Header Ads

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ : Θα πάρουν το χάπι οι Έλληνες κι΄αυτή τη φορά ;;;


Το κλίμα που δημιούργησε ξαφνικά το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ ήταν μια τρύπα επικοινωνιακά,η οποία πρέπει να καλυφθεί από την κυβέρνηση και για αυτό το λόγο η συνταγή που θα ακολουθηθεί θα είναι η άκριτη παροχολογία. Για το σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός συγκάλεσε τη Δευτέρα το μεσημέρι σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ώστε να εξεταστεί η πορεία της οικονομίας και να τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα. Τέτοια ξεδιαντροπιά και αμετανόητη ανευθυνότητα μη ανάληψης ευθυνών για το στυγερό έγκλημα απώλειας 102 ανθρώπων και καταστροφής περιουσιών μιάς ολόκληρης Ζωής.
Είναι φανερό ότι μέχρι τις εκλογές θα γίνει προσπάθεια ανάσχεσης του αρνητικού κλίματος, που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση με κάθε τρόπο, προκειμένου να μην υπάρχει διαφορά μεγάλη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η οποία θα κρίνει και το χρόνο των βουλευτικών εκλογών. Έτσι στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι των παροχών, που βρίσκονται στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να καμφθεί η διαφορά, που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις έτσι ώστε η επόμενη ημέρα των εκλογών του Μαΐου να είναι διαχειρίσιμη για την κυβέρνηση.
Ανάμεσα στις παροχές εξετάζεται το κοινωνικό μέρισμα από το υπερπλεόνασμα, ενώ πρόκειται να ανακοινωθεί και πακέτο φορολογικών μειώσεων, καθώς προβλέπεται μέχρι το 2023, να μπουν στα ταμεία περίπου 5,5 δις ευρώ λόγω των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. Η 13η σύνταξη ή μισθός είναι κάτι που εξετάζεται υπό προϋποθέσεις ενώ στο πακέτο των παροχών θα προβλέπεται αναδιάρθρωση του ΕΝΦΙΑ με παράλληλη μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης. Όλα αυτά τα μέτρα με τη μορφή προεκλογικών παροχών θα συνδυαστούν και με προσλήψεις στο Δημόσιο με η χωρίς ΑΣΕΠ, με συμβασιούχους οκτάμηνων συμβάσεων, με τη ρύθμιση των 120 δόσεων χωρίς περιουσιακά κριτήρια.
Με τις πιο πάνω σκέψεις εκτίμησης πολιτικής κατάστασης είχε γραφεί το άρθρο την Τρίτη τα χαράματα. Δυστυχώς δεν πέσαμε έξω, αφού ήλθε ο Πρωθυπουργός της ασύδοτης προπαγάνδας να επιβεβαιώσει πως είναι ένας μακιαβελίστας, που δεν σέβεται ούτε αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν.. Θα το πάρουν το χάπι οι Έλληνες κι΄αυτή τη φορά ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια