Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ. 1666




ΚΑΘΑΡΑ Και ξάστερα...

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης  με τους Λύκους;
     
Από την εποχή του Πασοκικού Έλληνα Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και την ατολμία της Ελληνικής Κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα ‘Ιμια, τότε που με τις πλάτες του ΝΑΤΟ η Τουρκία γκριζάρισε το Αιγαίο, η κατάσταση έχει εντελώς ξεφύγει από τον Ελληνικό έλεγχο και τείνει κατά την πάγια Στρατηγική της γείτονος να εμπεδωθεί σε βάρος της Ελλάδας. Και επειδή η Τουρκία είναι μία Σοβινιστική χώρα με βιώματα που ανάγονται στη Μωαμεθανική Αυτοκρατορία, το ένα φέρνει το άλλο και ανοίγει η όρεξη του νέου «Σουλτάνου».
     Οι παραβιάσεις του εναέριου, θαλάσσιου χώρου γιατί όχι και της ξηράς, διαδέχονται σε καθημερινή βάση η μία την άλλη και μάλιστα με πρωτοβουλία και σχεδιασμό της άσπονδης Συμμάχου στο ΝΑΤΟ Τουρκίας που κρύβει πολλά. Όλα αυτά σε καθημερινή βάση. Μόλις σήμερα οι  Τούρκοι έκαναν 45 παραβιάσεις στο Αιγαίο, οι 33 από τις οποίες “χρεώνονται” σ΄ ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235. Η είδηση όμως είναι ότι πλέον και τυπικά περνάμε στην εποχή των παραβιάσεων από τουρκικά UAVs!  Είναι η πρώτη ημέρα που το ΓΕΕΘΑ στα συγκεντρωτικά στοιχεία των παραβιάσεων αναφέρεται σε πτήσεις UAVs, που έκαναν παραβιάσεις του εναέριου χώρου!
     Το ερώτημα έχει τεθεί εδώ και εβδομάδες: ποια θα ΄ναι η απόφαση της Αθήνας για να αντιμετωπίσει την νέα απειλή -πρόκληση της Τουρκίας; Υπάρχουν απόψεις που λένε ότι αφού η Τουρκία “άλλαξε επίπεδο” θα πρέπει και η Αθήνα να αλλάξει τακτική και να σκληρύνει τη στάση της προχωρώντας σε κατάρριψη UAVs. Κάποιοι από τα “υψηλά κλιμάκια” του ΓΕΝ έλεγαν στην πρόσφατη Εθνική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», ότι “υπάρχουν εντολές για κατάρριψη”. Πως όμως; Στο…προφορικό  χωρίς έγγραφες εντολές;
     Μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπερπτήση που πραγματοποίησε  στις 15:12, τούρκικό Μη Επανδρωμένο αερόχημα (UAV) άνωθεν της νήσου. Ρω στα 20.000 πόδια, προφανώς φωτογραφίζοντας Στρατιωτικές εγκαταστάαεις. Η σχετική Ανακοίνωση βεβαίως λέγει πως τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική…Αέρας και μάλιστα από την ίδια καθημερινή βολική συνταγή για τυχόν προσχήματα, χωρίς καμία ουσία και αποτέλεσμα από Ελληνικής πλευράς. Την ώρα που η θρασύτατη  ηγεσία της γείτονος γνωρίζει τι θέλει και τους όρους εκβιασμού για να το πετύχει, εμείς τι κάνουμε; Ζητάμε να συζητήσουμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης  με τους Λύκους, που τα θέλουν όλα δικά τους…

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ φ.  1666

Το Μεταναστευτικό αλλάζει στην Ελλάδα;

     Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση φέρνει εσπευσμένα, το προαναγγελθέν νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, το οποίο ελπίζει να παίξει σημαντικό ρόλο στην μείωση και κατ επέκταση στην επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος, διατυπώνεται σε ανάρτηση του el.gr της Τρίτης.. Όπως αναφέρεται «με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιχειρείται μια σημαντική τομή στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την παροχή διεθνούς προστασίας, καθώς συστηματοποιείται και αναπροσαρμόζεται σε ένα ενιαίο νομοθέτημα το σύνολο των διατάξεων, που διέπουν την αναγνώριση και το καθεστώς των πολιτών τρίτων χωρών ή των ιθαγενών, ως δικαιούχων διεθνούς προστασίας, το καθεστώς των προσφύγων ή των ατόμων που δικαιούνται επικουρική προστασία, την υποδοχή των ανωτέρων αιτούντων, τη διαδικασία χορήγησης και ανάκλησης του καθεστώτος διεθνούς προστασίας,  καθώς και την διαδικασία παροχής δικαστικής προστασίας».
Τι αλλάζει: Όταν τεθεί σε εφαρμογή το νομοσχέδιοσε περίπτωση που οι μετανάστες κατά την υποδοχή ακόμα, δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς τους σε άλλες δομές, αυτομάτως ορίζεται πως δεν επιθυμούν τη λήψη ασύλου στη χώρα μας και παραπέμπονται σε διαδικασίες επιστροφής. Επίσης, μετά την καταγραφή, αν και πάλι δείχνουν να μην συμμορφώνονται τότε η αίτησή τους, εξετάζεται με ταχύρρυθμη εξέταση εντός 3 ημερών, διότι συνεπάγεται ότι έχουν υποβάλει την αίτηση μόνο για να καθυστερήσουν την απομάκρυνσή τους. Μια ακόμη αλλαγή, προβλέπει πως αν κανείς παραβιάσει τους όρους και κανόνες λειτουργίας των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης, θα έχει ως συνέπεια τη διακοπή της στέγασης και εν συνεχεία την έξοδό του από αυτά και εννοείται και από τη χώρα.
Μια ακόμη σημαντική ενέργεια της ΝΔ είναι η τροποποίηση της έννοιας της ευαλωτότητας, την οποία χρησιμοποιούσαν πολλοί οικονομικοί μετανάστες για να αιτηθούν άσυλο στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, αυστηροποιείται και απαλείφεται μεταξύ των άλλων το «μετατραυματικό στρες» ως αιτία διεκδίκησης ασύλου. Με λίγα λόγια, το καθεστώς πλέον γίνεται πιο αυστηρό και όποιος δημιουργεί προβλήματα θα βλέπει το «κατώφλι» της εξόδου από τη χώρα. Σίγουρα τα παραπάνω μέτρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά σε πρώτη φάση από το τίποτα καλό είναι και αυτό. Το μη χείρον, βέλτιστον. Έτσι δεν είναι;

ΕΞΩ από τα δόντια
Συνεχίζεται ο Εφιάλτης  στο φτωχό Νότο…

     Με κλείσιμο των συνόρων της Ευρώπης απείλησε η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος σε μια πρωτοφανή σε μένος επίθεση εναντίον της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης, σε σχέση με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αφήσει μετανάστες να εισέλθουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και το έκανε στην πράξη. «Πρόκειται για αδιανόητα, απάνθρωπα ολισθήματα, τα οποία στην πραγματικότητα κανένας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά», διατεινόταν η Μικλ-Λάιτνερ, σε δηλώσεις της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμπληρώνοντας πως «είναι επιτέλους καιρός η νέα Ελληνική ηγεσία να κάνει πρωτοσέλιδα με λύσεις, αντί με παράλογες απειλές». Και επειδή δεν αρκέσθηκε σ’ αυτό, συνέχισε λέγοντας:
     «Εάν κάποιος από την ελληνική ηγεσία θεωρεί σοβαρή αυτή την απειλή, τότε υπάρχουν τελείως σαφείς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα επικαλεστούμε και τότε, αυτοί οι πρόσφυγες θα σταλούν αυτόματα πίσω στην Ελλάδα και κατόπιν μπορούμε να υψώσουμε τα σύνορα, όπως και θα το κάνουμε», προειδοποίησε με πρωτοφανή δριμύτητα η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών.
     Εκ πρώτης όψεως οι παραπάνω δηλώσεις μπορούσαν να εκληφθούν, ως δίκαιες και ορθές, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως θα αλλάξει γνώμη με δύο κατευθύνσεις:
Η πρώτη αφορά την ευκολία, που οι εθελόδουλοι του “Συστήματος” ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φόρτωσαν όλο το βάρος της υποδοχής λαθρομεταναστών στο Νότο εγκλωβίζοντας τους λάθρο, που θέλουν ουσιαστικά να πάνε στις χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά, χωρίς αντιδράσεις από την τότε δικομματική Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Γνώριζαν το μεταναστευτικό πρόβλημα εκ των προτέρων, γιατί οι ίδιοι και οι όμοιοί τους συνέλαβαν το διαβολικό γεωπολιτικό σχέδιο, που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Το είδαμε στην πόρτα μας εμείς οι Κορίνθιοι, το ζούμε σαν σημερινό και ακόμα χειρότερα μελλοντικό εφιάλτη.
     Έκαναν κυρίως στην Ελλάδα, λιγότερο στην Ισπανία και στην Ιταλία την ανθρώπινη χαβούζα της Ευρώπης. Αν θα προσέξει ο αναγνώστης, διάλεξαν ιστορικές χώρες με Εθνικό ιστορικό προηγούμενο. Φόρτωσαν το οικονομικό βάρος να ταΐζουν και να συντηρούν εκατομμύρια δυστυχισμένους ανθρώπους, που επιθυμούν να ζήσουν το Ευρωπαϊκό όνειρο, σε χρεοκοπημένες δημοσιονομικά χώρες. Η δεύτερη έχει παραλήπτες τους Έλληνες πολιτικούς, που υπέγραψαν τη δολοφονία της χώρας μας στις Συνθήκες Σέγκεν και Δουβλίνο Ι και ΙΙ, δια της πολυπολιτισμικότητας. Πολύ βολικό για τους συνωμότες!.. .
     Και οι Κορίνθιοι καθεύδουν ύπνο βαθύ…

 ΕΤΣΙ Τα βλέπω …

Η κατάσταση έχει υπερβεί τα εσκαμμένα, δεν πάει άλλο...

     Από τις στήλες της “Φωνής της Κορινθίας” έχουμε κατ' επανάληψη επισημάνει την ανάγκη να σταματήσει επιτέλους η συνέχιση της μετατροπής του Στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε Φυλακές παράνομων λαθρομεταναστών για πολλούς και δίφορους λόγους, που επιβάλλει η Ασφάλεια των Κορινθίων, αλλά και ο Εθνικοθρησκευτικός Πολτισμός . Έχουμε ιδιαίτερα επιστήσει την προσοχή των αρμοδίων και έχουμε ζητήσει την παρέμβαση των Πολιτικών της Κορινθίας, να πιέζουν προς αυτή τη κατεύθυνση την εκάστοτε Κυβέρνηση. Για λόγους εμπιστευτικών σκέψεων και ανάλυσης του διαφαινομένου κινδύνου, δεν μπορούμε να μιλήσουμε εντελώς ελεύθερα, αλλά οπωσδήποτε θα επαναλάβουμε τη  φράση, πως η παρουσία 1500 και πλέον, κατ΄επίφαση,  κρατουμένων στην πόλη της Κορίνθου, αποτελεί “βραδυφλεγή βόμβα” με απρόβλεπτες συνέπειες.
     Τα γεγονότα, που εκτυλίσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και το εχθρικό περιβάλλον της χώρας μας, επιβάλλουν τη λήψη μέτρων παλαιάς κοπής, αλλά εκσυγχρονισμένα με τις παρούσες ανάγκες. Αν κάποτε υπήρχαν τα ΤΕΑ  για την προστασία πόλεων και χωρίων, θα έπρεπε σήμερα να έχει συσταθεί ένα άλλο παρόμοιο Σώμα για έκτακτες ανάγκες Εθνικής Άμυνας για την αντιμετώπιση εχθρού, που ήδη ευρίσκεται “Εντός των τειχών” έτοιμος να εξεγερθεί γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα και είναι χειραγωγούμενος. Το έχουμε ζήσει σε χώρες που καταστράφηκαν από τις Αραβικές Ανοίξεις ή από παρεμβάσεις ξένων χωρών τύπου Ουκρανίας.
     Από την άλλη, οι Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια αποφεύγουν να δώσουν ξεκάθαρα στοιχεία της αθρόας λαθρομετανάστευσης που διενεργείται καθημερινά στη χώρα μας από τα βόρεια και ανατολικά μας σύνορα. Η ενέργεια της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα εχθρική και σχεδιασμένη να αλλοιώσει τον μικρό πληθυσμό της Ελλάδας μέσα στα προσεχή 10 με 15 χρόνια χωρίς πόλεμο, αφού οι μουσουλμάνοι θα έχουν υποσκελίσει τους Έλληνες Χριστιανούς σε απόλυτο αριθμό. Αν η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σέβεται τα κυρίαρχα δικαιώματα της χώρας, θα πρέπει να καταργήσει μονομερώς τη Συμφωνία “Δουβλίνο Ι και ΙΙ”  και να ζητήσει μονομερώς την αναστολή της Συνθήκης Σέγκεν,. 
     Η κατάσταση έχει υπερβεί τα εσκαμμένα, δεν πάει άλλο...  Υπάρχουν Πολιτικές ευθύνες...


Δεν υπάρχουν σχόλια