Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ : Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...


Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα στην Κορινθία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς δικογραφίες για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τις φωτοβολίδες, τα πυροτεχνήματα και τα όπλα και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου
Επιπλέον, η μία εκ των ανωτέρω δικογραφιών περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, τα οποία συνελήφθησαν για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -560- κροτίδες, -510- γραμμάρια πυρίτιδας, φυσίγγια και υλικά κατασκευής αυτοσχέδιων κροτίδων και καπνογόνων
Οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν και θα συνεχιστούν όλη την εορταστική περίοδο του Πάσχα
Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εμπορία και την παράνομη κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, συνελήφθησαν χθες (24.4.2019) το απόγευμα, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων και Βέλου- Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, αντίστοιχα, τρεις (3) ημεδαποί, ένας (1) ανήλικος και δύο (2) ηλικίας 46 και 68 ετών, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τις φωτοβολίδες, τα πυροτεχνήματα και τα όπλα και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
Επιπλέον, η μία εκ των ανωτέρω δικογραφιών περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, έναν (1) 25χρονο και μία (1) 55χρονη, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση, χθες (24.4.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντόπισαν τον 46χρονο, ο οποίος κινούταν με φορτηγό αυτοκίνητο και σε έρευνα που πραγματοποίησαν, βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν -360- κροτίδες.
Ομοίως και στη δεύτερη περίπτωση, χθες (24.4.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου , πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 68χρονου και του ανήλικου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
-200- κροτίδες,
-510- γραμμάρια πυρίτιδα,
-12- βεγγαλικά (κενού περιεχομένου),
-38- φυσίγγια, -214- κάλυκες και διόπτρα πυροβόλου όπλου,
-4- φυτίλια των -10- εκατοστών έκαστο,
-2- ζυγαριές,
ποσότητες ουσιών (νιτρικό κάλιο, θείο και ποτάσιο), συνολικού βάρους -2948- γραμμαρίων, καθώς και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή αυτοσχέδιων κροτίδων και καπνογόνων.
Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ο 25χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης και δισκίο που εμπίπτει στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, ενώ συνελήφθη και η 55χρονη, η οποία μαζί με τον 68χρονο κατηγορούνται για την παραμέληση της εποπτείας του ανήλικου γιού τους.
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, αντίστοιχα.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών .
Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα σε όλη τη χώρα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες και ιδιαίτερα στους γονείς τα εξής:
Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα προκληθεί ατύχημα.
Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Άλλες χρήσιμες θεματικές συμβουλές, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη Ιστοσελίδα (site) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.


Συνελήφθη 47χρονος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στην Κορινθία

Κατασχέθηκαν -9.130- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, -1.420- συσκευασίες λαθραίου καπνού κ.ά.
Συνελήφθη, χθες (25.4.2019), το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες (25.4.2019) το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας , ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί, εντόπισαν τον 47χρονο να κατέχει -20- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -60- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του, στην Κόρινθο Κορινθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-9.110- πακέτα λαθραίων τσιγάρων,
-1.420- συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης
Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες λαθραίου καπνού, θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.


Βγήκαν μαχαίρια στην Νεμέα – Αιματηρή συμπλοκή

korinthosTV

Αιματηρή συμπλοκή με πέντε τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο κέντρο της Νεμέας.
Αιματηρή συμπλοκή με πέντε τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο κέντρο της Νεμέας μεταξύ 9 ατόμων.
Συγκεκριμένα, 4 άτομα με καταγωγή από τη Νεμέα που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα, χτύπησαν και τραυμάτισαν 5 άτομα που διαμένουν μόνιμα στη Νεμέα.
Οι σκηνές αυτές εκτυλίχθηκαν έξω από το Δημαρχείο της Νεμέας. Τα άτομα ήταν ηλικίας 20-25 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί.
Οι 5 νεαροί διακομίστηκαν Κέντρο Υγείας Νεμέας με τραύματα από μπουνιές και κλωτσιές και ένας ελαφρά τραυματίας από μαχαίρι .
Έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία Νεμέας δύο από τους τέσσερις δράστες της επίθεσης ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια