Header Ads

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΝΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ


Ελέω της...κλιματικής αλλαγής 
θέλουν πανευρωπαϊκά να βάλουμε 
βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Τι θα γίνει όμως στη χώρα μας;


Πηγή : el.gr Νεκτάριος Αρχοντίου
     Μετά τη σύνοδο του ΟΗΕ για τον κλίμα και την ομιλία της «μικρής Γκρέτας», οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ και όχι μόνο κινητοποιούνται για την επίτευξη των πράσινων στόχων της Ατζέντα 2030. Όπως λένε, έχουν δέκα μόνο χρόνια μπροστά τους για να τα καταφέρουν.
     Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται λόγος για έναν νέο πράσινο φόρο, που θα επιβληθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όλα δείχνουν πως μιλάμε για έναν φόρο επί των καυσίμων. Αυτό που συζητιέται έντονα είναι ο νέος φόρος να μπει σε αερομεταφορές και ναυτιλία.
     Ο Γ.Γ του ΟΟΣΑ Α.Γκουρία, δηλώνει πως «οι ενεργειακοί φόροι δεν είναι η μοναδική λύση, αλλά δεν μπορούμε να αναστρέψουμε την κλιματική αλλαγή χωρίς αυτούς. Πρέπει να εφαρμοστούν δίκαια και να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο και να διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση (σε άλλες μορφές ενέργειας) για τις ευάλωτες ομάδες». Όπως λέει φορολογώντας τις ρυπογόνες μορφές ενέργειας, είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων.
     Ας δούμε τώρα, πως διαμορφώνεται η κατάσταση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών μετά την σύνοδο του ΟΗΕ σχετικά με του νέου φόρου.
     Έχουμε την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Γερμανία να ζητάνε τη θέσπιση ενός ειδικό φόρου στις αεροπορικές μετακινήσεις, υποστηρίζοντας πως όπως ρυπαίνει, πρέπει να πληρώνει. Τη σχετική πρόταση κατέθεσαν στο πρόσφατο Eurogroup.
     Οι χώρες που αντέδρασαν στον πράσινο φόρο σε ναυτιλία και αερομεταφορές ήταν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα.
Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, ορισμένες χώρες όπως η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο χρεώνουν ειδικό φόρο στο εισιτήριο. Επίσης, η Γαλλία δεσμεύτηκε, πως από το 2020 θα αρχίσει να επιβάλλει τον νέο πράσινο φόρο, πράγμα που καλεί να κάνουν και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
 Όπως φαίνεται, η Ατζέντα 2030 εφαρμόζεται κατά γράμμα.        Αερομεταφορές και ναυτιλία βρίσκονται στο στόχαστρο, αφού όπως προβλέπει το εφιαλτικό για τους ανθρώπους αυτό σχέδιο, πρέπει εν τέλει να καταργηθούν εντελώς για τους «κοινούς θνητούς», διότι μολύνουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.
     Άλλωστε, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται σύμφωνα με το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών να μετακινούνται αφού θα ζούνε στις «πράσινες» πλωτές πόλεις φυλακισμένοι όπως εδώ και χρόνια έχει πει ο «γραφικός» Λιακόπουλος.
     Δείτε την προπαγάνδα που μεταδίδουν τα μεγάλα ΜΜΕ στο εξωτερικό:
Η Ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της, δηλώνει όπως προείπαμε αντίθετη σε κάτι τέτοιο και σκοπεύει μέσα από τη διπλωματία να το αποφύγει. Αν ωστόσο δεν μπορέσει να το κάνει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η θέση της θα είναι ότι σε έναν τέτοιο φόρο θα πρέπει να μπει αντίβαρο και συγκεκριμένα προσανατολίζεται στη δραστική μείωση της φορολογίας όσον αφορά την εργασία.

Παρακολουθούμε το θέμα και για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
(φώτο: Pexels)


Δεν υπάρχουν σχόλια