Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ. 1673


Ανήσυχη η ΕΕ: Το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης 


μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ελληνικά νησιά


Αποτέλεσμα εικόνας για Το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης

Πηγή: Newsroom
 «Σοβαρή ανησυχία προκαλεί το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Γιοσέπ Μπορέλ εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» και τη «στήριξη» της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο. «Είναι σαφές ότι αυτό το έγγραφο προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή ας στην Ελλάδα και την Κύπρο», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες. Ερωτηθείς σχετικά, ο νέος ύπατος εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία έγινε γνωστή στις Βρυξέλλες «πολύ αργά» και ότι αυτή τη στιγμή οι ευρωπαϊκές αρχές την «εξετάζουν».
«Στη σημερινή συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο έγινε σαφές ότι η συμφωνία είναι προβληματική για κάποιες χώρες και συγκεκριμένα για την Ελλάδα και την Κύπρο σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα» είπε, προσθέτοντας ότι θα «μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα σε ελληνικά νησιά». Τέλος, ο Γ. Μπορέλ επανέλαβε τη θέση της Επιτροπής ότι «όποια συμφωνία θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο».


Φον Ντερ Λάιεν: «Είμαστε στο πλευρό σας!»​

Αποτέλεσμα εικόνας για Φον Ντερ Λάιεν: «Είμαστε στο πλευρό σας!»​

«Είμαστε στο πλευρό σας», τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν ρωτήθηκε για την γνώμη της από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο, στο πλαίσιο της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης της Διάσκεψης Κορυφής των Προέδρων των Κ.Ο. του ΕΛΚ στα Εθνικά Κοινοβούλια της ΕΕ, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.«Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος ενός -τέτοιας έκτασης- διεθνούς προβλήματος. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να αλλάξει το σύστημα του Δουβλίνου, να υπάρξει κοινή πολιτική ασύλου, να αναλάβουν μέρος του βάρους και οι χώρες του Πόντιου Πιλάτου, να υπάρξει αλληλεγγύη στα κράτη που αποτελούν πύλες εισόδου» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Καλαφάτης είπε ακόμα ότι θα πρέπει «να αναλάβει η ΕΕ την ευθύνη φύλαξης των εξωτερικών της συνόρων, συγκροτώντας και ενεργοποιώντας ισχυρή ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Είναι, όμως ανάγκη να δούμε και πως μπορεί να μπει τέλος στα κύματα της μετανάστευσης, που ξεκινούν από την Ασία και την Αφρική». Με την παρέμβαση του κ. Καλαφάτη για το μεταναστευτικό συμφώνησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τονίζοντας ότι όλα όσα ανέφερε αποτελούν συστατικά στοιχεία μιας νέας ολοκληρωμένης προσέγγισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Στο πλευρό της Ελλάδας η Αίγυπτος:
 Απέρριψε το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο πλευρό της Ελλάδας η Αίγυπτος:  Απέρριψε το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης
10 Δεκεμβρίου 2019, 9:51 πμ
Τα μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με τον επικεφαλής της κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη, τον Φάγεζ αλ Σάρατζ, καταδικάζουν ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής Άλι Άμπντελ Άααλ και μέλη του Σώματος.
«Η Αίγυπτος απορρίπτει τελείως τη συμφωνία μεταξύ του Αλ Σάρατζ της Λιβύης και της Τουρκίας», τονίζει ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής και προσθέτει: «Η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής, σε περίπτωση που οποιαδήποτε ξένη χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα δυτικά σύνορά της με τη Λιβύη. Σε όσους μπορεί να πιστεύουν ότι μπορούν να βλάψουν από αέρος, εδάφους ή θαλάσσης τα σύνορα της Αιγύπτου, ποτέ δεν θα τους επιτραπεί να το πράξουν».
Και καταλήγει ο κ. Άμπντελ Άαλ: «Η Αίγυπτος είναι έντονα αλληλέγγυα με το εθνικό κοινοβούλιο της Λιβύης υπό την ηγεσία του Αγκουίλα Σαλέχ Εϊσά. Υποστηρίζουμε επίσης σταθερά τον στρατό της Λιβύης που σήμερα διεξάγει μια άγρια μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Λιβύη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σοβαρό περιστατικό: Στρατιώτες των ΤΕΔ ύψωσαν
 την Tουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα
 του ποταμού Έβρου!
Αποτέλεσμα εικόνας για Σοβαρό περιστατικό: Στρατιώτες των ΤΕΔ ύψωσαν την Τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα του ποταμού Έβρου!
10 Δεκεμβρίου 2019
Τούρκοι στρατιώτες τοποθέτησαν τη σημαία της χώρας τους σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου. Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, η σημαία μετά την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων κατέβηκε.
Σε μία τρομερή και άκρως επικίνδυνη καταγγελία προχώρησε πριν λίγα λεπτά έγκυρο site του Έβρου. Δεν γνωρίζουμε εάν ακόμα έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, αλλά θα πρέπει να ερευνήσουν άμεσα το θέμα.
Όπως φαίνεται οι Τούρκοι θέλουν να στήσουν κρίση και στον Έβρο, μετά από το Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο!
Όπως μαρτυρά η αποκλειστική φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το Evros-news.gr, άγνωστος ή άγνωστοι τοποθέτησαν χθες την τουρκική σημαία σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.
Πρόκειται για τη νησίδα «Λούλου» ή «Λουλού», στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας, τη φωτογράφισε με τη χρήση τηλεφακού και ενημέρωσε το Evros-news.gr αποστέλλοντας και το φωτογραφικό ντοκουμέντο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, η συγκεκριμένη νησίδα συγκοινωνεί με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να κινηθεί πεζός από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν, ωστόσο πρόκειται για έδαφος-μέρος αλυσίδας νησίδων ελληνικής κυριαρχίας. 
Άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με κάποιες νησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και μπορεί αν θέλει κάποιος από την ελληνική πλευρά να έχει πρόσβαση σε αυτές χωρίς να χρειάζεται να περάσει τα νερά του ποταμού.
Κατά τη δημοσίευμα ακόμη, είναι άγνωστο αν οι τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν ή διαπίστωσαν το συγκεκριμένο περιστατικό, που αυτές φυσικά θα αξιολογήσουν αν και πόσο σοβαρό είναι. Κι αυτό, επειδή είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται συνέχεια τόσο από τον στρατό όσο και από την αστυνομία, καθώς αποτελεί πέρασμα παράνομων μεταναστών και προσφύγων. Δεν αποκλείεται βέβαια να το εντόπισαν και να κρατήθηκε απλά μυστικό για ευνόητους λόγους. 



Πηγή: 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Οι ΗΠΑ πήραν αποφάσεις για την Κύπρο: Αίρεται το εμπάργκο όπλων – «Πράσινο φως» από το Κογκρέσο
Αποτέλεσμα εικόνας για Αίρεται το εμπάργκο όπλων – «Πράσινο φως» από το Κογκρέσο

Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου ενόψει των ενεργειακών εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και της τακτικής αυξανόμενων προκλήσεων από το τουρκικό κράτος.
10 Δεκεμβρίου 2019

Το ζήτημα της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο προς την Κύπρο και οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα, ξεκίνησαν να απασχολούν έντονα την επικαιρότητα ήδη από πέρυσι. Σε νόμο που υπέγραψε τον Αύγουστο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον προϋπολογισμό της Εθνικής Άμυνας, περιεχόταν και πρόνοια η οποία αφορά τις σχέσεις ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας και το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί.
Το αμερικανικό Κογκρέσο αναμένεται μέχρι την Πέμπτη να εγκρίνει την άρση του εμπάργκο αμερικανικών όπλων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είχε επιβληθεί διά νόμου το 1987. Η άρση του εμπάργκο – που αφορά μόνο την προμήθεια υλικού από την Κυπριακή Δημοκρατία – θα επιτευχθεί μέσω της έγκρισης του Νόμου για τον Προϋπολογισμό Εθνικής Άμυνας, για το 2020 (NDAA 2020).
Αν και τα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου ενέκριναν δύο χωριστά κείμενα, από τα τέλη Ιουλίου, οι διαφορετικές προσεγγίσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στο θέμα της χρηματοδότησης του «τοίχου» που επιθυμεί να υψώσει ο Πρόεδρος Τραμπ στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού εμπόδιζαν τη συμφωνία για τον συγκερασμό των δύο κειμένων, στα οποία όμως το λεκτικό για την άρση του εμπάργκο ήταν πανομοιότυπο.
Τελικά, το Σαββατοκύριακο επήλθε συμφωνία μεταξύ των επιδιαιτητών που είχαν ορίσει Βουλή και Γερουσία, κάτι που επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα από επιφανή στελέχη των Δημοκρατικών, τα οποία ωστόσο δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες. Η ψηφοφορία επί του τελικού κειμένου στη Βουλή θα λάβει χώρα την Τετάρτη και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία στη Γερουσία, είτε αργότερα την ίδια ημέρα, ή την επομένη. Μετά την έγκριση από τα δύο σώματα θα πάει στον Πρόεδρο Τραμπ για υπογραφή.
Πηγή: 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Λαθρομετανάστες έκαψαν 2 ποιμνιοστάσια: 
Εξοργισμένοι οι κάτοικοι-
«Αν δεν γίνει κάτι ΤΩΡΑ, τέλειωσε ο Έβρος»

Αποτέλεσμα εικόνας για Λαθρομετανάστες έκαψαν 2 ποιμνιοστάσια:  Εξοργισμένοι οι κάτοικοι- «Αν δεν γίνει κάτι ΤΩΡΑ, τέλειωσε ο Έβρος»

Παρανάλωμα του πυρός έκαναν «μετανάστες» ένα ποιμνιοστάσιο στον Έβρο. Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, ξεσπά ζητώντας από την κυβέρνηση να κάνει κάποια κίνηση. Οι κάτοικοι του Έβρου είναι εξοργισμένοι. Όπως λένε «αν δεν γίνει κάτι, ο Έβρος έχει “τελειώσει”»….
Συγκλονίζει η μαρτυρία του δημάρχου όπως αυτή δόθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Χαρακτηριστικά τονίζει πως «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη».
«Κυκλοφορούν ελεύθερα, καίνε περιουσίες φτωχών ανθρώπων, έχουν γίνει περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους και μπαίνουν σε σπίτια όχι μόνο ακατοίκητα αλλά και με κόσμο μέσα, που τρομοκρατείται και ζητάει προστασία». Παρακάτω σας παραθέτουμε ολόκληρη την δημοσίευση-ξέσπασμα του δημάρχου, με αφορμή φωτιά που έβαλαν «μετανάστες» σε δυο ποιμνιοστάσια.
«Άλλη μια περιουσία ενός συνδημότη μας καταστρέφεται σήμερα από φωτιά που προκάλεσαν οι Λαθρομετανάστες . Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία για την ανασφάλεια που αισθάνονται οι κάτοικοι του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου.
Οι ροές αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας έχουν λάβει τρομακτικές και μη διαχειρίσιμες διαστάσεις. Φθορές σε περιουσίες, διαμονή σε ακατοίκητα σπίτια, ανεξέλεγκτη κυκλοφορία ομάδων αλλοδαπών στο οδικό δίκτυο, ελεύθερη προσβασιμότητα αγοράς στα υπάρχοντα καταστήματα και μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών που διακινείται εντός των οικισμών από τους μόνιμους κατοίκους.
Τρομοκρατία για τους κατοίκους από τις συνεχείς επισκέψεις ανεπιθύμητων αλλοδαπών που ζητούν να εισέλθουν στα σπίτια τους για παροχή τροφίμων η παροχή προστασίας από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Εντός ενός δεκαημέρου, ολοσχερή καταστροφή από πυρκαγιά δυο ποιμνιοστασίων φτωχών συνδημοτών μας από ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Τι περιμένουν οι αρμόδιοι άλλο; Αν αδυνατούν να μας το πουν, διαφορετικά ο Δήμος θα οργανώσει τους πολίτες του και θα προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία τους!!!”.
Πηγή: Makeleio.gr

Αποβάσεις και στην Αλεξανδρούπολη 
ξεκίνησαν οι λαθρομετανάστες – 
Έφτασαν τη νύχτα με φουσκωτά!



Αποτέλεσμα εικόνας για Αποβάσεις και στην Αλεξανδρούπολη  ξεκίνησαν οι λαθρομετανάστες –  Έφτασαν τη νύχτα με φουσκωτά!

Χωρίς κανένα έλεγχο αλλά κυριότερα και χωρίς καμία ελπίδα και προοπτική για να υπάρξει έστω και το παραμικρό βήμα για την ανάσχεση των καθημερινών εισβολών αλλοδαπών από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία του «προσφυγικού».
Μόνο σήμερα πάνω από 350 λαθρομετανάστες μπήκαν στην χώρα από Λέσβο, Χίο, Σάμο και Αλεξανδρούπολη!
Ειδικότερα το τελευταίο αποτελεί νέα οδό παράνομης εισόδου, σε μια περίοδο όπου η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ασφάλειας και απειλών από την Τουρκία  σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και κρίσιμη περιοχή όπως είναι ο νομός Έβρου.
Οι 33 αλλοδαποί μάλιστα δεν δίστασαν να έρθουν, εν είδει καταδρομικής επιχείρησης το βράδυ της Κυριακής  στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προσεγγίζοντας την περιοχή Μάκρης  με φουσκωτή λέμβο!
Όλα αυτά ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος δηλώνει ότι θα «σφραγίσει» τον Έβρο από τους αλλοδαπούς!
Μόνο όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος μη  μπορώντας να αντέξει άλλο την ανεξέλεγκτη κατάσταση στον Έβρο ξέσπασε μιλώντας για χάος στο νομό, με τους αλλοδαπούς να κάνουν ότι θέλουν.
«Κυκλοφορούν ελεύθερα, καίνε περιουσίες φτωχών ανθρώπων, έχουν γίνει περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους και μπαίνουν σε σπίτια όχι μόνο ακατοίκητα αλλά και με κόσμο μέσα, που τρομοκρατείται» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σουφλίου με την κυβέρνηση όμως  για ακόμη μια φορά να είναι πλήρως αδιάφορη για την πρωτοφανή αυτή κατάσταση.
Πηγή: Makeleio.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια