Header Ads

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου ζητάει από τον Δήμο Άμεση επίλυση της καθαριότητας του Σχολείου


Όπως ενημερωθήκαμε από τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, κα Γκιόκα, αλλά και βλέποντας καθημερινά την κατάσταση, έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα του σχολείου μας! Αποφασίστηκε από τις σχετικές υπηρεσίες του Δήμου να μετακινηθεί η τελευταία καθαρίστρια που είχε απομείνει στο σχολείο μας στις αρχές Μάρτη, χωρίς να διασφαλιστεί πρώτα, αν οι καθαρίστριες που θεωρητικά θα αναλάβουν καθήκοντα στο σχολείο μας μπορούν όντως να το πράξουν άμεσα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει προκύψει έντονο πρόβλημα καθαριότητας, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για την υγιεινή όλων όσων εργάζονται στο σχολείο και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας! Όπως γνωρίζετε πολύ καλά το συγκεκριμένο σχολείο είναι 12-θέσιο και φοιτούν σε αυτό περίπου 240 μαθητές, επιπλέον φιλοξενούνται τα Κοινωνικά Φροντιστήρια, καθώς και ποικίλες επιμορφώσεις (Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Δ/νσης Π.Ε. Σχολικών Δραστηριοτήτων κ.ά) και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η απασχόληση των δύο (2) καθαριστριών.
Θα θέλαμε, επίσης, να τονίσουμε ότι καθημερινά, μιας και βρισκόμαστε στην προεκλογική περίοδο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, διαβάζουμε στον τοπικό τύπο για το πλεόνασμα 30 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου, μαθαίνουμε ότι ο Δήμος ανακοινώνει διάφορα νέα έργα χιλιάδων ευρώ κάθε μέρα. Θα περιμέναμε, επομένως, ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η καθαριότητα στους χώρους του σχολείου, που έχει άμεση σχέση με την υγεία των μαθητών και των εργαζομένων εκεί, να έχει ήδη ρυθμιστεί!
Αντί αυτού, το σχολείο είχε παραμείνει για μήνες με μια μόνο καθαρίστρια με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα υγείας στην ίδια και σήμερα να μην υπάρχει καμία καθαρίστρια στην πράξη!
Απαιτούμε σήμερα να διαθέσει ο Δήμος Κορινθίων δύο καθαρίστριες πλήρους εργασίας και ωραρίου στο σχολείο μας γιατί η υγεία των παιδιών μας και των εργαζομένων στο σχολείο δεν είναι προς διαπραγμάτευση στον 21ο αιώνα!
Καλούμε όλους τους γονείς στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουμε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων, η οποία περιλαμβάνει το σχετικό Τμήμα Καθαριότητας Σχολικών Μονάδων, την Πέμπτη 28 Μαρτίου!
Όλοι οι γονείς συγκεντρωνόμαστε την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 8:15 πμ, στο σχολείο μας!


Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια