες προτεραιότητες της νέας αρχής ήταν και είναι η υγεία των συμπολιτών μας και η διευκόλυνση της καθημερινότητας όσο αφορά στην περίθαλψη των πολιτών της Κορίνθου από τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής, με πρώτο το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης και ανάπτυξης προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ, όπως ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, ενίσχυση ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού, ανακαίνιση – ανακατασκευή των μαγειρείων κ.α.
   Ο Αντιπεριφερειάρχης βρισκόμενος στο χώρο του Νοσοκομείου, ως δεύτερο σπίτι του, τόνισε στη συζήτηση μεταξύ άλλων, την υποχρέωση που έχουμε όλοι μας προκειμένου να στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη με έργα, παρέχοντάς του τις καλύτερες όσο το δυνατόν συνθήκες, σε ένα χώρο σαν και αυτόν του Νοσκομείου.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη




Οδοιπορικό της Αθηνάς Κόρκα στη Δημητσάνα για τα 200 χρόνια από το 1821




  Στην Δημητσάνα Αρκαδίας βρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα, συνοδευόμενη από την εντεταλμένη σύμβουλο για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821, Μαργαρίτα Σπυριδάκου. Η κύριες Κόρκα και Σπυριδάκου συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς και αυτοδιοικητικούς της περιοχής όπου τις ξενάγησαν σε μέρη ορόσημα της Δημητσάνας, που είναι συνυφασμένα με την επανάσταση του 1821.
   Μετά το τέλος της επίσκεψης της η κα Κόρκα δήλωσε:
  «Πραγματοποίησα οδοιπορικό στη Δημητσάνα μαζί με τη συνάδελφο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, εν όψη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Επισκεφθηκαμε το σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε, το Μουσείο Μπαρουτιού -Υδροκινησης και τα μοναστήρια-μνημεία Αιμυαλών και Φιλοσόφου, λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τον σπουδαίο ρόλο τους στα δρώμενα της επανάστασης του 1821. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας Κωσταντινο Λάμπρου, την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγγελική Μπίρη, την υπ. περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Τσιτουρα και τον αντιδήμαρχο για την ενημέρωση και φιλοξενία.»




Η Πελοπόννησος χρειάζεται υπεύθυνη αλλαγή 

Το όραμά της για την επόμενη ημέρα



   Ζήσαμε και ζούμε μια πρωτοφανή κρίση με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για την χώρα μας, για το κάθε νοικοκυριό, αλλά ταυτόχρονα μια κρίση αξιών, μια κρίση κοινωνική. Από τις επισκέψεις μου σε όλες τις περιοχές, τις πόλεις και τα χωριά της Π.Ε. Κορινθίας αντιμετώπισα ένα κοινό παρονομαστή:
   Οι πολίτες αντιμετωπίζουν την κάθε πρόταση με δυσπιστία και έχουν αγωνία για το αύριο για αυτούς και τις οικογένειές τους. Είναι δικαιολογημένο απόλυτα γιατί τα χρόνια της κρίσης πολλοί σήκωσαν το λάβαρο του λαϊκισμού προς συγκομιδή ψήφων. Η αγωνία αυτή εκφράζεται από συμπολίτες μου οι οποίοι κατά κανόνα είναι άνθρωποι που είτε δουλεύουν στο σκληρό πρωτογενή κλάδο της αγροτοκτηνοτροφίας, είτε προσπαθούν όπως-όπως να σώσουν μια μικρή επιχείρηση που με κόπο έχτισαν εδώ και δεκαετίες, είτε δουλεύουν από ‘δώ και από ‘κει με συμβάσεις εβδομαδιαίες ή ακόμα και ημερήσιες για να βγάλουν τα προς το ζην.
   Aυτή η κρίση αγγίζει ευαίσθητα σημεία του “ποιοι είμαστε” και του “τι εκπροσωπούμε”. Με αυτά τα δεδομένα είδαμε την περιφερειακή αυτοδιοίκηση να αναλαμβάνει καθοριστικό ρόλο για την πρόοδο του τόπου. Πρόοδος η οποία έρχεται μόνο με εργατικότητα και μεθοδικότητα. Γι’αυτό θέλω να μιλήσω για την επόμενη μέρα, το αύριο αυτού που ζούμε σήμερα, ενός σήμερα που σίγουρα μας δίδαξε πολλά αλλά κυρίως μας γέμισε αμφιβολίες.
   Το όραμα μου για την επόμενη μέρα είναι μια περιφέρεια Πελοποννήσου που παράγει, αξιοποιεί το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της, καινοτομεί, πρωταγωνιστεί στην παραγωγή καθαρής ενέργειας και είναι εξωστρεφής και φιλόξενη. Είναι μια περιφέρεια που διαχειρίζεται σωστά τα απορρίμματα της, μια διαδικασία που σήμερα είναι πολυέξοδη με οικονομικές επιπτώσεις για τον πολίτη και την χώρα και μια σειρά από πρόστιμα που μας επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για μη σωστή συμμόρφωση με ευρωπαϊκές οδηγίες. Ο κόσμος της επόμενης μέρας έχει ανάγκη να αρχίσει ξανά να δημιουργεί, όχι απλά να επιβιώνει.
   Έχει ανάγκη να τον κοιτάζουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του στα μάτια λέγοντας αλήθεια. Ως πολιτικός μηχανικός έμαθα πάντα ότι τα σχέδια πρέπει να τα ακολουθούν έργα και μετρήσιμες πράξεις, οι οποίες σε δεσμεύουν.
   Ως βουλευτής προσπάθησα να μην εκπροσωπώ αυτό που αποστρέφομαι – πολιτικούς που περιφέρονται χωρίς ουσία και λόγο δεξιά και αριστερά. Γι’αυτό αφοσιώθηκα στο κοινοβουλευτικό έργο, την σοβαρή εκπροσώπηση των συμπολιτών μου και βρέθηκα στην κορυφή των παρεμβάσεων και εισηγήσεων νομοσχεδίων στις δυο κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.
   Πριν από λίγο καιρό πήρα την απόφαση να ενασχοληθώ ενεργά με τον τόπο μου, αυτή τη φορά από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και αυτή ήταν μια πάρα πολύ συνειδητή επιλογή. Η αυτοδιοίκηση έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει θέματα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου όπως ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Πρέπει όμως να επενδύσει και σε έργα πρόνοιας, όπως μια σοβαρή αντιπλημμυρική μελέτη ώστε συμπολίτες να μην χάνουν περιουσίες ή ακόμα και τη ζωή τους κάθε φορά που έχουμε μια δυνατή βροχή.
   Επέλεξα να κάνω αυτή την νέα αρχή πλάι στον Παναγιώτη Νίκα ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας. Επέλεξα να είμαι συνοδοιπόρος ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού που εκπροσωπεί αυτό που εγώ πιστεύω ότι ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης πρέπει να εκπροσωπεί. Χαμηλούς τόνους, έργο χωρίς τυμπανοκρουσίες και πάντα κοντά στους πολίτες, όχι μόνο πριν αλλά – το κυριότερο – μετά τις εκλογές.
   Αυτή είναι η στρατηγική μας! Έργο και όραμα γιατί η Πελοπόννησος χρειάζεται υπεύθυνη αλλαγή. Η Πελοπόννησος είναι ένας ιερός, ιστορικός τόπος που πάντα έκανε την αρχή σε κάθε μεγάλη αλλαγή για τη χώρα μας, με τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αξίζει περισσότερα και θα πρωταγωνιστήσει και πάλι. Σε αυτή την αλλαγή που χρειάζεται η περιφέρεια μας ο Παναγιώτης Νίκας και εμείς έχουμε σχέδιο, εμπειρία, γνώση και αποφασιστικότητα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Στις 26 Μαΐου κληθήκαμε να αναδείξουμε τους εκπροσώπους μας στην περιφέρεια Πελοποννήσου. 
   Με την στήριξη των συμπατριωτών μου, που με επέλεξαν και την εμπιστοσύνη του νέου Περιφερειλάρχη θα αγωνιστώ υπεύθυνα και θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για τον τόπο μας, την Κορινθία και την Πελοπόννησο.

*H Αθηνά Κόρκα είναι πολιτικός μηχανικός, πρώην Βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου



Επερώτηση του Πέτρου Τατούλη σχετικά με τις αναθέσεις για την ζωντανή μετάδοση βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου



   Επερώτηση κατέθεσε ο Επικεφαλής της Παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης, στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που αφορούν στη ζωντανή μετάδοση και βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
   Ο κ. Τατούλης ζητά να ενημερωθούν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις συγκεκριμένες συμβάσεις, τις συμβατικές υποχρεώσεις των αναδόχων εταιρειών, κάνοντας ειδική αναφορά στις δηλώσεις του κ. Νίκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Επερώτηση Κωνσταντίνας Νικολάκου σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην λειτουργία των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
   Η Περιφερειακή Σύμβουλος της Παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κα. Νικολάκου, με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και κυρίως των προγραμματισμένων χειρουργείων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και την ανησυχία των πολιτών της Μεσσηνίας και των όμορων περιοχών, ερωτά την Περιφερειακή Αρχή, τι πρωτοβουλίες έχει αναλάβει μέχρι σήμερα για την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης;



«Νέα Πελοπόννησος»

«Δεν είναι απλά ρεβανσιστής, λαϊκιστής και ψεύτης ο Π. Νίκας. Ετοιμάζεται colpo grosso με «πέτσινες» απαιτήσεις εργολάβων στην Πελοπόννησο;»



   Τρίπολη, 15 Ιανουαρίου 2020: Στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Δευτέρα 13.01.2020 & ώρα 21:01, αναρτήθηκε δελτίο τύπου, με το οποίο, βγήκε στο φώς δήλωση του Π. Νίκα που έκανε λόγο για «διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε αμοιβές δικηγόρων», η οποία μάλιστα, κατά τον ίδιο προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ την τελευταία τριετία.
   Αφήνοντας στην άκρη τις νομικές προεκτάσεις του θέματος και την κάθετη κι ανυποχώρητη αντιμετώπιση των υπονοιών περί διαφθοράς, καλούμε τον κ. Νίκα να δώσει στην δημοσιότητα αναλυτικά την λίστα των υποθέσεων, των ποσών και των δικηγορικών γραφείων που τις ανέλαβαν Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι με τον ίδιο τρόπο που πολεμήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, αντιπαρατιθέμενοι σκληρά και θωρακισμένοι νομικά για παράλογες απαιτήσεις εργολάβων, οι οποίοι απαιτούσαν πάνω από 200.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (για συμβάσεις των Νομαρχιών και της διορισμένης Περιφέρειας πριν το 2011) και πετύχαμε να μην πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ σε «πέτσινες» απαιτήσεις, με τον ίδιο τρόπο θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα «τελειώσουμε πολιτικά» όλους όσους σήμερα ή αύριο έχουν την κρυφή σκέψη στο νου να συμβιβαστούν με τους εργολάβους και να πληρώσουν εκατομμύρια, κάνοντας δήθεν οικονομία στις δικηγορικές αμοιβές! Για όσα μέχρι σήμερα επιτύχαμε είμαστε περήφανοι. Για το αύριο είμαστε απλά αδίστακτα αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον.
   Όσο για τον κ. Περιφερειάρχη που αναρριχήθηκε στον θώκο μόνο με ψέματα και ως δεκανίκι της σημερινής εξουσίας που τον επέβαλε εμμονικά κι αυτή με ψέματα, οι πρώτες 150 ημέρες του στην διοίκηση της Πελοποννήσου αναδεικνύουν το βάθος του αναξιοπρεπούς του πολιτικού βηματισμού: συνεχίζει να αναθέτει υποθέσεις σε δικηγόρους και μάλιστα σε γραφεία των Αθηνών. «Άλλα λέει κι άλλα κάνει… τζάμπα σωστός με το στανιό;» …
Πώς προστατεύσαμε το δημόσιο συμφέρον, κόβοντας τους δρόμους της διαπλοκής
   Το 2011, παραλάβαμε υποθέσεις που αφορούσαν διεκδικήσεις εργολάβων, και άλλες απαιτήσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει βόμβα στα δημοσιονομικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι υποθέσεις αυτές έρχονταν από συμβάσεις που είχαν υπογραφεί από τις Νομαρχίες και την Διορισμένη Περιφέρεια και αφορούσαν «πέτσινες» απαιτήσεις και ως επί το πλείστον έργα – φαντάσματα. Η απόφαση μας ήταν ξεκάθαρη: «Δεν θα συμβιβαστούμε. Θα τους πάμε στα δικαστήρια μέχρι τέλους».
Ενδεικτικά, αξίζουν να αναφερθούν οι κάτωθι υποθέσεις:
   1ον) Στον δρόμο Ρωμανός – Γαργαλιάνοι εκκρεμούσαν πριν το 2011 προσφυγές του εργολάβου για είσπραξη απαιτήσεων ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Η ισχυρή νομική μας υποστήριξη και η ανυποχώρητη στάση μας είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση δύο θετικών αποφάσεων υπέρ της περιφέρειας Πελοποννήσου και του δημοσίου συμφέροντος και την απόρριψη των ισχυρισμών της εταιρείας. Οι δύο άλλες προσφυγές του αναδόχου που εκκρεμούσαν, συζητήθηκαν και είμαστε σε αναμονή της έκδοσης των αποφάσεων. Να σημειωθεί δε, ότι υπάρχει και εδώ θετική εισήγηση υπέρ της περιφέρειας Πελοποννήσου και του δημοσίου συμφέροντος. Η περιφερειακή Αρχή Τατούλη δεν πλήρωσε ούτε σεντς στον εργολάβο. Η επόμενη διοίκηση Νίκα , και ενώ ήταν σε εκκρεμότητα απλώς η έκδοση των αποφάσεων, με εντολή δική του, άλλαξε δικηγόρο και όρισε νέον δικό της, αν και οι υποθέσεις είχαν συζητηθεί. Τι τρέχει; Τι σκέψεις μπορούν να περνούν από το μυαλό της αυλής;
   2ον) Πριν το 2011 , οι απαιτήσεις του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων από οφειλές ενός Τέλους επί των δημοσίων έργων που είχαν εκτελεστεί επί Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων άγγιζαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Και σε αυτήν την υπόθεση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν πλήρωσε ούτε ένα σεντς.
   3ον) Οι απαιτήσεις των δομών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιστροφές 40 εκατομμυρίων ευρώ συνεπεία παραλείψεων της Διαχειριστικής Αρχής κατά την προηγούμενη περίοδο κερδήθηκαν και αυτές στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Και σε αυτήν την περίπτωση η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν πλήρωσε ούτε ένα σεντς.
   4ον) Στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων επί των ημερών μας, η περιφέρεια Πελοποννήσου άλλαξε στρατηγική. Ενδεικτικά, να σημειωθεί ότι για τον δρόμο Ρωμανός – Γαργαλιάνοι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν πριν από το 2011 ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Στο Γύθειο – Αρεόπολη, ενώ οι πρωτόδικες αποφάσεις για τις επιτάξεις ξεπερνούσαν τα 7 εκατ. Ευρώ, με την δική μας προσφυγή κερδήθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο. Ενώ, στον δρόμο Νεάπολη-
Μονεμβασιά, για τον οποίο εξαρχής αναλάβαμε την ευθύνη, μήκους 10 χλμ και με πρόβλεψη του κόστους των επιτάξεων 7 εκατ. Ευρώ, τελικά πετύχαμε να πληρώσουμε μόλις 350.000 ευρώ!
   2011- 2019: «Βάλαμε τέλος στην διαπλοκή με τους εργολάβους και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Και σήμερα τι; Ο Περιφερειάρχης των Αναθέσεων και η ‘κανονικότητα’ Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο»
   Ο Π. Νίκας, δήμαρχος των αναθέσεων και σήμερα «περιφερειάρχης των αναθέσεων» γυρίζει τον τόπο μας στο σκοτεινό παρελθόν και εγκαθιστά τη δική του ….«κανονικότητα» από την Καλαμάτα σε όλη την Πελοπόννησο. Κανείς πολίτης δεν μπορεί να ξεχνά ότι ο Π. Νίκας δεν έχει ακόμη απαντήσει πού πήγαν τα 7,5 εκατ. Ευρώ που έδωσε ως δήμαρχος με αναθέσεις σε συμμορία σκουπιδοεργολάβων, οι οποίοι γέμισαν σκουπιδαριά την Μεγαλόπολη , την Γορτυνία και την Ολυμπία. Και τέλος, με αφορμή την παρουσία του Π. Νίκα χθες σε πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κορινθία σε χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων, ακόμη δεν έχει απαντήσει ο πρώην δήμαρχος για τα αίτια της φωτιάς σε εγκαταστάσεις στην Μαραθόλακα επί των ημερών του. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που υποσχεθήκατε για την Πελοπόννησο, κ. Μητσοτάκη; Η «κανονικότητα» του επιστήθιου φίλου της οικογενείας σας;
   Να γνωρίζετε κ. Νίκα, εσείς και οι «υποβολείς» σας ότι πολύ σύντομα θα «τσαλακωθείτε» ή «θα αφανιστείτε πολιτικά», αφού με την συγκεκριμένη συκοφαντική σας δήλωση, όπου παρόλο που ξέρετε την αλήθεια, την αποκρύπτετε δολίως με στόχο την εξόφληση πολιτικού γραμματίου της εξαφάνισης της «Νέας Πελοποννήσου», θα αποτελέσει για εσάς μοιραίο πολιτικό λάθος.
   Πολύ σύντομα θα κληθείτε ενώπιον της Δικαιοσύνης να αποδείξετε σε ότι αφορά τις αμοιβές των δικηγόρων, την «διασπάθιση του δημοσίου χρήματος», όπου τόσο προκλητικά και πολιτικά ανερυθρίαστα δημοσιοποιήσατε.


Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης
«Τα παιδία παίζει… υπό τις διαταγές ενός αυταρχικού επιτελικού κράτους»



   Η ανερμάτιστη πολιτική του Π. Νίκα ήταν δεδομένη από την προεκλογική περίοδο: χωρίς προγραμματικό λόγο, ένα αφήγημα χωρίς πόδια και κεφάλι, που εμπνεόταν από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή υπό τον γενικό τίτλο κομματοκρατίας και την ιαχή του Κ. Μητσοτάκη «Όλη η Ελλάδα μπλε» και στα καθ’ ημάς «Να πέσει και το τελευταίο οχυρό της Πελοποννήσου». Δεν θα μπορούσε όμως κανείς να φανταστεί ότι θα αρκούσαν 150 μόλις ημέρες για να γκρεμιστεί ό,τι με κόπο και σχέδιο χτιζόταν τόσα χρόνια.
   Από τους αντιπεριφερειάρχες, που εμφανίζονται ως σκιάχτρα και διώχνουν την προοπτική έως τον ρεβανσισμό που απειλεί με τιμωρία όποιον δεν ακούει με ευλάβεια την εντολή ενός δήθεν ηγέτη που σήμερα λέει έτσι και αύριο…γιουβέτσι. Η απόπειρα των αντιπεριφερειαρχών κκ. Λαμπρόπουλο και Αναστασόπουλο να περάσουν από την Οικονομική Επιτροπή αλλαγμένη την Προγραμματική Σύμβαση ενός έργου που είναι ήδη δημοπρατημένο! (βλ. Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθούπολης) , γεγονός το οποίο οι ίδιοι αγνοούσαν, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν έχουν πάρει μυρουδιά από τα διοικητικά τους καθήκοντα. Ενώ η πολιτική «καινοτομία» να εισηγηθεί θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρόεδρος του συλλογικού οργάνου, κ. Σκαντζός, σε ένα παιχνίδι διαγκωνισμού για την εξουσία στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα, ομολογεί εκ των προτέρων την επιγενόμενη αποτυχία. Όσο για τα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι πολιτικές διώξεις είναι καθημερινές για όσους επιμένουν να κάνουν με ευσυνειδησία την δουλειά τους, εντός του πλαισίου του νόμου και κατά παράβαση των εντολών της ενός ανδρός Αρχής.
   Οι προσωπικές επιλογές του Κ. Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο και το μένος του να εκλέξει τον Π. Νίκα θα τον ακολουθεί. Το επιτελικό Κράτος της Πελοποννήσου που δημιούργησε με μπροστινό τον εκλεκτό του φίλο – παλαιόθεν φίλο της οικογενείας – Π. Νίκα είναι για κλάματα. Γελιoύνται όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν επί μακρόν με δεκανίκια την αυλή τους και να μένουν για πολύ στο απυρόβλητο ως τροχονόμοι ανάμεσα στα «διαπλεκόμενα» συστήματα. Οι σημερινοί χειροκροτητές του Κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του θα είναι αύριο οι μεγάλοι τους υβριστές. Άλλωστε, η ιστορία αυτό το έχει αποδείξει και το γονίδιο έχει πάντα την τελευταία λέξη. Στην Πελοπόννησο, η κανονικότητα διαταράχθηκε από ένα ακανόνιστο σύστημα κλειστής διανομής των ιματίων της εξουσίας. Οι πολίτες ωστόσο, αντιστάθηκαν και έθεσαν δίπλα τους στιβαρούς θεματοφύλακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια