Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ φ. 1665ΠΑΛΙΆ ΜΟΥ ΤΈΧΝΗ ΚΌΣΚΙΝΟ ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ
Σαλβίνι: Γενοκτονία, όπως αυτή των Αρμενίων...
     ΛΑΒΡΟΣ κατά των Τούρκων ήταν ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του μεθόδευσαν το προηγούμενο διάστημα την απομάκρυνση του από την κεντρική πολιτική σκηνή, επιμένει να λέει τα πράγματα με το όνομα τους, συγκρίνοντας τη σφαγή των Κούρδων σήμερα με τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Συγκεκριμένα και με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της βορειοανατολικής Συρίας, την Κυριακή ο ηγέτης της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης απαίτησε τον τερματισμό κάθε είδους οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία τόσο από τη χώρα του όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
     Σε παρέμβασή του στη διάρκεια δημοφιλούς πολιτικής εκπομπής στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυοRai3 ο Σαλβίνι υποστήριξε πως «δεν φτάνουν οι εκκλήσεις, θα πρέπει να διαγραφεί όποια υπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.» και ζήτησε χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές και οι ιταλικές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία». Ο ηγέτης της Λέγκας τόνισε, επίσης, ότι «πριν από έναν αιώνα είχαμε τη σφαγή, τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτό κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με ό,τι συμβαίνει σήμερα, βάζοντας στη θέση των Αρμενίων τους Κούρδους».
     Αναφερόμενος δε στο Προσφυγικό, ένα ζήτημα για το οποίο η στάση του -εναντίον της υποδοχής των μεταναστών και υπέρ του κλεισίματος των λιμανιών και των συνόρων της Ιταλίας- είχε έως πρότινος προκαλέσει μεγάλη πολεμική εντός της Ε.Ε., ο Σαλβίνι σημείωσε πως «δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό της Τουρκίας με τους μετανάστες, η Ευρώπη θα πρέπει να υπερασπιστεί τα σύνορα της».

Η συμφωνία Άσαντ - Κούρδων με «πατέρα» τον Πούτιν

Έξαλλος ο «τσάρος» με τη στάση του «σουλτάνου» - Η στρατηγική κίνηση της Ρωσίας που ανατρέπει τα δεδομένα – Πώς ο Ερντογάν κινδυνεύει να «βυθιστεί» στην συριακή κινούμενη άμμο.
Τα βασικά σημεία της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) με τη κυβέρνηση της Συρίας έφερε στο φως η ρεπόρτερ του Arabic Al Aan TV στη Μέση Ανατολή, Jenan Moussa.  Η συμφωνία αυτή επετεύχθη μεταξύ Κούρδων και καθεστώτος Άσαντ με την παρέμβαση της Μόσχας, το μεγαλύτερου συμμάχου της Δαμασκού στη συριακή σύγκρουση. Η συμφωνία ήταν αναγκαία για τις κουρδικές δυνάμεις, μετά την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, η οποία έγινε με την ανοχή της Ουάσινγκτον, παρά τις παλινωδίες και την ανερμάτιστη στάση του στο Συριακό.
Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί στις λεπτομέρειές της εντός των επόμενων ημερών.
Αναλυτικά, τι αναφέρει η συμφωνία:
Το SDF συμφωνεί να εισέλθει ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και να αποκτήσει πλήρη έλεγχο σε ολόκληρη την περιοχή από το Ayn Diwar στα ανατολικά έως τη Jarablus στα δυτικά.
Ο συριακός στρατός θα κινηθεί εισερχόμενος στις περιοχές του SDF από τρείς άξονες:
Ο πρώτος άξονας:
·            Από την Tabqa με βόρεια κατεύθυνση προς Ayn Issa και τα περίχωρα.
·            Επίσης με βόρεια κατεύθυνση προς τα σύνορα με Τουρκία προς το Tell Abyad και με κατεύθυνση προς τα Δυτικά.
Ο δεύτερος άξονας:
·            Από το Manbij με κατεύθυνση πρός Ayn al Arab (είναι στα Κουρδικά το Kobani, στη συμφωνία αναφέρεται μόνο με το Αραβικό όνομα) στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ως το Tell Abyad και με κατεύθυνση προς τα Δυτικά.
Ο τρίτος άξονας:
·            Από το Hasakah/Tall Tamr, άφιξη στη Ras al Ayn και με Ανατολική κατεύθυνση, με άφιξη στο Qamishli και στη συνέχεια στο Al Malikiyah.
·            Στη συνέχεια με κατεύθυνση προς νότο.
·            Οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού θα διαχωριστούν στη περιοχή του Manbij ξεκινώντας από τη Arima και όλη τη διαδρομή μέχρι τον ποταμό Sajur με βάσει τις προηγούμενες συμφωνίες σχετικά με τη διανομή των δυνάμεων στην Arima.
Με αυτά ο Συριακός Στρατός θα είναι παρόν σε ολόκληρη τη περιοχή ανατολικά και βόρεια του Ευφράτη σε συνεργασία με τα τοπικά στρατιωτικά συμβούλια, ενώ στο μεταξύ η περιοχή ανάμεσα στο Ras al Ayn και Tell Abyad παραμένει ως μια ασταθής πολεμική ζώνη μέχρι να απελευθερωθεί.
«Το SDF δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλιστεί η ενότητα του συριακού Έθνους υπό τη σημαία της χώρας και την αντιμετώπιση των Τούρκων εισβολέων υπό την ηγεσία του Άσαντ», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η συμφωνία μεταξύ των SDF και της συριακής κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων ημερών, ώστε να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες
Προς το παρόν όλοι οι μαχητές του ISIS παραμένουν υπό τον έλεγχο των Κούρδων
Η συμφωνία έχει άμεση εφαρμογή στον στρατιωτικό τομέα και βασίζεται στην αυτο-άμυνα και το κοινό συμφέρον για μια σειρά από στόχους. Το τμήμα της συμφωνίας για τη διακυβέρνηση, του μαχητές του ISIS και το εδαφικό θα συζητηθούν αργότερα.
Πηγή: Newsroom


Δεν υπάρχουν σχόλια