Header Ads

UNICS LEGAL 1672

Ο Κυριάκος Κόκκινος πρόσθεσε μία φωτογραφία και 6 βίντεο — με το χρήστη Χάρης Κόκκινος και 10 ακόμη στην τοποθεσία Κεραμεικός.




Πρωτομηνιά Δεκεμβρίου 2019, με την καλλίτερη παρέα σε ένα ακόμη μοναδικό φιλοσοφικό περίπατο της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ , συντροφιά με τον Δεξίλεω, τον Περικλή και την παρέα ζώντων και τεθνεώτων αδελφών, που περπάτησαν τα ιερά χώματα, απόλαυσαν το λαμπρό φως κι ανέπνευσαν το ζωογόνο αέρα της Αττικής Γης της ΕΛΛΆΔΟΣ! Αρχίσαμε με την μυστηριακή ευλογία της Θείας Λειτουργίας στον πολύ όμορφο Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου στο Θησείο. Συνεχίσαμε μαζί στον πεζόδρομο της Ερμού, εισερχόμενοι στον Κεραμεικό, την μοναδική αυτή περιοχή της αρχαίας Αθήνας, με το δημόσιο σήμα (νεκροταφείο) της πόλης, την περιοχή των κεραμοποιών, την Ιερά Πύλη και το Δίπυλο, των οδών προς Πειραιά μέσω Πειραιώς, προς Ελευσίνα μέσω Ιεράς Οδού και προς την Ακαδημίας Πλάτωνος.
Χαιρετίσαμε τον νεαρό μας φίλο το Δεξίλεω, που κέρδισε την αθανασία, αποτυπωμένος σε μάρμαρο στην κορυφαία στιγμή της δόξας και της συνειδητής του θυσίας, γνήσιο πρότυπο των μορφών του Αγ. Δημητρίου, του Αγ. Γεωργίου και Αγ. Μηνά, απαγγέλλοντάς του το συγκινητικό ομώνυμο ποίημα του Κωστή Παλαμά.
Περιηγηθήκαμε στην πλούσια ταφική συλλογή, με τα απίστευτα μνημεία, που αποδεικνύουν τη συνέχεια του λαού και του πολιτισμού μας. Κατεβήκαμε απο το επίπεδο της σύγχρονης πόλης των προσχώσεων, στο επίπεδο της αρχαίας πόλης, της αυθεντικότητας και διαβήκαμε το πολύτιμο κομμάτι του βιότοπου του Ηριδανού, ενός εκ των αρχαίων ποταμών της Αττικής, που πηγάζει από το Λυκαβηττό και εκεί είναι το μόνο σημείο, που βγαίνει στην επιφάνεια κι όπου κατά το μύθο κατακρημνίστηκε ο Φαέθων.
Επισκεφθήκαμε τις πύλες της αρχαίας Αθήνας και μπροστά στο Δίπυλο αναγνώσαμε τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ του Περικλή, στο σημείο, που τον εκφώνησε το 430π.χ., στο τέλος του πρώτου έτους του Πελοποννησιακού πολέμου, ενός ακόμη εμφύλιου σπαραγμού, που ήρθε να συντρίψει το θρίαμβο του ενωμένου Ελληνισμού κατά των Περσών λίγα χρόνια πριν!
Ακολούθησε η πολύτιμη ανταλλαγή ιδεών, συναισθημάτων, σκέψεων και προτάσεων, που μας εμπλούτισαν και μας ανέβασε σε επίπεδα υψηλής θεωρίας, που μόνο η μόχλευση της συλλογικής ζωής μπορεί να πετύχει!
Μου αρέσει!              4 σχόλιο
·            Iannis-nikolas Kapokakis Ευλογημένες γνώσεις που λίγοι δυστυχώς προσπαθούν να τις μεταδώσουν στην νέα γενιά που έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια