Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ. 1670


ΚΑΘΑΡΑ  Και Ξάστερα…

Η Κόντρα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για το ¨Πολυτεχνείο¨ 





Διαβάζω στο Sputnik Ελλάδα 18.11.2019:  « Δεύτερη ημέρα κόντρας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη χτεσινή διαδήλωση για το Πολυτεχνείο και την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία. Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη διαδήλωση της Κυριακής για το Πολυτεχνείο. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ήταν «είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με “μπαχαλάκηδες”, αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές».

Απαντώντας στο σχόλιο του κ. Τσίπρα, η ΝΔ κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για «καπηλεία» της διαδήλωσης και τον κάλεσε να οργανώσει ο ίδιος αντικυβερνητική διαδήλωση ώστε «να δούμε πόσους θα μαζέψει».«Για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ. Τσίπρας στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει», τονίζει η Πειραιώς.

Η ΝΔ, στο σχόλιό της, προσθέτει ότι η χτεσινή πορεία ήταν ειρηνική διότι υπάρχει πλέον βούληση για αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων. Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ,  που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων της», καταλήγει η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι και την Κυριακή, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν «φαρμακερά» σχόλια. Γαλάζιες πηγές παρατηρούσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας σταμάτησε στη «Μεγάλη Βρετανία» και δεν έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία. «Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα», ανέφεραν.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «είναι αστείο» να τολμά να μιλά για «τουρισμό» όταν «ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο». «Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγάλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση», πρόσθεσαν οι πηγές της Κουμουνδούρου...». Και αναρωτιέμαι, ¨Υπάρχουν ακόμη σύγχρονοι πολιτικοί που καπηλεύονται το ¨Πολυτεχνείο» ;



ΚΑΥΤΑ  Ερωτήματα  

Τα Χριστουγεννιάτικα σκουπίδια 
των τηλεοπτικών ΜΜΕ



Στὰ σχολεῖα, ἃς ἀφήσουν οἱ δάσκαλοι τὶς «Φρικαντέλες τὶς μάγισσες, ποὺ μισοῦν τὰ κάλαντα καὶ διώχνουν τὰ σκουπιδόπαιδα ποὺ τὰ ψέλνουν» (βιβλίο γλώσσας Ε’ Δημοτικοῦ, α’ τεῦχος, σελίδα 26-27), τὶς «συνταγὲς μαγειρικῆς» κι ἃς συλλαβίσουν στοὺς μαθητὲς τοὺς τὰ μυρίπνοα ἄνθη τῆς παράδοσής μας. Νὰ τοὺς μάθουν καὶ κάποιο «τραγούδι τοῦ Θεοῦ», ὅπως μᾶς κανοναρχεῖ καὶ ὁ μπάρμπα-Ἀλέξανδρος ὁ Παπαδιαμάντης, τὸ ἀπολυτίκιο τῶν Χριστουγέννων, τὸ ἐξαίσιο κοντάκιον «Ἡ Παρθένος σήμερον». Νὰ μπεῖ ὁ Χριστὸς στὶς τάξεις, νὰ «ξεμουχλιάσουν» οἱ αἴθουσες, νὰ διασκορπιστοῦν οἱ ἀναθυμιάσεις τῆς φραγκοεκπαίδευσης, στὴν ὁποία καταδικάσαμε τὰ παιδιά μας. (Ἐκπαίδευση ποὺ βγάζει «Ρωμανούς», ἐγωτικὰ μειράκια, μοσχοαναθρεμμένα ἀπὸ ἀξιολύπητους γονεῖς, «κατάλληλα» γιὰ τὸ παρανοϊκὸ κράτος).

Αὐτὲς τὶς ἡμέρες οἱ μασκαράδες τῆς τηλεοπτικῆς κερδεμπορίας, βάλθηκαν νὰ μαγαρίσουν τὰ παιδιὰ μὲ τὶς βρωμοδιαφημίσεις τρισάθλιων παιχνιδιῶν. Ἀντὶ γιὰ τὸ ταπεινὸ σπήλαιο τῆς Βηθλεέμ, ἄνοιξαν τὰ σπήλαια τοῦ θεοῦ μαμωνᾶ τῆς κατανάλωσης. «Τέτοια μασκαριλίκια βλέπουν κι ἀκοῦνε τὰ παιδιά μας, κι ἡ ψυχὴ τοὺς πλάθεται “ἑλληνοπρεπώς”.... Κακόμοιρη Ἑλλάδα!  Ἄλλες φορὲς παίδευες τὸν κόσμο κι ἔκανες παιδιά σου τοὺς ξένους. Μὰ τώρα ἀπόμεινες ἄκληρη, γιατί καὶ τὰ δικά σου παιδιὰ δὲν θέλουνε νὰ σὲ ξέρουνε», βροντοφώναζε ὁ Κόντογλου.

 Ἃς προσθέσωκαι τὰ προφητικά, ἀπὸ τὸ 1849, λόγια τοῦ περίφημου Μοναχοῦ Κοσμᾶ Φλαμιάτου, ποὺ ἔχουν διαχρονικὴ καὶ ἐτεροχρονικὴ ἰσχύ. Ὁ Κοσμᾶς Φλαμιάτος στιγματίζει τοὺς Εὐρωπαίους, τοὺς υἱοὺς τῆς ἀνομίας τῆς Δύσεως, ὅπως τοὺς ὀνομάζει, δηλαδὴ τοὺς παράνομους καὶ πονηροὺς Εὐρωπαίους, ὡς τοὺς κύριους αἴτιους κάθε «κρίσης» καὶ γράφει: (Περιέχεται σὲ ὁμιλία ποὺ ἐκφώνησε, τὸ 2013,  ἡ ἐξαιρετικὴ καθηγήτρια Μαρία Μαντουβάλου, στὴν Ι.Μ. Ὁσίου Νικοδήμου- κάστρο πραγματικό της Ὀρθοδοξίας, ποὺ δεσπόζει στὸ ὅρος Πάικο τοῦ Νομού. Κιλκὶς- κατὰ τὴν ἐπέτειο τῆς Αλωσης τῆς Πόλης). «Ὁ υἱὸς τῆς ἀνομίας τῆς Δύσεως εἶναι ὁ ὑπερόπτης, ὁ ἐπηρμένος, ἀλαζονικὸς καὶ ὑπερφίαλος ἀπατεώνας καὶ χλευαστῆς τῆς χριστιανικῆς θρησκείας καὶ δραστηριοποιεῖται, μὲ ὕπουλες κινήσεις, ὥστε νὰ ἀνεβάζει σὲ ὑψηλὰ ἀξιώματα καὶ νὰ ἐπιβραβεύει μὲ ἀνταμοιβὲς ἄτομα τῆς ἀπάτης καὶ τῆς διαφθορᾶς….Τα ξεχάσαμε όλα αυτά;              ( Απόσπασμα από  δημοσίευμα της Φ.τ.Κ.)



ΕΞΩ Από τα δόντια

Πού θα πάει αυτή η κατάσταση 
με τους λαθρομετανάστες;



Ενθυμούμαστε ότι ο τελευταίος Κορίνθιος Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ως Υπουργός στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ενδιαφέρθηκε όσο επέβαλαν οι περιστάσεις για τα συμφέροντα της γενέτειράς του της Κορινθίας. Επί των ημερών του διαλύθηκε το ιστορικό 6ο Σύνταγμα Πεζικού, πρώην ΚΕΝ Κορίνθου, ενώ όφειλε να ενδιαφερθεί για τη συνέχειά του, έστω και με κάποια άλλη μορφή πέραν από αυτή της Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Αυτή του την αδιαφορία την πλήρωσε ακριβά η πόλη μας και ο Νομός μας γενικότερα γιατί βρήκε έτοιμο στρατόπεδο με εγκαταστάσεις η επόμενη Κυβέρνηση και μετέτρεψε τούτο σε Φυλακές κράτησης Λαθρομεταναστών, με ο,τι αυτό συνεπάγετο για τον τόπο και την ασφάλεια των πολιτών.  

Το κακό μεγάλωσε με τη συνέχεια που έδωσε πάλι Κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία αντί να αποκαταστήσει τη ζημιά την επεξέτεινε. Κατέστρεψε το υπάρχον Στάδιο εντός του Στρατοπέδου για να δημιουργήσει Ανοικτό Κέντρο Κράτησης. Ο Θεός να την κάνει κράτηση, αφού είναι μοχλός για την αποχριστιανοποίηση και αποεθνοποίηση της Ελλάδας.

Έχουμε αναφερθεί σε επίκαιρο χρόνο για το θέμα αυτό και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Στρατοπέδου, που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Ταμείου Εθνικής Αμύνης και δεν έχει δικαίωμα καμία Κυβέρνηση να το χαρίζει στην Αυτοδιοίκηση ή σε ιδιωτικούς φορείς. Για να μείνουμε όμως στο θέμα μας, είχαμε επισημάνει την αντιδιαστολή της ενέργειας των Αρκάδων βουλευτών και Υπουργών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν φροντίσει να περιφρουρήσουν τα Στρατόπεδα του 9ου Συντάγματος Πεζικού και Αεροπορίας Τρίπολης, που παρέμειναν ανέπαφα στην εν λειτουργία θέση τους.

Σήμερα οι Κορίνθιοι αντιμετωπίζουν καθημερινά στο διάβα τους τις ορδές των δήθεν προσφύγων που μας ήλθαν απρόσκλητοι από τον «Νοικοκύρη», αλλά προσκεκλημένοι από τους πράκτορες Ξένων Δυνάμεων, τις ΜΚΟ και τους  δουλέμπορους της Τουρκίας που με την Στρατοχωροφυλακή κάνει χρυσές δουλειές σε βάρος της χώρας μας.  Οι εγκαταστάσεις του 6ου Σ.Π., ως ευρισκόμενες δίπλα από τη Σχολή Μηχανικού και του Κέντρου μηχανικού Ναυπλίου, αποτελούν ιδανική λύση. Να απομακρυνθούν οι φυλακές και να αποδοθεί το Στρατόπεδο σε άλλους τομείς κοινωνικής ή στρατιωτικής δράσης

Είχαμε παλαιότερα  τη γνώμη πως, εκτός από τους βουλευτές του Νομού μας, ο μόνος που θα μπορούσε να εισηγηθεί την παραπάνω λύση, ήταν ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Δυστυχώς δεν είδαμε κάποιο ενδιαφέρον και το Στρατόπεδο από 1500 τρόφιμους που τρώνε και πίνουν σε βάρος μας του 50% των εξόδων, σήμερα μας φόρτωσαν άλλους 900 δυστυχείς που ζητάνε να βρουν την τύχη τους στην καθημαγμένη Ελλάδα. Δεν έχουν τσίπα Εθνική οι ανθέλληνες Πεμπτοφαλαγγίτες που εισάγουν αλλόθρησκες οικογένειες σύσσωμες με πάνω από πέντε παιδια΄η κάθε μία  Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;



ΕΤΣΙ  τα βλέπω

Ο Ανθελληνικός ρόλος των ΜΚΟ



Με το πρόβλημα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων μας είχε πιάσει πρεμούρα από την αρχη της εμφάνισης αυτών των παντοδύναμων φορέων που παρουσιάστηκαν και κατέστησαν η γάγγραινα της πατρίδας μας, τουλάχιστον στο Εθνικό και Οικονομικό τομέα. .Μετά τη δεκαετία του ’90 έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα. Εμφανίστηκαν από το πουθενά, επανδρωμένες από πρόσωπα αμφιβόλου προελεύσεως και λοιπών στοιχείων. Οι Οργανώσεις αυτές πήραν αρμοδιότητες στα χέρια τους και ενεργούν χωρίς να λογοδοτήσουν σε Κυβερνήσεις και θεσμικά κρατικά όργανα. Ενεργούν σαν να “έχουν Μπάρμπα στην Κορώνη”, ο οποίος κατευθύνει εκ του αφανούς τις ενέργειές τους. “Συμπτωματικά” οι ΜΚΟ σκέπτονται, ενεργούν και επεμβαίνουν πάντα υπηρετώντας τα σχέδια και τους σκοπούς της Παγκοσμιοποίησης. Από εκεί και η άϋλα διαφαινόμενη δύναμή τους. Σημειώνουμε εδώ ότι είναι προφανές πως στη λίστα αυτών των ΜΚΟ, που έχουν αξιοποιήσει στο 100% τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου συμπεριλαμβάνονται και αυτές, που έχουν επιτελέσει σοβαρό έργο.


Κοινή είναι η άποψη ότι πολλές από τις ΜΚΟ βρέθηκαν κυρίως επί υπουργίας στο ΥΠΕΞ του Γ. Παπανδρέου με συνεργάτες τους Αλέξ. Ρόντο και Σία να είναι πάμπλουτες επιχορηγούμενες από το Υπουργείο Εξωτερικών με τεράστια ποσά για τις πιο ακατανόητες αποστολές και καταστατικούς σκοπούς. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει όλες και τις 398 ΜΚΟ, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα χρηματοδοτήθηκαν επί των ημερών, που ο Άλεξ Ρόντος ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ. Το ερώτημα, αν οι ΜΚΟ τρώνε τα χρήματα του Ελληνικού λαού και άλλες πρακτορεύουν τα εθνικά συμφέροντα, απασχολεί σοβαρά τους επαϊοντες.

Και αυτό γιατί οι απάτες προσφέρονται για αφήγηση. ΜΚΟ οργάνωση πήρε λεφτά για να φτιάξει βάρκες με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα. Άλλη χρηματοδοτήθηκε για να καταγράψει τους Γκαγκαούζους της Μολδαβίας. Και άλλα προγράμματα, για επιμόρφωση γυναικών στην Ασία, κατασκευή φραγμάτων στην Αφρική. Φυσικά, στα χαρτιά διαβάζουμε «φράγμα», στο τοπίο βλέπουμε γούρνα. Όταν στα χαρτιά διαβάζουμε ότι ένα τετραήμερο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη κοστίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, καταλαβαίνουμε ότι κάποιος ενθυλάκωσε κάποια χρήματα ή χρησιμοποιήθηκαν οι ΜΚΟ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κάποιας άγνωστης ευρύτερα πηγής..

Οι απάτες των ΜΚΟ γίνονται ακόμη πιο ζουμερές όταν στην λειτουργία τους εμπλέκονται δημόσια πρόσωπα. Προκύπτει συμπέρασμα ότι όλες οι οργανώσεις στελεχώνονται από συγγενείς πολιτικών για να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Υπάρχουν σωματεία και ΜΚΟ που εισέπραξαν έναν σκασμό λεφτά για το τίποτα. Χιλιάδες σωματεία των χιλιάδων ευρώ. Το μεγάλο πανηγύρι γίνεται στα Ακριτικά νησιά του Αιγαίου με τη λαθρομετανάστευση. Λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια περί τους 30.000 φορείς, που επιχορηγήθηκαν αδρά… Θα τολμήσει ο Πρωθυπουργός να τις εκδιώξει από τα νησιά μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια