Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ φ. 1667

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940: 
Όχι άλλη ιστορική λήθη...


Πηγή:  Newsroom
28 Οκτωβρίου 1940. Η ιστορική μνήμη είναι δικαίωμα και υποχρέωση. Όχι μόνο του πολιτικού προσωπικού, αλλά και του λαού. Είναι άλλο πράγμα η καταγραφή της Ιστορίας κι άλλο πράγμα η συλλογική μνήμη.
Ενώ η Ιστορία περιγράφει το παρελθόν, η ιστορική μνήμη εκφράζει τη συνεχή παρουσία του παρελθόντος στο παρόν και στο μέλλον. διατήρηση της ιστορικής συνείδησης είναι η έσχατη πράξη αντίστασης μέσα στη γενική παρακμή.
Οι λαοί που δεν έχουν μνήμη, δεν έχουν και μέλλον. Λένε πολλοί ότι η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας.
Η Επέτειος του «Όχι» θυμίζει την άρνηση των Ελλήνων στις ιταλικές αξιώσεις.
Είναι η ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσιγράφου και της άρνησης του Ιωάννη Μεταξά, με αποτέλεσμα την «είσοδο» της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Όχι δεν είναι μόνον αυτό η επέτειος του «ΟΧΙ». Είναι τα χρόνια που ο ελληνικός λαός διασύρθηκε από τις δυνάμεις κατοχής χωρίς ποτέ να προσκυνήσει.
Είναι η δύναμη της εθνικής αντίστασης, η αγάπη για την ελευθερία. Ο Γέρος του Μοριά έλεγε: «Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς; Σηκώσου απάνω! Εμείς και στους Θεούς, όρθιοι μιλούμε»!
Αυτό το πράγμα είναι έμφυτο, γονιδιακό, στο DNA του Έλληνα και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, από στόμα σε στόμα.
Το «ΟΧΙ» αποτελεί στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας εδώ και πολλούς αιώνες. Η ιστορία γύρισε με τα «όχι». Τίποτα δεν άλλαξε ποτέ με τα «ναι». Οι μεγάλες κοσμοϊστορικές αλλαγές έλαβαν χώρα όταν οι λαοί αντιστάθηκαν και υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεσή τους. Συνεπώς οι παρελάσεις και οι εθνικές εορτές δεν είναι «πανηγυράκια».
Είναι κομμάτια της εθνικής μας ταυτότητας όπως ακριβώς τα ομηρικά έπη που διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα για αιώνες ολόκληρους.
Οι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να αποφύγουμε την «παρελθοντολαγνεία» και την στείρα αναφορά μας πίσω στο χρόνο.
Είμαστε ως λαός υποχρεωμένοι να επαναφέρουμε τις αξίες και τα ιδανικά που υπερασπίστηκαν οι πρόγονοί μας με το αίμα τους. Να ξαναφτιάξουμε τις κοινωνίες από την αρχή. Να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία και τις οικογένειές μας.
Η μνήμη της 28ης Οκτωβρίου είναι και παρηγορητική γιατί έδωσε πίστη και εθνική αξιοπρέπεια σε έναν λαό «που πέρασε από δυσπιστίες, απιστίες, κινήματα, επαναστάσεις, δυστυχίες, καταστροφές, κρίσεις, αμφιβολίες, αναστατώσεις».
Και παρόλα αυτά έμεινε όρθιος για χιλιάδες χρόνια. Τυχαίο; Μάλλον όχι. Ο γέρος χρόνος δεν κατάφερε να μας αφανίσει.
Η συλλογική μνήμη είναι, εντέλει, αυτό που ένωσε ανθρώπους με διαφορετική ταξική προέλευση κι αποτελεί τελικά τον πιο δημοκρατικό, εθνικό, αλλά και κοινωνικό συνδετικό κρίκο.
Πολύ εύστοχα ο Ανδρέας Κάλβος μιλώντας για τον χρόνο αναφέρει
«ο Γέρων φθονερός και των έργων εχθρός και πάσης μνήμης έρχεται' περιτρέχει την θάλασσαν και την γην όλην» και κάνει τα πάντα να ξεχνιούνται.
Όμως ακόμα κι ο χρόνος σταματά και γονατίζει πάνω σε ιερά χώματα που έχουν ποτιστεί με αίμα:
«Αλλ' ότε πλησιάση την γην οπού σας έχει, θέλει αλλάξειν τον δρόμον του ο Χρόνος, το θαυμάσιον χώμα σεβάζων. Αυτού, αφού την αρχαίαν πορφυρίδα και σκήπτρον δώσωμεν της Ελλάδος, θέλει φέρειν τα τέκνα της πάσα μητέρα, και δακρυχέουσα θέλει την ιεράν φιλήσειν κόνιν και ειπείν: τον ένδοξον Λόχον, τέκνα, μιμήσατε, Λόχον Ηρώων».


Delta Force: Η μονάδα των επίλεκτων Αμερικανών κομάντος, «αιχμή του δόρατος» στην επιχείρηση κατά του Αλ Μπαγκντάντι
 H Delta Force καλύπτεται από τέτοιο πέπλο μυστηρίου, που ακόμη και το Πεντάγωνο αρνείται να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της...



Πηγή 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ:   28 Οκτωβρίου 2019
Δημιουργημένη βάσει του μοντέλου των βρετανικών SAS, η Delta Force διαθέτει μονάδα κρούσης που επιχειρεί από το Αρμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν και μετέχει σε αποστολές μιας δύναμης που συγκροτήθηκε για να εντοπίζει και να εξολοθρεύει τα ηγετικά στελέχη του ISIS, με αποκορύφωμα την επιχείρηση της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή με στόχο τον Αλ Μπαγκντάντι στη βορειοδυτική Συρία.
Κάπου διακόσιοι Αμερικανοί κομάντος έχουν τη βάση τους στην Αρμπίλ, την πολυπληθέστερη πόλη του βόρειου Ιράκ, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εξαπολύσουν επιθέσεις με ελικόπτερα Black Hawk -εφοδιασμένα με ειδικούς, «αθόρυβους» κινητήρες – μόλις φθάσουν στα χέρια τους αξιόπιστες πληροφορίες και ακριβείς συντεταγμένες ενός καταζητούμενου τρομοκράτη του ISIS.
H Delta Force αιχμή του δόρατος στην επιχείρηση κατά του Αλ Μπαγκντάντι
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ θριαμβολογώντας για την εξόντωση του Αλ Μπαγκντάντι, ανέφερε ότι στην επιχείρηση ενεπλάκη μια μεγάλη δύναμη, που περιλάμβανε από μέλη του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και πεζοναύτες μέχρι προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας της χώρας.
Ωστόσο, η αιχμή του δόρατος ήταν η Delta Force, που άνοιξε τρύπες στους τοίχους του κρησφύγετου, όπου κοιμόταν ο αλ Μπαγκντάντι και μπήκε μέσα σε δευτερόλεπτα ανοίγοντας δρόμο με καταιγισμό πυρών.
Μέλη της Delta Force με πολιτικά στη διάρκεια μυστικής επιχείρησης στο Αφγανιστάν / Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia
Μαζί με τους περίφημους βατραχάνθρωπους του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, την Seal Team 6, η Delta Force έχει αναλάβει πολλές επιτυχημένες αποστολές κατά του ISIS την τελευταία πενταετία.

Ένταση στους Βουλιαράτες: 
Αλβανοί αστυνομικοί άρπαξαν πανό με το πρόσωπο του Κ. Κατσίφα, στο Ετήσιο Μνμόσυνο από τους γονείς του...


Πηγή 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
Ένταση επικρατεί στους Βουλιαράτες στη Βόρεια Ήπειρο, μετά από επιθετική κίνηση Αλβανών αστυνομικών σε βάρος των γονέων του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κατασχέθηκε πανό με το πρόσωπ του Κατσίφα που είχαν στην κατοχή του οι γονείς του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Ένα χρόνο μετά από τη δολοφονία του σύγχρονου Έλληνα ήρωα, το αλβανικό κράτος δεν έχει δώσει απαντήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις RENEA σκότωσαν τον Κωνσταντίνο, και αντίθετα συνεχίζουν να προκαλούν τον Ελληνισμό και τους ταλαιπωρημένους γονείς του.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σήμερα 28η Οκτωβρίου πλήθος Αλβανών αστυνομικών (ένστολοι και μη) έσπειραν για ακόμη μία φορά τον φόβο σε ειρηνικούς προσκυνητές των Ελλήνων Πεσόντων του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Κατά την είσοδο, αλλά και κατά την έξοδο του χωριού, οι δρόμοι ήταν »φραγμένοι» από αστυνομικά μπλόκα.
Όσον αφορά τη μετάβαση των ανθρώπων στο σημείο της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δυστυχώς η μαζική προσέλευση ήταν αδύνατη καθώς όχι μόνον εκείνοι εμποδίστηκαν, αλλά και ο ιερέας ο οποίος κατόπιν πολλών προσπαθειών της οικογένειας, κατάφερε να βρεθεί ούτως ώστε να τελέσει Τρισάγιο.
Επίσης επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ των γονέων του αείμνηστου Κωνσταντίνου και των αρχών, οι οποίες δε δίστασαν να αποσπάσουν δια της βίας, το πανό με τη φωτογραφία από τον πατέρα του Γιάννη, αφού πρώτα τους έσυραν μαζί με τη σύζυγό του Βασιλεία.

Την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ ενέκρινε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ).


Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΜΣ, «το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΣ/ΕΤΧΣ) συμφώνησε σήμερα να άρει την υποχρεωτική αποπληρωμή του ΕΜΣ/ΕΤΧΣ (ESM/EFSF), που συνδέεται με τη μερική πρόωρη αποπληρωμή από την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Όπως εξηγείται στην ανακοίνωση, «σύμφωνα με τις δανειακές συμφωνίες της Ελλάδας με τον ΕΜΣ και το ΕΤΧΣ, σε περίπτωση πρόωρης αποπληρωμής στο ΔΝΤ, ένα ανάλογο ποσό της χρηματοοικονομικής βοήθειας που παρείχε ο ΕΜΣ και το ΕΤΧΣ γίνεται αμέσως πληρωτέο». «Η άρση που παρέχει ο ΕΜΣ και το ΕΤΧΣ σημαίνει ότι η Ελλάδα δε θα υποχρεωθεί να κάνει την πρόωρη αποπληρωμή σε κανένα από τους δύο οργανισμούς», επισημαίνεται.
«Η πρόωρη μερική αποπληρωμή της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα είναι συμφέρουσα τόσο για την Ελλάδα όσο και τον ΕΜΣ. Θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση κεφαλαίων καθώς η Ελλάδα πλέον αυτοχρηματοδοτείται στις αγορές με χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με το κόστος της εξυπηρέτησης της δόσης που πρέπει να αποπληρωθεί προς το ΔΝΤ. Αυτό θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας και θα εκληφθεί θετικά από τις αγορές. Αυτά τα οφέλη που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν μόνο εάν ο ΕΜΣ/ΕΤΧΣ άρει τα δικαιώματα πρόωρης αποπληρωμής, θα βελτιώσουν τη θέση του ΕΜΣ/ΕΤΧΣ ως βασικού δανειστή της Ελλάδας», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του ΕΜΣ/ΕΤΧΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Τέλος, στην ανακοίνωση του ΕΜΣ υπενθυμίζεται ότι στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε στον ΕΜΣ/ΕΤΧΣ επίσημο αίτημα πρόωρης αποπληρωμής μέρους των εκκρεμών δανείων προς το ΔΝΤ ύψους 2,7δισ. Χωρίς της άρση της υποχρέωσης αποπληρωμής των δανείων προς τον ΕΜΣ/ΕΤΧΣ η Ελλάδα θα έπρεπε να πληρώσει ταυτόχρονα 52,2 δισ. προς τον ΕΜΣ και ΕΤΧΣ.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ: Δήλωση-«μαχαιριά» 
στην «ψευτοκουλτούρα» 
από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης .



·         Οκτώβριος 28, 2019
Εντυπωσιακές εικόνες από την ιστορική γεννέτειρα του Ελληνισμού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 2,5 ώρες η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, αφιερωμένη στην Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ». Στις 12:15 ολοκληρώθηκε η παρέλαση των πολιτικών τμημάτων και ξεκίνησε η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30! Με την σειρά παρέλασαν οι ανάπηροι πολέμου, τα πολιτικά τμήματα, ανάμεσα στα οποία τμήμα από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, Βλάχοι και Σαρακατσάνοι, των οποίων η ελληνικότητα αμφισβητείται από εγκάθετους, σύλλογοι της Εθνικής Αντίστασης, απόγονοι των Μακεδονομάχων, τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και μαθητές σχολείων.
Μετά τηΝ λήξη της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων ακολούθησε η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων με τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων να κάνουν επίδειξη της δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο τέλος και μετά το ηρωικό μήνυμα του πιλότου του F-16, για το οποίο κάναμε ειδική μνεία (δείτε ΕΔΩ), έγιναν δηλώσεις πολιτικών με την σπουδαιότερη να ανήκει στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων:
«Οι εθνικές γιορτές και οι παρελάσεις δεν είναι αναχρονισμός, ούτε η απαξία τους είναι πρόοδος».
Η φράση αποτελεί φυσικά «μαχαιριά» σε εκπροσώπους της διεθνιστικής Αριστεράς –και γενικότερα της αριστερόστροφης λογικής στην Ελλάδα-, οι οποίοι επιδιώκουν, εκτός των άλλων, την κατάργηση των εθνικών παρελάσεων.
Τους διεθνιστές «αποτέλειωσε» το τραγούδι «Μακεδονία Ξακουστή» που ακούστηκε κατά την παρέλαση!


Οι ΗΠΑ δεν έφυγαν από τη Συρία: 

Τι ετοιμάζεται...

                                   
·         Οκτώβριος 29, 2019
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα απωθήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια να αποσπαστούν πετρελαιοπηγές από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), κουρδοαραβική συμμαχία που έχει συμμαχήσει με την Ουάσινγκτον,
χρησιμοποιώντας «συντριπτική ισχύ», είτε ο αντίπαλος είναι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), είτε δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Συρία ή τη Ρωσία, διεμήνυσε το αμερικανικό Πεντάγωνο χθες Δευτέρα.
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανήγγειλαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα ενισχύσουν τις θέσεις τους στην ανατολική Συρία με επιπλέον πόρους, ανάμεσά τους και με μηχανοκίνητες μονάδες, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο οι πετρελαιοπηγές να καταληφθούν από υπολείμματα του ΙΚ ή άλλες παρατάξεις.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ αναφέρθηκε στο θέμα πιο λεπτομερώς χθες.
«Στρατεύματα των ΗΠΑ θα παραμείνουν εγκατεστημένα στην περιοχή αυτή στρατηγικής σημασίας για να απαγορεύσουν στο ΙΚΙΛ την πρόσβαση σε αυτούς τους ζωτικούς πόρους», ανέφερε ο Έσπερ χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο μιας παλαιότερης ονομασίας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε. «Θα αντιδράσουμε με συντριπτική στρατιωτική ισχύ σε οποιαδήποτε οργάνωση απειλήσει την ασφάλεια των δυνάμεών μας», διεμήνυσε ο Έσπερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο.
Οι ΣΔΔ βασίζονται στα έσοδα από το πετρέλαιο για τη μισθοδοσία των μαχητών τους, συμπεριλαμβανομένων των φρουρών στις φυλακές όπου είναι έγκλειστα μέλη του ΙΚ, επισήμανε ο Έσπερ. «Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι ΣΔΔ θα έχουν πρόσβαση σε πόρους για να περιφρουρούν αυτές τις φυλακές, να εξοπλίζουν τις δυνάμεις τους, για να μας βοηθήσουν να εκτελέσουμε την αποστολή» εναντίον του ΙΚ, πρόσθεσε. Μέρος αυτής της αποστολής είναι «να κρατήσουμε τις πετρελαιοπηγές», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια