Header Ads

Τελετή λήξης των μαθημάτων της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας του Δήμου Κορινθίων


* Γράφει-Επιμελείται η Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου

Σε ένα ιδιαίτερα γιορτινό κλίμα χθες, Τετάρτη, 8 Μαϊου 2019, στο κατάμεστο από «μαθητές» κάθε ηλικίας Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης», ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Σχολής Επιμόρφωσης Οικογένειας του Δήμου Κορινθίων.
Η σχολή επιμόρφωσης γονέων της Ν.Α. Κορινθίας ετών 2004-2010, διευρυμένη και απευθυνόμενη πια σε όλα τα μέλη της οικογένειας, ως «Σχολή επιμόρφωσης οικογένειας», ξεκίνησε να επαναλειτουργεί στις 14 Νοεμβρίου 2018, πετυχαίνοντας μετά βεβαιότητας τον σκοπό της, που είχαν εξαγγείλει με την πρόσκλησή τους ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, και η Διευθύντριά της, φιλόλογος, Αικατερίνη Παπανικολάου - Ζώγκου.
Με ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων από εξέχοντες Καθηγητές των Ανωτάτων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Χώρας και Επιστήμονες, καθώς και συζητήσεων επί σημαντικών θεμάτων, που άπτονται της καθημερινότητας, όπως ο εμβολιασμός, η σχολική βία, η γνώση και η πρόβλεψη για την καρκινογέννηση, ο καλός γονέας και η γονιμότητα σε μία πολύπλοκη εποχή, η δυναμική γυναικεία παρουσία από την μετακλασική αρχαιότητα και τον κόσμο των ελληνικών παπύρων / Αγίες-Βασίλισσες- Νοικοκυρές: Γυναικείες Μορφές στο Βυζάντιο, ο έρωτας και η οικογένεια στην Αρχαία Ελλάδα, η ψυχική υγεία και το διαδίκτυο, η αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον, τα ψυχικά προβλήματα στην εγκυμοσύνη και γιατί μας αφορούν όλους, η διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών, οι επιπτώσεις και η αντιμετώπιση της εκφυλιστικής νόσου - γήρανσης και οστεοπόρωσης, η εφηβική ταυτότητα και η πορεία προς την ενηλικίωση, η Σχολή κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας καθ’όλη τη διάρκεια της «σχολικής» χρονιάς.
Μία δροσερή μουσική νότα στην τελετή λήξης ήταν αναμφίβολα η συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων υπό τη διεύθυνση της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου. Με ηχηρά μηνύματα ενάντια στην καθημερινή καταστροφή του περιβάλλοντος από την ανθρώπινη συμπεριφορά και δραστηριότητα και την επιτακτική ανάγκη για την προστασία του, οι καλλίφωνοι μικροί χορωδοί τραγούδησαν αποσπάσματα από το παιδικό μιούζικαλ του Roger Emerson «ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ». Το 1ο κομμάτι αναφερόταν στην ανακύκλωση «Θ’αποθηκεύουμε, θ’ανακυκλώνουμε, σ’έναν καλύτερο κόσμο θα ζούμε, ΕΠΕΙΓΕΙ, ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ!!!», το 2ο κομμάτι είχε τίτλο «Πες όχι στο γκάζι» αποτρέποντας τον κόσμο να χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα, το 3ο κομμάτι με θέμα το νερό «Μην τ’αφήνεις ανοιχτό ...το νεράκι, το πολύτιμο αγαθό ....» μας θύμισε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να κάνουμε οικονομία στο φως και στην ενέργεια, ενώ τα παιδιά ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους με το απόσπασμα «Τρυπάμε το όζον» μιλώντας για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, την αλόγιστη χρήση πλαστικών κ.α.
Η Φάλια Παπαγιαννοπούλου, η μαέστρος της καρδιάς όλων των γονέων που την έχουν γνωρίσει από κοντά και όλων των παιδιών που είχαν και έχουν την χαρά να μοιράζονται την αγάπη της, ΔΙΔΑΣΚΕΙ στα παιδιά μας όχι μόνον μαθήματα χορωδιακoύ τραγουδιού, αλλά και μαθήματα ζωής, ήθους, σεβασμού προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον και την ευχαριστούμε θερμά γι’αυτό!
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Δήμαρχο Κορινθίων, Αλέξανδρο Πνευματικό, που αγκάλιασε το θεσμό, και στην Αικατερίνη Παπανικολάου - Ζώγκου, η οποία παρά τις εκπαιδευτικές και διοικητικές της υποχρεώσεις (είναι φιλόλογος και Λυκειάρχης στο Λύκειο Αγ. Θεοδώρων) κατάφερε με μεγάλη επιτυχία να οργανώσει και να συντονίσει το έργο αυτό, όχι μόνον εξασφαλίζοντας την παρουσία επιφανών ομιλητών στη Σχολή, αλλά και συντονίζοντας τη συζήτηση σε κάθε μάθημα.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι στα μαθήματα, αλλά και στην τελετή λήξης εξέφρασαν μια ευχή: Να συνεχισθεί η Σχολή Επιμόρφωσης Οικογένειας ανεξαρτήτως αποτελέσματος εκλογών. Πράγματι τέτοιοι θεσμοί πρέπει να αγκαλιάζονται από όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του τόπου, διότι προάγουν την παιδεία μας, τον πολιτισμό μας, το πνεύμα μας.
Αναμένουμε, λοιπόν, τη συνέχιση του έργου αυτού και τις επόμενες χρονιές, εμπλουτισμένου και με δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας στο αίθριο του θεάτρου κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ώστε και εκείνα να ωφελούνται και οι γονείς να παρακολουθούν απερίσπαστοι τα μαθήματα.
Συγχαρητήρια σε όλους! Ευχαριστούμε!

* Η Εύη Κοκκίνου είναι Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων - DPO

Δ/νση Γραφείου:Απ. Παύλου 40 –Κόρινθος

Τηλ. 2741084568 & 6944964225

Δεν υπάρχουν σχόλια