Header Ads

Κόρινθος : Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον 35χρονο που σκότωσε τον Ρομά - Απολογείται σήμερα Πέμπτη - ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ


Κόρινθος: Ένταση, επεισόδια και τραυματίες έξω από το δικαστικό μέγαρο

Με μια καταδρομική επιχείρηση μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα Κορίνθου ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά, ο οποίος μαζί με άλλους δύο επιχείρησαν να κλέψουν κότες από το κτήμα του δράστη.
Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου καθώς παρά την αστυνομική παρουσία στον χώρο, οι συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν σε έναν φίλο του 35χρονου, κυνηγώντας και χτυπώντας τον.
Στο σημείο επικράτησε ιδιαίτερη ένταση, με την αστυνομία να επιχειρεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Οι Ρομά κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την είσοδο τους μεγάρου, ενώ στο σημείο βρίσκονταν και κάτοικοι του Σολωμού Κορινθίας, οι οποίοι υποστηρίζουν τον 35χρονο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμοί Alpha, οι Ρομά επιχείρησαν να εισβάλλουν στο δικαστικό μέγαρο.
Ακόμη, έσπασαν με καδρόνια τα τζάμια ενός καφενείου, το οποίο βρίσκεται μέσα στο δικαστικό μέγαρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από τα γυαλιά ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν στην πόρτα.
Ο Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στην υπόθεση του 35χρονου τόνισε ότι πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο, με λευκό ποινικό μητρώο, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν τις Αρχές.
Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε πράξη απελπισίας και πανικού την πράξη του πελάτη του.
Είναι η απελπισία των ανθρώπων ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, που ζουν σε μονοκατοικίες, που έχουν και την υποχρέωση να προστατέψουν τα μέλη της οικογένειάς τους, είπε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος, εξηγώντας πως μαζί με τον δράστη ζούσαν στο σπίτι η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους ηλικίας επτά και ενός έτους. Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως πρόκειται για πυροβολισμούς στον αέρα από τους οποίους ένα σφαιρίδιο πέτυχε το θύμα στον τράχηλο το οποίο και κατέστη μοιραίο. Επιφυλάχτηκε για περισσότερες λεπτομέρειες την Πέμπτη οπότε και ο δράστης θα απολογηθεί.
Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, τρεις ώρες νωρίτερα οι δράστες είχαν ξαναπάει στο ίδιο σπίτι, στον Σολωμό Κορινθίας, για να δουν αν ήταν κάποιος μέσα, αλλά είχαν κατ’ επανάληψη πάει και σε άλλα σπίτια της περιοχής. Πρόκειται, είπε, για μία εγκληματική ομάδα Ρομά που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.
Σήμερα Πέμπτη συνεχίζονται τα Αστυνομικά μέτρα. Περιχαρακώνονται ήδη από πρωίας το Δικαστικό Μέγαρο με αποκλεισμό δρόμων, γιατί συνεχίζεται η Ανακριτική Διαδικασία Ανακριτή και Εισαγγελέα προκειμένου να αποφασίσουν για την προσωρινή κατάσταση προφυλάκισης ή ελεύθερος με περιοριστικούς όρους…

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Πηγή: korinthostv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια