Header Ads

ΠΑΣΧΑ 2019 …. Ο δρόμος προς την Ανάσταση!


Ανάμεσα σε ημέρες που ερεθίζουν την σκέψη μέσα από σκηνές θλίψης, που παρατηρούμε σε κάθε γωνιά της γης, η αγία Εκκλησία μας έρχεται για να μας δώσει και φέτος την ελπίδα, η οποία ξέφτισε μέσα μας από την προηγούμενη Σαρακοστή! Γι΄ αυτό και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα, με την ίδια ακριβώς σειρά, για να μας ξαναδώσει την ευκαιρία της αναγέννησης. Όλοι - ή μάλλον οι περισσότεροι – είμαστε κατειλημμένοι από το πνεύμα της μιζέριας για το αύριο.
Όλα στο βωμό της δόξας του χρήματος και πάνω απ΄όλα να πετύχουμε τους στόχους, που είχαμε θέσει: ένα καινούργιο αυτοκίνητο, ένα ταξίδι, κανά δύο ακίνητα κ.τ.λ. Δεν καταφέραμε τίποτα όμως απ΄όλα αυτά. Και προ παντός δεν καταφέραμε ν΄αποδείξουμε στις οικογένειές μας, ότι έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε. Κόπηκαν τα φτερά μας. Γκρεμίστηκαν τα όνειρά μας, σαν τα αγάλματα του Ευρώ που λατρεύαμε ως τώρα.
Και η Εκκλησία εκεί, όπως κάθε χρόνο να χτυπά την ίδια καμπάνα (αν δεν έχει κλαπεί από τις γνωστές ομάδες, που τυγχάνουν πλήρους ασυλίας) πένθιμα, δείχνοντας σε όλους μας ότι περιμένει. Περιμένει να ξυπνήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι τα όνειρά μας είναι κάλπικα.
Το «Ω γλυκύ μου έαρ» θα πρέπει να μας αγγίζει, αποτυπώνοντας έτσι την πιο τρυφερή στιγμή την Χριστιανοσύνης, το μητρικό κλάμα της Παναγιάς για τον Εσταυρωμένο Υιό της και Χριστό, για να φτάσουμε το βράδυ του Μ. Σαββάτου όλοι πανευτυχείς με τις οικογένειές μας και τα ξενιτεμένα παιδιά, να ψάλλουμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ μέσα σε ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας.
Το Αναστάσιμο Φως να φωτίζει τις ζωές και τις ψυχές όλων μας…

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πανταζής Β. Σπυρίδων

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια