Header Ads

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Για την πρόσκληση Μακαρίου στην Τουρκία


ΕΞΩ από τα δόντια…


Η  “Θανάσιμη Εθνική Πρόσκληση  του Μακαρίου 

στην Τουρκία…


Χωρίς πολλά λόγια και σχόλια, υπενθυμίζουμε την περιβόητη ομιλία του Μακαρίου της Κύπρου στον ΟΗΕ, στις 19 Ιουλίου 1974, με την οποία κάλεσε τους Τούρκους στην Κύπρο (βάσει των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου, εγγυήτριες δυνάμεις της ανεξαρτησίας της Κύπρου ήταν η Ελλάς, η Τουρκία και η Μ. Βρετανία)… Θεωρούμε πως η υπόθεση του Πολυτεχνείου δεν ήταν άσχετη με τη Συνωμοσία, που εξυφάνθηκε από τον διαβόητο και μοιραίο  – για την Ελλάδα – πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χάρη Κίσιγκερ, με στόχο την κατάληψη της Μεγαλονήσου από την Τουρκία. Είναι σε όλους τους ερευνητές γνωστό ότι ο τότε Πρόεδρος και Αρχηγός του Καθεστώτος των Συνταγματαρχών Γ. Παπαδόπουλος, αντιδρούσε στο Πραξικόπημα του Σαμψών και τη συμμετοχή Στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εγχείρημα.

Είναι προπαγανδιστική η άποψη των δήθεν αντιστασιακών ότι με την εξέγερση του Πολυτεχνείου καταλύθηκε το Στρατιωτικό Καθεστώς. Αντίθετα, Αντικειμενικός Σκοπός ήταν να εκδιωχθεί ο Αντιρρησίας Γ. Παπαδόπουλος και να αναλάβει στη συνέχεια το Καθεστώς Ιωαννίδη, που ήταν πρόθυμο να προχωρήσει στο θανάσιμο διάβημα. Ο “Κανταφικός”, όπως τον έλεγαν, πρώην Διοικητής του διαβόητου ΕΑΤ-ΕΣΑ, Δημήτριος Ιωαννίδης, όπως λέγεται, έπεσε θύμα με δόλωμα την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και ενέδωσε στο να στηρίξει το προδοτικό και μοιραίο σχέδιο του ραδιούργου Αμερικανού Υπουργού.Ως πρώην Ανώτερος Αξιωματικός των Ενόπλων Ειδικών Δυνάμεων Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών, κατά το διάστημα του 1972 είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά την πίεση, που εδέχετο ο Γ. Παπαδόπουλος από “Κανταφικούς “ Αξιωματικούς, ώστε να δώσει το “Πράσινο φως” στο Πραξικόπημα Σαμψών και την εμμονή του στην άρνηση. Στο «Φάκελο της Κύπρου», που καταχωνιάστηκε στα υπόγεια της Βουλής για να μη δουν το φως της δημοσιότητας οι ευθύνες της τότε πολιτικής έλιτ, αποδεικνύεται πως η Ελληνική Στρατιωτική Ηγεσία της Κύπρου ήταν αντίθετη με το Πραξικόπημα και είχε στείλει το μήνυμα στην Ελλάδα, πράγμα που είχε υιοθετήσει ο Γ. Παπαδόπουλος. Έχω ιδία γνώμη και άποψη. Δεν μου διαφεύγει όμως, το ερώτημα και η απόδοση τεράστιας ευθύνης και στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε την παρέμβαση των εγγυητριών Δυνάμεων στην Κύπρο, δηλαδή κάλεσε την Τουρκία και την Αγγλία να αιματοκυλήσουν και αλώσουν τμήμα της Κύπρου.Αυτός ο επιλεγόμενος “Εθνάρχης” της Κύπρου, πως τόλμησε να προβεί σε αυτή την “Θανάσιμη Εθνική Πρόσκληση στην Τουρκία για επέμβαση;  
Ο «Κορίνθιος»

ΕΤΣΙ τα βλέπω
Το υπό εκκόλαψη Κουρδικό κράτος μπελάς 
της Τουρκίας



    Η επανεμφάνιση του PKK μετά από πέντε – έξι  χρόνια σε συνδυασμό με την προώθηση των Κούρδων από την πλευρά της Συρίας προκαλεί έντονη ανησυχία στους Τούρκους. Με την Άγκυρα να είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται για σχέδιο των Αμερικανών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένεται να επακολουθήσουν ραγδαίες εξελίξεις, είχε αναφέρει σε άρθρο του ο Νίκος Χειλαδάκης, δημοσιογράφος, τουρκολόγος, με απρόβλεπτες εξελίξεις, που άπτονται και του Ελλαδικού χώρου.:
    Μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη όσον αφορά το κουρδικό ΡΚΚ μέσα στην Τουρκία προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην τουρκική κυβέρνηση, καθώς όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες οι Κούρδοι προωθούνται προς τα δυτικά με κύριο στόχο την πρόσβαση στην θαλάσσια περιοχή της τουρκικής μεσογείου.  Σύμφωνα με επείγουσα αναφορά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία είχε «διέρρευσε» στην τουρκική εφημερίδα Sabah, οι δυνάμεις του κουρδικού ΡΚΚ μετά από απουσία μερικών χρόνων έχουν κάνει την επανεμφάνιση τους στην περιοχή  εμπρός από το μεσογειακό λιμάνι της Αλεξανδρέττας, κοντά στα συριακά σύνορα.
    Φαίνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο γεωπολιτικών αναδιατάξεων με τη δημιουργία ενός διαδρόμου υπό κουρδικό έλεγχο επικοινωνίας του βορείου κουρδικού Ιράκ με την Μεσόγειο και από την συριακή, αλλά και από την τουρκική πλευρά των τουρκοσυριακών συνόρων. Όπως αναφέρεται, η επανεμφάνιση των Κούρδων στην περιοχή της Αλεξανδρέττας επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι μέσα στις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει πολεμικές επιχειρήσεις εκ μέρους των Κούρδων στην περιοχή. Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι ήδη δρουν στην περιοχή τρεις ένοπλες ομάδες Κούρδων με Κούρδους κομάντος.
    Όλα αυτά δικαιολογούν και την μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα με την Συρία, καθώς αυτή την στιγμή για την Άγκυρα ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι ο Άσαντ, αλλά οι Κούρδοι, που προωθούνται συνεχώς στην περιοχή, εξέλιξη που έχει θορυβήσει έντονα την τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία. Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης, βρίσκονται με τη σκανδάλη απασφαλισμένη. Παρακολουθούν όλοι τις εξελίξεις...ΕΤΣΙ τα βλέπω…

Ο «Κορίνθιος»


Δεν υπάρχουν σχόλια