Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ. 1673


ΚΑΘΑΡΑ  και ξάστερα

Οι Πρόθυμοι Νονοί του Αντιρατσισμού…
Από τότε που ο απάνθρωπος Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου έβαλε την χώρα στο στόμα του λύκου, το επαχθές Μνημόνιο και την τρόϊκα, πολλοί Έλληνες πολίτες, εξαθλιωμένοι από τα Μνημονιακά μέτρα δεν άντεξαν στην ψυχολογική πίεση της φτώχειας και της ανέχειας και πήραν τη ζωή τους στα χέρια τους. Δεν πρόκειται για ένα ή δύο αυτόχειρες, αλλά μιλάμε για πάνω από πέντε  χιλιάδες άτυχους συνέλληνες. Τα “Συστημικά ΜΜΕ” είναι η πρώτη φορά που καλώς δεν δημοσιοποιούν συνήθως τα γεγονότα αυτά γιατί είναι φαινόμενο, που οδηγεί απ’ ευθείας σε μίμηση με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού μέσα στα πλαίσια του δημοσκοπικού προβλήματος ένα ολόκληρο χωριό έχει εξαφανιστεί από τον Ελληνικό Πληθυσμό που πεθαίνει.
Αν όμως δεν καταγγέλλεται η δημοσιογραφική συμπεριφορά των παραπάνω ΜΜΕ, για τον χορό των αυτοκτονιών, δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπήσουμε μπροστά στην αντιδημοσιογραφική δεοντολογία των ίδιων μέσων, με αφορμή ένα άλλο γεγονός. Έτσι και πεθάνει κάποιος δυστυχής λαθρομετανάστης πάνω στην προσπάθεια εισόδου λάθρα στη χώρα μας ή «αυτοκτονήσει», τότε γίνεται  το έλα να δεις. Πανικός στα κανάλια. Να οι ανταποκρίσεις, να τα βίντεο, να οι “Προοδευτικές” Κινήσεις Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, να διαμαρτύρονται με πανό και να δίνουν δηλώσεις.
Μέχρι και ο δικός μας, ο Αναπληρωτής Υπουργός προστασίας του πολίτη, Γιάννης Πανούσης έτρεξε κάποτε για να δηλώσει στα κανάλια ότι: «Ήρθα να εκφράσω την ντροπή μου…». Και δεν ντρέπεται κανείς από τους επί χρήμασι «φιλόξενους» για το πού οδηγείται το Ελληνικό Έθνος με τον αφηνιασμό τριών εκατομμυρίων και βάλε λαθρομεταναστών, που μας ήλθαν απρόσκλητοι και βάσει προσχεδιασμένης ενέργειας πηδώντας τα Ελληνικά Σύνορα.
Προκαλεί την κοινή συνείδηση η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία βγήκε το πόρισμα της δολοφονίας ενός λαθρομετανάστη στη Μόρια της Μυτιλήνης σε επεισόδια μεταξύ αλλόθρησκων Μεταναστών και η πολυήμερη προβολή του θέματος από τα “Συστημικά ” ΜΜΕ. Αυτό αποτέλεσε και την κραυγαλέα αντίθεση, αν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν συμβαίνει το ίδιο για τις τραγικές σχεδόν καθημερινές δολοφονίες σε βάρος Ελλήνων, που σημειώνονται για ελάχιστα ευρώ ή για κάποιο κόσμημα. Συνήθης τακτική  είναι να γίνονται είδηση μίας χρήσεως χωρίς δημοσιογραφικά μοιρολόγια και πολυήμερες διανθίσεις σκοπιμότητας.. Το ΚΕΕΡΦΑ και οι λαλίστατες ΜΚΟ δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με το θέμα, ενώ είναι προφανές ότι όλη η κατά περίπτωση Πέμπτη Φάλαγγα των Προθύμων, ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ούτε σ’ αυτήν την περίπτωση, αλλά ούτε και στη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων, που προηγήθηκαν.
Γραμματείς και Φαρισαίοι εθνομηδενιστές κατά παραγγελία, αλλά και τηλεκανάλια του εκμαυλισμού συνειδήσεων…

ΚΑΥΤΑ Ερωτήματα…
Η Χριστουγεννιάτικη χαρά των εμπόρων!...
Έχουν διατελέσει Πολλοί Δήμαρχοι στο Δήμο της Κορίνθου από το 1928 και ακόμη η πόλη μας μετά από τον καταστρεπτικό σεισμό τελεί και λειτουργεί με το καθοριστικό προβλεπτικό σχέδιο πόλεως   του  αείμνηστου Κορίνθιου Αρχιτέκτονα Νίκου Κοτσερώνη. Κανείς από τους παραπάνω Δημάρχους δεν έχει βάλλει ούτε ένα λιθαράκι στην ομορφιά και στο Κυκλοφοριακό πρόγραμμα της πόλεως. Αν δε λάβουμε υπόψη μας τη ραγδαία ανάπτυξη της κυκλοφορίας τροχοφόρων οχημάτων την επόμενη δεκαετία , τότε θα πρέπει να στηθεί ανδριάντας του ανωτέρω για την πρόβλεψη των εξελίξεων και πέραν της 100ετίας.
Αν εξαιρέσουμε την πρόθεση του πρώην Δημάρχου Θ. Θωμαϊδη, να προβεί σε κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, στην κεντρική Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη, που δεν είχε συνέχεια από την επόμενη Δημοτική Αρχή, όλοι μιλούσαν για την ανάγκη σχεδιασμού του κυκλοφοριακού, πιθανώς να δαπανήθηκαν και πολλά χρήματα σε μελέτες, αλλά κανείς δεν προχώρησε στο δια ταύτα. Έτσι φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο της συμφόρησης των δρόμων της Κορίνθου ό,που οι πάντες παρανομούν εξ ανάγκης, αφού δεν ικανοποιείται το αίτημα προσφοράς θέσεων στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της πόλεως.  Αυτές τις ημέρες, ημέρες Χριστουγεννιάτικων εορτών, όπου οι ανάγκες των οδηγών αυτοκινήτων είναι ηυξημένες, λόγω αγορών, ενώ για λίγες ημέρες του χρόνου χαμογελούν τα χείλη των εμπόρων, καλό είναι να μην αρχίσει το μέχρι σήμερα επαναλαμβανόμενο ανελέητο κυνηγητό των ΙΧΕ αυτοκινήτων. Δεν ισχυριζόμαστε πως πρέπει να κάνουν  τα στραβά μάτια οι τροχονόμοι, απλώς να μην υπερβάλλουν όπως γινόταν στο παρελθόν. Οι έμποροι και γενικά οι καταστηματάρχες έχουν ανάγκη από τη διευκόλυνση των οδηγών, που και αυτοί να μην το παρακάνουν. Ημέρες Χριστουγέννων που κάποτε διαρκούσαν 3-4 εβδιμάδες, σήμερα  δεν το τραβάνε πέραν το δεκαημέρου
Είναι επίσης γνωστό ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι τροχαίες παραβάσεις αποτελούν το καρκίνωμα της Κορίνθου. Όλοι ή πάρα πολλοί οδηγοί έχουν παρανομήσει γιατί υπάρχει κορεσμός οχημάτων.  Χωρίς εξυπηρετικά πάρκινγκ το εμπορικό κέντρο της πόλεως στερήθηκε εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης προς χάρη των πεζόδρομων, που και αυτοί καταλήφθηκαν από τις Καφετέριες. Λίγη προσωρινή ανοχή δεν θα έβλαπτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια