Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ
ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019, αρχή της Ινδίκτου, του νέου Εκκλησιαστικού Έτους, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςμετέβη στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Βραχατίου και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία εν μέσω πολυπληθούς Εκκλησιάσματος.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίαςο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, στο κήρυγμα του, αναφέρθηκε αρχικά στο Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και στη συνέχεια τόνισε την σημασία και την έννοια του χρόνου για τους ανθρώπους και ειδικά για τους πιστούς Χριστιανούς και πως αυτοί οφείλουν να τον αξιοποιούν σύμφωνα με τον Απόστολο των Εθνών Παύλο. Ολοκλήρωσε δε την ομιλία τουευχόμενος προς όλους να βιώσουν το νέο Εκκλησιαστικό Έτος με πίστη και αλήθεια.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεώνκ. Αγάπιος λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγίας Φοίβης, Μετόχιο της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, όπου και ομίλησε για την έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού Έτους αλλά και για την μετά από δύο ημέρες εορταζόμενη Αγία Φοίβη, Διάκονο της Εκκλησίας των Κεγχρεών και προστάτιδα πολλών και αυτού του Αποστόλου Παύλου (πρβλ. Ρωμ. ιστ΄,2) και την πνευματική δράση της στην αγιασμένη περιοχή της Κορινθίας ως καιγια την περιοχή των Κεγχρεών και τα εκεί λαβόντα χώρα γεγονότα, τα έχοντα σχέση με τον απόπλου του Αποστόλου Παύλου προς ‘Εφεσον (πρβλ. Πραξ. ιη΄, 18).Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Εκκλησιαστική χρονιά!
Στην Θ. Λειτουργία παρευρέθησαν το Δ.Σ. και τα μέλη της Χριστιανικής Αδελφότητας Λουτρακίου «ΑΓΙΑ ΦΟΙΒΗ Η ΔΙΑΚΟΝΟΣ», Πιστοί από τις γύρω περιοχές ως και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ξυλοκερίζηςκ. Νικόλαος Κίννας και οκ. Αναστάσιος Ταγαράς, ο οποίος και προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών. Αξιομνημόνευτη και η θυσιαστική διακονία της αδελφής Παχωμίας προς τους Εκκλησιαζόμενους, που κατοικεί μονίμως στο Ι. Μετόχιο.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ 40ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ 
ΑΡΧΙΜ. ΚΥΡΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ.
Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου. Της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεώνκ. Αγάπιο και από πλήθος Ιερέων.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε τρισαρχιερατικό 40νθήμερο Μνημόσυνο υπέρ του Μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Κυριάκου) Μαρμαρινού, Επιτίμου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας, προεξάρχοντος  του Σεβ. πρώην Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλίαςκ. Αμβροσίου και με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεώνκ. Αγαπίου. Για τον μακαριστό μίλησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», ο οποίος μέσα από αγιογραφικά χωρία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το πνευματικό έργο του αοιδίμου Γέροντος.
Τέλος, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβ. πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο για την παρουσία του στο Ι. Μνημόσυνο καθώς συνδεόταν με τον μακαριστό Γέροντα από την εποχή της τοποτηρητείας του.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΜΕΑ.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στην Ι. Μητρόπολή μας.Συγκεκριμένα την παραμονή της Εορτής Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεώνκ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, όπου αμέσως μετά την Αρτοκλασία κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερόμενος στην αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου, στην Διδασκαλία και στο Έργο Του. Κυρίως όμως, αναφέρθηκε στο «έλεγχο», ως βασική Ποιμαντική μέθοδο, για την καταστολή της αμαρτίας, την πρόκληση μετάνοιας προς τον αμαρτήσαντα και την επανορθωτική πορεία του, τονίζοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά χαρίσματά που πρέπει να διέπουν αυτόν που ασκεί τον «έλεγχο». Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους να γίνουν φωτεινοί οδοδείκτες για την πορεία των Πιστών στον δρόμο που χάραξε ο Τίμιος Πρόδρομος.  
Την επομένη ανήμερα της Εορτής και στον ως άνω Ι. Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως του Λουτρακίου και Ιερείς από άλλες Μητροπόλεις. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ομίλησε για το διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο κήρυγμα του Αγίου Ιωάννου που καλεί τους πιστούς σε μετάνοια. Τόνισε δε, ότι αν οι Πιστοί ακολουθούν το παράδειγμα του Τιμίου Προδρόμου θα βαδίζουν την οδό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και εν τέλει θα αξιωθούν της αιωνίου μακαριότητας κάτι που ευχήθηκε ολόψυχα στους παρισταμένους.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο σεπτός Μητροπολίτης μας μετέβη στην Νεμέα όπου και ετέλεσε την Ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Φρούσιου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ευχόμενος η επόμενη τετραετία να είναι εύφορη και καρποφόρα.  
                ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια