Header Ads

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ : Υπάρχουν Έλληνες στην ΕυρωΒουλή των αχυρανθρώπων ;


Σε μία περιήγηση στα Αρχεία της εφημερίδας μας έπεσα επάνω σε ένα δημοσιευμένο άρθρο μου με τίτλο «Παράδειγμα η Αγωνιστικότητα του Μανώλη Γλέζου...», που αξίζει λόγω Ευρωεκλογών να το επαναφέρω:
« Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Τμήμα ειδήσεων defencenet, Γερμανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Μίκαελ Ροθ (Michael Roth), υφυπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, συναντήθηκε, όπως είχε ζητήσει, με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απέβλεπε στο να ακούσει η γερμανική πλευρά τις απόψεις του Έλληνα Ευρωβουλευτή για το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε τα σχετικά στοιχεία και επιχειρήματα, που έχει συλλέξει και αναπτύσσει εδώ και μια εικοσαετία. Υπενθύμισε την ανιστόρητη και αυθαίρετη άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόϊμπλε, ο οποίος ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι «το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έχει λήξει, βάσει αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων» και τον κάλεσε για μια ακόμα φορά να απαντήσει πότε και πώς έληξε. Τέλος, ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε το πάγιο αίτημα να υπογραφεί, επιτέλους, Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αντί του νόθου καθεστώτος της «μη εμπόλεμης κατάστασης», που υφίσταται σήμερα. Ο Μίκαελ Ροθ, αφού άκουσε προσεχτικά και «από καρδιάς» τον Μανώλη Γλέζο, όπως ο ίδιος είπε, επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Πραγματικά έχουμε επί χρόνια παρακολουθήσει την επιμονή του Μανώλη Γλέζου, για την ανάδειξη του θέματος, η οποία δεν έχει προηγούμενο. Σε κάποια ενθυμούμεθα δημοσίευση σχετικού ευμενούς σχολίου για το θάρρος της γνώμης του γηραιού Ευρωβουλευτή, είχαμε δεχθεί τα επιτιμητικά σχόλια φίλου αναγνώστη. Ας είναι καλά ο φίλος. Εμείς είμαστε από άλλη πάστα άνθρωποι. Επιλογή μας ήταν από τα πρώτα επαγγελματικά μας χρόνια να μείνουμε “ Ανένταχτοι και Ελεύθεροι. Με το Λοκατζίδικο “ο τολμών νικά”, έχουμε επιλέξει με το θάρρος της γνώμης να λέμε “Καθαρά και Ξάστερα” ένα “Μεγάλο Μπράβο σε κάθε Μανώλη Γλέζο “, που τολμάει χωρίς παραχωρήσεις να ζητάει το δίκαιο! Ο Μανώλης Γλέζος, δίνει το παράδειγμα και πετάει σ’ αυτή τη ηλικία πέτρες σε όλους τους προσκυνημένους πολιτικούς!..». Υπάρχουν συνεχιστές στην Ευρωβουλή των «αχυρανθρώπων»; Ιδού η απορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια