Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ : Η εξαφάνιση των Ποδηλάτων Δήμου Κορινθίων / Η αποφυγή της Μαύρης Εργασίας


Η εξαφάνιση των Ποδηλάτων Δήμου Κορινθίων

Κυρία Διευθύντρια, δαβάζντας κάποια δική σας εφημερίδα έπεσε στην αντίληψη μου ένα άρθρο σας, που είχε ως αντικείμενο με τίτλο «Επανερχόμαστε στην εξαφάνιση των Ποδηλάτων του Δήμου Κορινθίων». Συγκεκριμένα έγραφε:
« Μετά από πολλές καταγγελίες επανερχόμαστε στο θέμα της εξαφάνισης των Ποδηλάτων του Δήμου και μάλιστα αναρωτιόνται δημότες, γιατί δεν θεώρησε σκόπιμο η Δημοτική Αρχή να δώσει εξηγήσεις σε προηγούμενη επισήμανση της εφημερίδας μας. Πριν από μερικά χρόνια η σημερινή Δημοτική Αρχή Κορινθίων, είχε θεσπίσει το θεσμό Ελεύθερης χρήσης Ποδηλάτων στο Κέντρο της πόλεως Κορίνθου. Για την υλοποίηση του εγχειρήματος, είχε προβεί στην αγορά ενός μεγάλου αριθμού Ποδηλάτων, είχε κατασκευάσει θέσεις πάρκου με αλυσίδες επί της οδού Κύπρου μεταξύ Εθνικής Αντίστασης και Κολοκοτρώνη, δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο, είχε αναθέσει τη Λειτουργία του σε Υπάλληλο του Δήμου και όλα δούλευαν στην αρχή ρολόϊ. Όποιος από τους δημότες είχε να κάνει τα ψώνια του στην Κόρινθο, πήγαινε στον γκισέ, έδινε τα στοιχεία του, έπαιρνε ένα ποδήλατο, έκανε τη δουλειά του και το επέστρεφε.
Το παραπάνω Σύστημα χρησιμοποίησης Ποδηλάτων ιδιοκτησίας του Δήμου Κορινθίων, συνεχίστηκε απρόσκοπτα περίπου δύο χρόνια, μέχρι που κάτι δεν πήγε καλά. Ο χώρος στάθμευσης των Ποδηλάτων άρχισε σιγά σιγά να αδειάζει και να εξαφανίζονται όλο και περισσότερο τα Ποδήλατα υποβαθμίζοντας το θεσμό και την εξυπηρέτηση των δημοτών. Τελικά, δεν υπάρχει ούτε ένα δίτροχο στον χώρο για δείγμα, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι έγιναν τα δεκάδες Ποδήλατα, που είχαν αγοραστεί από χρήματα του Δημοτικού Ταμείου. Στην περιοχή έχουν παραμείνει τα κάγκελα θέσεων και οι αλυσίδες με το κιόσκι εξυπηρέτησης του κοινού.
Πολλοί δημότες, που μεταχειρίζονταν τις διευκολύνσεις του Δήμου, έχουν ερωτήσεις επί του προκειμένου, στις οποίες είναι αδύνατον να τις ικανοποιήσουμε εμείς, ως εφημερίδα Τοπικών Συμφερόντων, παρά την καλή πρόθεσή μας. Σε πρώτη φάση κάνουμε τον εξής συλλογισμό. Η εξαφάνιση των Ποδηλάτων σημαίνει τρία τινά. Πρώτον ο Δήμος, να αποφάσισε την απόσυρσή τους για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Δεύτερον, τα Ποδήλατα να παρακρατήθηκαν από δημότες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται, ως κλέπτες δημοτικής περιουσίας. Τρίτον, σιγά σιγά να αφαιρέθηκε αριθμός Ποδηλάτων και να απογυμνώθηκε ο χώρος, μέχρι που αποφάσισε ο Δήμος να αποσύρει τα υπόλοιπα σε αποθήκες.
Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το θέμα; Θα ενημερώσει ο Δήμος τους δημότες; > Αυτά έγραφε το δημοσίευμα της εφημερίδας. Ως δημότης που πληρώνω εγκαίρως και χωρίς διαμαρτυρία τις υποχρεώσεις μου στον Δήμο, συμφωνώ με την τελευταία ερώτηση και ως ευαισθητοποιημένος και υπεύθυνος πολίτης κάνω την ίδια ερώτηση προς την απερχόμενη παρούσα δημοτική Αρχή.

Σπυρίδων Β. Πανταζής

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων

Με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – Β. Νανόπουλο


Η αποφυγή της Μαύρης Εργασίας

Η Ανεργία στην Ελλάδα δεν λέγει να μειωθεί πραγματικά. Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, που υπάγεται στο Κυβερνητικό σχήμα, παρυσιάζει εικόνα πλασματική, αφού μιλάει για ποσοστό κάτω του 20%, χωρίς να αναφέρεται ότι τα στοιχεία αυτά βγαίνουν από τη δηλωμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ, ενώ υπάρχει παράπλευρος μεγάλος αριθμός αδήλωτων ανέργων. Έχει σταθεροποιηθεί προφανώς εκεί πάνω από το 20% γενικά και ασγαλώς πιο πάνω για τις ευαίσθητες ηλικίες των νέων και των μεσήλικων που έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής. Ένας στους δύο νέους ξημεροβραδιάζει λύνοντας τα προβλήματα της ανθρωπότητας στις καφετέριες με τις ώρες. Η φτώχεια από τα οικονομικά μέτρα και την υπέρμετρη φορολογία σε συνδυασμό με τη διόγκωση της Μαύρης Εργασίας έχουν κάνει την εργοδοσία να προτιμάει την πρόσληψη αλλοδαπών με χαμηλό μισθό και εξαντλητικό ωράριο εργασίας προκειμένου να τα βγάλει πέρα, αφού το χρήμα δεν κινείται στην αγορά. Δύσκολοι καιροί για όλους.
Έχουμε και άλλη φορά από τις στήλες της εφημερίδας μας επισημάνει την ανάγκη φοροελαφρύνσεων και διευκολύνσεων στις Τραπεζικές δοσοληψίες, ώστε να εισρεύσει χρήμα στις Επιχειρήσεις, που κυνηγάνε το ευρώ με τρύπια απόχη. Το Κράτος έχει καταντήσει ο χειρότερος εχθρός της Ελληνικής Κοινωνίας. Εφαρμόζει εξοντωτικά μέσα, λες και το κάνει επί τούτου να δυσχεράνει τις μεγάλες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με όλα τα μέσα που σκαρφίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.
Αλίμονο στον επιχειρηματία, που έχει οικονομική δοσοληψία λαβείν από το δημόσιο. Κόβει τιμολόγιο προς την υπόχρεη δημόσια Υπηρεσία, πληρώνει το ανάλογο ΦΠΑ, περιμένει να εξοφληθεί το τιμολόγιο και αντί τούτου, έρχεται αυθαίρετα η αρμόδια, επί Τρόϊκας στημένη Επιτροπή και κατακρατάει το δικαιούμενο ποσόν συμψηφίζοντάς το με τυχόν φορολογική οφειλή της Επιχείρησης, που μόλις χθες δηλώθηκε στην Εφορεία. Χρήμα δεν μπαίνει στο ταμείο και αυτό δυσχεραίνει τα πράγματα, αλλά και τον προγραμματισμό των φορολογουμένων να διαχειριστούν κατά το δοκούν την εξόφληση των γενικών υποχρεώσεών τους.
Παρά ταύτα οι Εργοδότες, καλό θα ήταν να καταβάλουν προσπάθεια πρόσληψης στην εργασία τους ελληνικού προσωπικού. Οι ξένοι κάνουν αιματηρές οικονομίες και στέλνουν τα χρήματα που απομένουν με Τραπεζικά εμβάσματα στις Οικογένειές τους εκτός Ελλάδας. Δημιουργούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο ακόμη μία θυρίδα διαφυγής του χρήματος από την αγορά. ΄Εχουμε και άλλη φορά προτρέψει τους εργοδότες με τις παραπάνω επισημάνσεις. Ας βελτιώσουν ό,τι μπορούν για το καλό όλων. Υπάρχουν Έλληνες που πεινάνε γιατί δεν βρίσκουν μία εργασία εκεί που μας οδήγησε ο Ελληνοαμερικανός Τζέφρι – Γεώργιος Παπανδρέου και οι συν αυτώ. Με την αποφυγή της Μαύρης εργασίας βοηθάμε το ίδιο μας το σπίτι και την Ελληνική Νεολαία να παραμείνει στον τόπο της…

Δεν υπάρχουν σχόλια