Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ φ. 1670




Δήμος  Κορινθίων
Τον Σύνδεσμο Κινέζων Επενδυτών 
υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κορινθίων
Βασίλης Νανόπουλος




Kόρινθος, 17-11-2019
     Κινέζους επενδυτές από το Κινεζο-Ελληνικό Σύνδεσμο υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος. Πρόκειται για τα πρώτα 50 μέλη πολυπληθούς αποστολής η οποία επέλεξε την Κορινθία για μια διήμερη επίσκεψη, 16 και 17 Νοεμβρίου και αποτελεί αναμφίβολα  ευκαιρία για συζήτηση πολυεπίπεδης συνεργασίας.
     Ήταν η πρώτη επίσκεψη του συνδέσμου με τον Δήμαρχο Κορινθίων, αφού είναι γνωστή η καλή του σχέση με την Κίνα από την εποχή που ήταν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και σε επίπεδο κουλτούρας αλλά και σε επίπεδο επιχειρηματικότητας. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο σύνδεσμος επέλεξε να επισκεφτεί την Ιστορική πόλη της Κορίνθου αφού εκτός των άλλων είναι και πολύ κοντά στην Αθήνα. Η επενδυτική ομάδα θα επισκεφθεί επίσης την Αρχαία Κόρινθο αλλά και κάποια ελαιοτριβεία. Στόχος της επίσκεψης να ανοίξει μια πόρτα γνωριμίας με τον Δήμο Κορινθίων   
     Ο Σύνδεσμος εκτελεί εμπορικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και μαζί με τον Δήμαρχο, θα συζητήσουν από κοινού το πλαίσιο της συνεργασίας τους, αφού κάποιες από τις ενέργειες πραγματοποιεί  ο Σύνδεσμος είναι Δωρεάν.    Να προσθέσουμε πως αύριο Κυριακή θα επισκεφθούν την Κόρινθο άλλοι 50 Κινέζοι Συνταξιούχοι Τουρίστες. Ενώ Όπως είπε ο κ. Δήμαρχος,
     Σύντομα θα ακολουθήσει επιχειρηματική συνάντηση με φορείς και Κορίνθιους επιχειρηματίες!


ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Ο Σωτήρης  Παπαδημητρίου
Ορίστηκε εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος 
με αυξημένες αρμοδιότητες Σολυγείας




Κόρινθος, 17-11-2019
     Με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, που δημοσιεύθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ,
Ορίζεται, ως Εντεταλμένος Σύμβουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Ιατρός  Σωτήρης Παπαδημητρίου με αρμοδιότητες, που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Σολυγείας:  
-Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα.
-Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών, που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα.
-Την υπογραφή , με εξουσιοδότηση Δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων,
 που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας (πλην πιστοποιητικών Δημοτολογίου και βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας, τα οποία εκδίδονται από την έδρα του Δήμου)
-Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία των δημοτικών κτιρίων και του εξοπλισμού, που βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα/ και
-Τη συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΦΙΚΟΥ

Εργασίες καθαρισμού


Κόρινθος 19/11/2019: Από χθες Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 ξεκίνησαν οι εργασίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ύστερα από αίτημα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σοφικού Γρηγόρη Ρωτίδη. Συνεργεία της ΠΕ Κορινθίας, υπό την άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή, πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού αυλακίων και ρεμάτων καθώς και εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο του Σοφικού ύστερα από τις τελευταίες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝΕυχαριστήρια και ΣυγχαρητήριαΔημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνηγια τις εκλογή του ως μέλος της ΠΕΔ Πελοποννήσου




Η ανάδειξη του Δημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου αποτελεί τιμή για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Αναφερόμενος στην εκλογή του, ο Δήμαρχος απεύθυνε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσους τον εμπιστεύτηκαν και επεσήμανε χαρακτηριστικά: “Με πνεύμα συνεργασίας και ειλικρινή διάθεση προσφοράς, θα εργαστούμε συλλογικά για το έργο και των 26 Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους.
Επίσης, θέλω να συγχαρώ τους εκλεγμένους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο ΠΕΔ και Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο και να ευχηθώ μια καλή, δημιουργική και παραγωγική θητεία”.


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας 

επιμορφώνονται στις Α΄ Βοήθειες




Λουτράκι,19-11-2019:  Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής υγείας: «Πρώτες βοήθειες στο σχολείο και στο σπίτι». Το σεμινάριο πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).
       Υποδεχτήκαμε, με χαρά, την εκπαιδεύτρια του Τομέα Νοσηλευτικής του ΕΕΣ κυρία Παππά Ιωάννα, η οποία με πολύ θέρμη και μεταδοτικότητα παρουσίασε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους σκοπούς του ΕΕΣ,  μίλησε για τον εθελοντισμό και την παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο,που βρίσκεται σε ανάγκη. Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου ήταν η απόκτηση βασικών θεωρητικών γνώσεων και δεξιοτήτων στις Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις στο χώρο του σχολείου αλλά και στο σπίτι,
με τις οποίες έρχονται σε επαφή μαθητές κι εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητά τους.
      Η παρουσίαση ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές, που συμμετείχαν με ζήλο αι πολλές ερωτήσεις, που απαντήθηκαν από την εκπαιδεύτρια. Επίσης, έγινε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση ατυχημάτων και την παροχή πρώτων βοηθειών στ ο σχολείο με σαφήνεια και υπευθυνότητα.
      Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Παππά Ιωάννα και το Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας για την πραγματοποίηση του πολύ χρήσιμου σεμιναρίου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας
για περισσότερες δράσεις επιμόρφωσης στο μέλλον!
Με εκτίμηση

Βουδούρη Αγγελική
Δ/ντρια Δημ. Σχ. Περαχώρας

·         ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος:

Εκπόνηση Μελέτης για ένταξη στο ΕΣΠΑ

του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΟΣ



Κιάτο, 14-11-2019
Έγινε  την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη, τον πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρο Μπένο, την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα, τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Νίκο Σιδηρόπουλο και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κιάτου Τάσο Λεονάρδο, όπου εξετάστηκε η πορεία εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Σικυώνος.  Μετά ο πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, δήλωσε τα εξης:
«Οι εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο αποκαλύπτουν σταδιακά αυτό που, όλοι εμείς που πιστέψαμε σ’ αυτό το έργο, είχαμε από την αρχή φανταστεί ότι συνέβαινε. Τα ευρήματα ενισχύουν την άποψή μας ότι η αρχαία Σικυώνα ήταν ένα σημαντικό πολιτιστικό, οικονομικό, καλλιτεχνικό και γεωπολιτικό κέντρο και το θέατρο αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία αποκάλυψης ενός παρελθόντος σχετικά άγνωστου μέχρι σήμερα.
     Πρόθεσή μας είναι το αρχαίο θέατρο να μην παραμείνει ένα αποστεωμένο αρχαιολογικό τεκμήριο, αλλά με την αποκάλυψη και διατήρησή του να ενταχθεί και πάλι στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας, ως ένας φωτεινός σηματοδότης που ποιοι είμασταν και ποιοι συνεχίζουμε να είμαστε. Να δούμε και πάλι ηθοποιούς και καλλιτέχνες στην ορχήστρα του, και να αποτελέσει το ίδιο το μνημείο μια ζωντανή και συνάμα δυναμική υπενθύμιση των αξιών του ευ ζειν.
Για την υλοποίηση αυτού του στόχου θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και να προσφέρουμε. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Σικυωνίων ανέλαβε την εκπόνηση μελετών για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ», κατέληξε ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ
 Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Βόχας ΠΔΕ-ΣΑΕ 871΄΄


Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Δήμος Βέλου Βόχας
 21/11/2019
 ΄΄
Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 η σύμβαση για το έργο με τίτλο: ΄΄Αγροτική οδοποιία Δ.Ε Βόχας ΠΔΕ-ΣΑΕ 871 ΄΄ με την εταιρεία ΄΄Σ.Λ. ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ Α.Ε΄΄ που αφορά την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών των αγροτικών οδικών υποδομών της Δ.Ε Βόχας του Δήμου Βέλου Βόχας.
Προβλέπονται να εκτελεστούν τα παρακάτω σε υφιστάμενες αγροτικές οδούς:
-Χωματουργικές εργασίες
-Γενικές εργασίες οδοστρωσίας
-Εργασίες ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας με χρήση κοινής ασφάλτου


Δεν υπάρχουν σχόλια