Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ



Δ΄ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΙΩΝΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, στην Ι. Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημέριους του Ι. Ναού.
Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στους λόγους του Υμνογράφου και ερμήνευσε το: «Τείχος ει των παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε, και πάντων των εις σε προστρεχόντων», τονίζοντας ότι οι άνθρωποι προκειμένου να μείνουν ασφαλείς στον τόπο τους, από την αρχαιότητα, έκτιζαν ψηλά τείχη. Για τους Χριστιανούς όμως, η Θεοτόκος, δια του Ιησού Χριστού, είναι το τείχος εκείνο που κρατά ασφαλείς όλους όσοι επικαλούνται τις πρεσβείες Της. Ολοκλήρωσε δε το κήρυγμά του ευχόμενος προς όλους η Παναγία μας να τους φωτίζει και να τους τειχίζει διατηρώντας του ατρώτους από κάθε κακό και κάθε περί της Πίστεως ψευδολογία.




Ο ΘΕΟΦ. ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΙΑΤΟΥ


Στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου την Ι. Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα ερμηνεύοντας το: «χαῖρε, ἡ πύλη τῆς σωτηρίας». Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Παναγία μας να βοηθηθεί να ενισχύει και να σκεπάζει την ζωή των Πιστών, που αγωνίζονται να εισέλθουν στον χώρο των σεσωσμένων δια της «στενής πύλης». Τον Θεοφιλέστατο Βοηθό Επίσκοπο προσφώνησε κατάλληλα ο Ιερατικώς Προϊστάμενος και Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς.


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ











ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΕΛΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΔΜΧ/ΓΕΣ) κ. Γεώργιος Κέλλης, Υποστράτηγος, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, υποδέχτηκε θερμά τον κ. Υποστράτηγο και σε πολύ θερμό κλίμα διημείφθη συζήτηση γενικού ενδιαφέροντος που κατέληξε στην περαιτέρω διατήρηση της αγαστής συνεργασίας της Ι. Μητροπόλεως μας με το Σώμα του Μηχανικού.
Ο νέος Διευθυντής επέδωσε στον Μητροπολίτη μας ευγενικά αναμνηστικά δώρα και ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε, για την ευγενική επίσκεψή του, δίδοντας του μεταξύ άλλων, ως συμβολικό και αναμνηστικό «αντίδωρο», την εικόνα του Αποστόλου Παύλου, προστάτου και εφόρου της Ι. Μητροπόλεως μας, για να τον συνοδεύει στο ομολογουμένως δύσκολο έργο, που κλήθηκε να επιτελέσει.


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ









Ο ΠΡΩΤ/ΡΟΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ

Γίνεται γνωστό ότι σε συνέχεια των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού» και σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα την προσεχή Δευτέρα, 1η Απριλίου 2019, στις 6.00 μ.μ. και στην «Κροκίδειο» Αίθουσα (παραπλεύρως Επισκοπείου) θα μιλήσει ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλιακμάνης με θέμα: «Η αγάπη προς τους εχθρούς κατά τον Άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη».
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία του π. Βασιλείου Καλιακμάνη για να διδαχθήτε το νόημα και την αξία της αγάπης και προς τους εχθρούς από έναν σύγχρονο Αγιορείτη Άγιο, με αφορμή και την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, που αποτελεί για τους Χριστιανούς το μέτρο της θυσιαστικής αγάπης.


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ










Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ



Σε βαθιά κατανυκτική ατμόσφαιρα και εντός του σπηλαίου, όπου βρίσκεται το Ιερό Λείψανο του Οσίου Παταπίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε χθες Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, το μεσημέρι, την Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην ομώνυμη Ι. Μονή στο Λουτράκι, πλαισιωμένος από τους συνοδούς Ιερείς του και σύμπασα την Αδελφότητα της Ι. Μονής.
Στην ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας δραττόμενος της ευκαιρίας της εορτής της μνήμης του Οσίου Ιλαρίωνος, Ηγουμένου της Μονής Πελεκητής, ανέλυσε ένα από τα εσπέρια, το οποίο αναφέρεται στην καθαρότητα του βίου του Οσίου Ιλαρίωνος, καθώς και στις αρετές της αγάπης, της υπομονής, της πραότητας, της πίστεως, της ελπίδας και της προσευχής. Τις αρετές αυτές ο κάθε πιστός, πολλώ δε μάλλον κάθε Μοναχός ή Μοναχή οφείλει να «λαχταρά» να τις αποκτήσει, ιδιαιτέρως δε κατά την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, προκειμένου να φτάσει στον στόχο του/της, που δεν πρέπει να είναι άλλος από την κατά χάριν Θέωση.
Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε το κήρυγμα του επικαλούμενος τις πρεσβείες του Οσίου Πατρός Παταπίου και του Οσίου Ιλαρίωνος προκειμένου η Γερόντισσα της Ι. Μονής Χρυσοβαλάντη Μοναχή και η υπ᾿ αυτήν Αδελφότητα αξίως να φτάσουν να εορτάσουν τα Άχραντα Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας!


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια