Header Ads

ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ


Δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου
για τον θάνατο 7 συνανθρώπων μας από τα καταστροφικά
καιρικά φαινόμενα στη βόρειο Ελλάδα



Εξ αφορμής του θανάτου 6 συνανθρώπων μας και τον τραυματισμό πολλών άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Εις αυτήν την συγκλονιστικήν στιγμήν διά τους κατοίκους της Χαλκιδικής και γενικότερα της βορείου Ελλάδος, η Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως ευρίσκεται πνευματικώς και προσευχητικώς κοντά εις τας οικογενείας των θυμάτων και εις τους πληγέντας. Παρακαλεί τον Δημιουργόν και Προνοητήν του παντός να επουλώση τας πληγάς των και να φυλάττη την περιοχήν και όλην την Ελλάδα από κάθε περαιτέρω κίνδυνον και απειλήν. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται να μας υπενθυμίσουν, όχι απλώς την δύναμιν της φύσεως, αλλά μάλλον την αντίδρασίν της ως αποτέλεσμα των ασεβών ανθρωπίνων παρεμβάσεων εις αυτήν.
Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, ως γνωστόν, επί δεκαετίας, αγωνίζεται δια την προστασίαν του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι ο κοινός οίκος μας, και οφείλουμε όλοι να μην το καταστρέφουμε, διότι οι συνέπειες επηρεάζουν όχι μόνον τον τόπο όπου καταστρέφεται το φυσικό του οικοσύστημα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Καλούμε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να κινηθή προς αυτήν την κατεύθυνσιν της διαφυλάξεως της Δημιουργίας και παρακαλούμε όλους να προσευχηθούν δια την ανάπαυσιν των ψυχών των θυμάτων και την αποκατάστασιν της υγείας των τραυματισθέντων από αυτήν την νέα φυσική καταστροφή, καθώς επίσης να συμπαρασταθούν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, εις τους συνανθρώπους μας που υπέστησαν ανυπολόγιστες υλικές ζημίες¨.
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ευθύμιος Λέκκας: Μέσα σε 10 λεπτά ήλθε η καταστροφή...


«Είχαμε τον καύσωνα το προηγούμενο διάστημα που δίνει τη θέση του στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι φαινόμενα που παρουσιάζονται αιφνίδια και διαρκούν πάρα πολύ λίγο» εξήγησε ο κ. Λέκκας
11 Ιουλίου 2019:  Μέσα σε 10 λεπτά το πολύ σημειώθηκε η τεράστια καταστροφή στην Χαλκιδική που άφησε πίσω της σπτά νεκρούς, δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.
Μιλώντας στον ρ/σ Θένα ο κ. Λέκκας εξήγησε πρόκειται για φαινόμενα που έρχονται σε αλληλουχία μετά τον καύσωνα. «Είχαμε τον καύσωνα το προηγούμενο διάστημα που δίνει τη θέση του στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι φαινόμενα που παρουσιάζονται αιφνίδια και διαρκούν πάρα πολύ λίγο» εξήγησε ο κ. Λέκκας. Τα φαινόμενα είχαν πολύ μεγάλη ταχύτητα με «μεγάλη ραγδαιότητα στην ένταση των ανέμων. Υπάρχει αυτοτροφοδοτούμενος και επιταχυνόμενος κύκλος εμφάνισης αυτών των φαινομένων» συμπλήρωσε.
Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε πως ζημιές έχουν υποστεί κυρίως οι δευτερεύουσες εγκαταστάσεις και τα δίκτυα, με βασικότερο αυτό της ΔΕΗ, και όχι οι σταθερές δομές και τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν ειδικές προδιαγραφές για τις λυόμενες κατασκευές που εμφανίζονται στις καλοκαιρινές περιόδους «για να μην δημιουργούν κινδύνους».

Το τροχόσπιτο ανατράπηκε από τους δυνατούς ανέμους
Επτά οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες και την καταιγίδα



Δύο ηλικιωμένοι, ένας άντρας και μία γυναίκα, έχασαν την ζωή τους όταν το τροχόσπιτο, στο οποίο διέμεναν ανατράπηκε από τους δυνατούς ανέμους το βράδυ της Τετάρτης στη Σωζόπολη Χαλκιδικής. Οι ηλικιωμένοι, τσέχικης καταγωγής βρίσκονταν εντός του οχήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα.Συνολικά άλλα πέντε άτομα, παραθεριστές Ευρωπαίοι αλλοδαποί βρήκαν τραγικό θάνατο από την ολιγόλεπτη κοσμοχαλασιά στην Χαλκιδική, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 25 άτομα Μέσα σε λίγα λεπτά έπεσαν πάνω από πέντε χιλιάδεςκεραυνοί που κτύπησαν ανελέητα τη Χαλκιδική…
ΚΙΑΤΟ: Έκλεψαν την καμπάνα από την Εκκλησία 
στον Μικρό Βάλτο

Ιούλιος 10, 2019:  Συνελήφθησαν, το Σάββατο και πρώτες πρωινές ώρες, στον Μικρό Βάλτο του Δήμου Σικυωνίων, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. Κορινθίας, τρία άτομα, ένας 25χρονος από το Ζευγολατιό, ένας 22χρονος και μία 27χρονη από την Πουλίτσα, διότι λίγο νωρίτερα αφαίρεσαν την καμπάνα από τον Ιερό Ναό του Αγ. Νεκταρίου στον Μικρό Βάλτο. Η καμπάνα βρέθηκε και αποδόθηκε στον εφημέριο. Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.  Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του τμήματος Κιάτου.

·  Φωτιά καίει δάσος στους Αγ. Θεοδώρους -Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενεργούν επί τόπου



Ιούλιος 10, 2019  Μεγάλη Πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη ορεινή δασική περιοχή - έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Στη συνέχεια οι δυνάμεις στην φωτιά των Αγίων Θεοδώρων ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούσαν μέχρι τις χθεσινές βραδυνές ώρες 64 πυροσβέστες (50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος). Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 2 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ…», αναφέρεται μεταξύ άλλων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου…



Δεν υπάρχουν σχόλια