Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  φ.  1660
ΠρόεδροςΠομάκων Α.Ιμάμ:
«Ένοπλοι Τούρκοι πράκτορες μας απειλούν μέσα στην Ελλάδα»!

Πομακοχώρια Θράκης

"Τούρκοι πράκτορες της MIT μας απειλούν οπλισμένοι εντός ελληνικού εδάφους.Έρχονται στα μέρη μας και μας εκφοβίζουν με το όπλο στο χέρι με τις ελληνικές κυβερνήσεις να μην έχουν κάνει τίποτα γι' αυτό" αποκάλυψε ο πρόεδρος των Πομάκων Α.Ιμάμ.  Σε βίντεο, ακούμε τον Πρόεδρο των Πομάκων, Αχμέτ Ιμάμ, να αποκαλύπτει τα ύπουλα σχέδια των Τούρκων για τον λαό του με τη συναίνεση της ελληνικής κυβερνήσεως. Συγκεκριμένα, λέγει τα εξής αποκαλυπτικά…
·            Οι Τούρκοι ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τους Πομάκους από την Τουρκοκρατία μέχρι σήμερα
·            Κατά τον Β᾽ΠΠ, οι Βούλγαροι άρχισαν να εκχριστιανίζουν τους Πομάκους αλλά τότε, δεν διαμαρτυρήθηκαν γι' αυτό οι Τούρκοι! Σήμερα όμως, οι Τούρκοι κάνουν πως ενδιαφέρονται για όλες τις δήθεν «υποτουρκικές» μουσουλμανικές ομάδες σε όλη την Μέση Ανατολή κτλ.
·            Μόνο τα τελευταία 25 χρόνια άρχησαν οι Τούρκοι με τον εκτουρκισμό των Πομάκων! Και, εν μέρει, οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να κάνουν μερικούς Πομάκους…«γενίτσαρους Πομάκους»! Αυτούς τους πληρώνουν για διάφορους λόγους!
·            Υπάρουν ακόμη και «ιμάμηδες» Πομάκοι που πληρώνονται από το τουρκικό κράτος!
Και η Ελλάδα δεν κάνει τίποτα για όλα αυτα ώστε να προστατεύονται οι Πομάκοι από τις βλέψεις των Τούρκων. Υπάρχουν Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ που δρουν παράνομα στα Πομακοχώρια και λειτουργούν υπό την ιδιότητα του "τουρίστα".
Στο άλλο  βίντεο ερωτάται αν ο Ψευτομουφτής της Ξάνθης είναι στην δούλεψη των Γιουλενιστών.
Ερώτηση φωτιά: Ακούγεται πως το σύστημα Γκιουλέν ήταν ο χορηγός των σπουδών αλλά και της γενικότερης προώθησης (μέχρι το τουρκικό πραξικόπημα) του ψευτομουφτη Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Αληθεύει;
Και απαντάει ο Πρόεδρος με τα εξής κρίσιμα σημεία….
·            Ναι ακούγεται αυτό αλλά, αυτήν την στιγμήν, δεν μπορούμε να αποδείξουμε αυτό, ότι, δηλαδή, είναι Γιουλενιστής. Πάντως, έπεσε στη δυσμένεια του Τουκικού Προξενείο της Κομοτηνής, αλλά δεν έχουν κάποιον άλλον, πιο έμπιστον, για να τον αντικαταστήσει.
·            Το Τουρκικό Προξενείο επέβαλε την αντικατάσταση των Ιμάμηδων της περιοχής με ανθρώπους της επιλογής του.
Στο τρίτο βίντεο, επισημαίνει τα εξής απίστευτα ο Πρόεδρος, ότι….
·            Είναι το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής που κάνει κουμάντο, που ελέγχει όλη τη Θράκη και ιδίως τα Πομακοχώρια, που η Άγκυρα θέλει να εκτουρκίσει και αυτό με ευθύνη του Ελληνικού κράτους και της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ
·            Οι Τούρκοι εκτελούν πολιτισμική Γενοκτονία των Πομάκων και κωφεύει το Ελληνικό κράτος!
Στο τέταρτο βίντεο λέει ότι…
·            Δεν υπάρχει Τούρκος πολιτικός αξιωματούχος που να…μην ήλθε στα Πομακοχώρια ώστε να ασκήσει πίεση εκεί!
Στο πέμπτο βίντεο εκφράζει την υποστήριξή του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά όταν προσπάθησε να εξασφαλίσει βίζα για να πάει Αμερική για μια εκδήλωση δεν του το επέτρεψαν οι Αμερικανοί επειδή είχε παρασημοφορηθεί από Ρώσο πρόξενο που ήταν ένας εκ των απελασθέντων από τον ΣΥΡΙΖΑ Ρώσους πρέσβεις και πιθανόν και επειδή είχε συμμετάσχει σε μια ισλαμική σύσκεψη της Τεχεράνης για τα 40 χρόνια της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
·            Το γεγονός που οι Αμερικανοί δεν του χορήγησαν βίζα σημαίνει ότι δεν είχε τελικά την ευκαιρία να πάει Αμερική για να συμματάσχει σε μία πολύ σημαντική για τον λαό του εκδήλωση όπου θα ακούγονταν όλα τα προβλήματα του πομακικού λαού από τους Έλληνες Ομογενείς.
·            Θα μιλούσε επίσης για το γεγονός πως, σύμφωνα με τον ίδιον, γίνεται…παιδομάζωμα των δικών μας παιδιών από τους Τούρκους. Θα ήταν ο πρώτος Πομάκος που θα επεσκέπτετο τις ΗΠΑ και αυτό θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για τον πομακικό λαό για ευνόητους λόγους
·            Οι ΗΠΑ ουδέποτε ενδιαφέρθη για τους Πομάκους γιατί ενδιαφέρεται μόνον και μόνον για την…«τουρκική» μειονότητα και τα συμφέροντα των….Τούρκων σε εκείνη την περιοχή της Ελλάδος
Και ιδού τα έγγραφα του ματαιωθέντος από τους Αμερικανούς (υπέρ τουρκικών συμφερόντων ) ταξιδιού του προέδρου για του λόγου το αληθές. Όλα αυτά έγιναν φέτος τον Απρίλιο . Οι Αμερικανοί του έκαναν του ανθρώπου, μαζί με όλο τον λαό του μεγάλη ζημιά. Που όμως ήταν η κυβέρνηση του Α.Τσίπρα; Μήπως σε συνεννόηση με Αμερικανούς και Τούρκους;
Πηγή: pronews.gr

«Πάγο» στην αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ βάζει η Ελλάδα - 

Δεν δίνουν στρατηγικά ανταλλάγματα και εγγυήσεις έναντι Τουρκίας & εγγυήσεις έναντι Τουρκίας

Εδωσαν μόνο ρητορικές διαβεβαιώσεις - 
Ζητούσαν διευκολύνσεις χωρίς κανένα αντάλλαγμα!




Μακρύς και με αρκετές στροφές παραμένει ο δρόμος για την υπογραφή της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την Αθήνα είναι τα στρατηγικά ανταλλάγματα και οι απτές διασφαλίσεις έναντι των τουρκικών απειλών, κάτι που μέχρι τώρα δεν υφίσταται.
«Κάθε καλή συμφωνία θέλει τον καιρό της», αναφέρουν στην «Καθημερινή» καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες επισημαίνουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την Αθήνα είναι τα στρατηγικά ανταλλάγματα και οι απτές διασφαλίσεις και όχι μόνο ρητορικές διαβεβαιώσεις για τη στήριξη έναντι πιθανής απειλής.
Ακόμη και αν Αθήνα και Ουάσιγκτον κατέληγαν επί των λεπτομερειών σήμερα, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, θα ήταν αδύνατη μια συμφωνία κατά την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.
Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες περί άμεσης συμφωνίας για πολυετή επέκταση της MDCA ανάμεσα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, είναι μάλλον παρακινδυνευμένες.
Στις συνομιλίες που θα έχουν τον Οκτώβριο στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα θέσει υπ’ όψιν του ομολόγου του Μάικ Πομπέο όλες τις ελληνικές ευαισθησίες και, κυρίως, τις προϋποθέσεις που εκτιμά η κυβέρνηση ότι πρέπει να εκπληρώνονται, ώστε οι διευκολύνσεις που παρέχει η Ελλάδα στις ΗΠΑ να αποκτήσουν μια διαφορετική, πιο στέρεη νομική βάση.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες ήδη έχουν συναντηθεί μία φορά στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Ιούλιο, όπου και διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν την περιοχή. Οι συζητήσεις δεν θα εξαντληθούν στις επαφές που θα έχει ο κ. Πομπέο στην Αθήνα με τον Ελληνα ομόλογό του και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά θα ακολουθήσουν τεχνικές συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα θα αποκτήσει ένα νέο πλαίσιο.
Για την Αθήνα η ανανέωση της συμφωνίας δεν θεωρείται ένας πιεστικός «μονόδρομος», αλλά μια καλή ευκαιρία να παρουσιαστούν στην Ουάσιγκτον οι πολύ σοβαρές ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η βασική ποιοτική αλλαγή που επιθυμεί να επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, είναι να αντιστραφεί η λογική της «αυτόβουλης» παραχώρησης οποιασδήποτε διευκόλυνσης ζητούσαν οι ΗΠΑ τα προηγούμενα χρόνια δίχως κανένα αντάλλαγμα.
Προφανώς στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η επιβεβαίωση της στρατηγικής συμμαχίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί την πλέον εμφατική προσυπογραφή της απαρέγκλιτα ατλαντικής πορείας της χώρας. Ωστόσο εκτιμούν ότι τα ελληνικά συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετηθούν πολύ καλύτερα από μια συμφωνία που θα καταρτιστεί επί ίσοις όροις.
Επί της αρχής, στην Αθήνα είναι απολύτως αντιληπτό ότι η μονοετής ανανέωση μιας συμφωνίας του 1990 αποτελεί μια ποικιλοτρόπως ξεπερασμένη πρακτική. Στο υπουργείο Εξωτερικών επιθυμούν το νέο, πιθανώς πολυετές, πλαίσιο να κινείται επί πολύ συγκεκριμένων τεχνικών παραμέτρων, αλλά και της κοινής παραδοχής ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην οικοδόμηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής σχέσης.
Η γεωγραφική διασπορά
Η Ελλάδα αποτελεί τη δυτική απόληξη της πολύ σημαντικής τριμερούς συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ και είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαθέτει τις δυνατότητες να υποστηρίξει εμπράκτως τις υποχρεώσεις που δημιουργεί αυτό το συμμαχικό σχήμα, το οποίο απολαύει της πολιτικής στήριξης και ενθάρρυνσης της Ουάσιγκτον. Ενα από τα ζητήματα που δημιουργείται εκ των πραγμάτων αφορά και τη γεωγραφική διασπορά των νέων βάσεων, όπως αυτές θα διαμορφωθούν μετά τη νέα συμφωνία.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ, στην πρόσφατη συνέντευξή του στην "Καθημερινή" ήταν σαφής σε κάτι που είναι γνωστό στους Ελληνες και στους Αμερικανούς στρατιωτικούς. Η βάση της Σούδας έχει ήδη αγγίξει τα όρια των δυνατοτήτων της, γι’ αυτό και απαιτείται η δημιουργία νέων διευκολύνσεων για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Ως μία από τις προφανείς λύσεις θεωρείται η Λάρισα, όπου ήδη σταθμεύουν αμερικανικά UAV, ενώ η χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης για τη μετακίνηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Μεσόγειο προς την Ανατολική Ευρώπη είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Πηγή: pronews.gr

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ο πρόεδρος της Τσεχίας ανακοίνωσε την ανάκληση της αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου


Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, δήλωσε λίγο πριν επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι, ότι την επόμενη εβδομάδα δεν αποκλείει την πιθανότητα η Τσεχική Δημοκρατία να ανακαλέσει την απόφασή της για την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητο κράτος, όπως σημειώνουν σήμερα τα σερβικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, ο Τσέχος πρόεδρος  γνωρίζει ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι «λίγο δύσκολο να εφαρμοσθεί». Ο Ζέμαν δήλωσε ότι οι εγκληματίες πολέμου δεν πρέπει να βρίσκονται στην εξουσία οποιασδήποτε χώρας της Ευρώπης Πρόσθεσε ακόμη ότι συμφωνεί με τον υπουργό Άμυνας της Τσεχίας, Λιούμπομιρ Μέτναρ, ότι η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου είναι ένα ‘διπλωματικό λάθος’, τονίζοντας το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού Ραμούς Χαραντινάι στον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου- UCK.
Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου έχει ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν και ότι οι  αυτόπτες μάρτυρες έχουν σκοτωθεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί να δικαστεί, είπε ο Ζέμαν εν συντομία: «Ναι, η δράση του UCK είναι γνωστή». Ο πρόεδρος της Τσεχίας δήλωσε ότι η επερχόμενη επίσκεψή του στη Σερβία θα είναι κυρίως οικονομική, αλλά και το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου θα συζητηθεί επίσης. Επεσήμανε ότι υποστηρίζει τη σταδιακή αποδοχή των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση «με εξαίρεση του Κοσσυφοπεδίου».
 Οι σερβικές αρχές ισχυρίζονται ότι 15 των Ηνωμένων Εθνών έχουν ανακαλέσει μέχρι σήμερα την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.--

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Κλήθηκαν 2 χιλιάδες απόστρατοι αστυνομικοί για τα σύνορα στην Κροατία

Η Κροατία πρώτη φορά μετά τον πόλεμο  κάλεσε στην υπηρεσία 2.000 απόστρατους λόγω των μεταναστών και την ανάγκη για αυξημένη επιτήρηση των συνόρων. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε για νέα μεταναστευτικά ρεύματα  και την ανάγκη να ενισχυθεί η εποπτεία των κρατικών συνόρων, όπως γράφει η  καθημερινή του Ζάγκρεμπ «Jutarnji list».
Παρά το γεγονός ότι οι κληθέντες είναι συνταξιούχοι, δηλώνουν ότι παραμένουν σε άριστη ψυχική και φυσική κατάσταση.Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας έχει το δικαίωμα να αυξήσει τον αριθμό των αστυνομικών μέχρι 10 τοις εκατό και δεδομένου ότι υπάρχουν σήμερα εν ενεργεία 18.291, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κληθούν 1829 μέλη  των εφεδρικών αστυνομικών δυνάμεων.
 Πηγή: kanal5.com.mk

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Εθνική δικαίωση – Αποζημίωση-μαμούθ! Η Ιταλική Δικαιοσύνη δικαίωσε οριστικά τους Διστομίτες


Δικαιώνεται άλλη μια φορά ο ιστορικός αγώνας, με τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε εχθές από το Ανώτατο Αναιρετικό Ιταλικό Δικαστήριο, αναφορικά με την υπόθεση της αποζημίωσης των Διστομιτών από τη Γερμανία. Απόφαση-σταθμός του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, ανοίγει το δρόμο, για να εισπράξουν τις πολεμικές επανορθώσεις από τις θηριωδίες των ναζί, οικογένειες θυμάτων του Διστόμου. με τις εισπράξεις από τα εισιτήρια των Ιταλικών σιδηροδρόμων, στα οποία έχουν συμμετοχή και οι Γερμανοί.  Η ρηξικέλευθη νομική ιδέα του αειμνήστου δικηγόρου, που ευδοκίμησε ενώπιον των ελληνικών και των ιταλικών δικαστηρίων και ταξίδεψε σε όλο το νομικό κόσμο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόοδο του Ανθρωπιστικού Δικαίου θα αποδώσει σύντομα καρπούς και εμπράκτως. Στην προσπάθεια να επιτευχθεί η εκτέλεση της ιστορικής αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς


Δεν υπάρχουν σχόλια