Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ : Για την κατασκευή- επέκταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου / Υπεγράφη η Σύμβαση για την κατασκευή της Επέκτασης του Αλιευτικού Καταφυγίου του Κιάτου


-Πρόσφατα, είχαμε ανακοινώσεις από τη Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων, για την κατασκευή- επέκταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Κιάτου.
-Το έργο, σύμφωνα με τια ανακοινώσεις, αφορά την προστασία του Αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου, με την επέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 40 μέτρα.
-Η χρηματοδότηση του έργου, με προϋπολογισμό [870.000] ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις, θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
-Οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, από εμπειρία, δεν μένουν στις ανακοινώσεις αλλά αναμένουν την υλοποίηση του έργου.
-Όμως μέχρι να φθάσουμε στο αποτέλεσμα, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και δικαιολογημένα ηλεκτρονικά κ.α. έντυπα της περιοχής αναρωτιούνται. «αν και πότε θα ολοκληρωθεί το έργο αυτό, γιατί εν όψει εκλογών πολλά ακούγονται».
-Να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν για να δούμε πώς λειτουργεί η Δημοτική αρχή εν όψει εκλογών. Κατά καιρούς έχει κάνει τις εξής ανακοινώσεις:
1.-Ανάπλαση Αλσυλλίου «Μαγούλας» προϋπολογισμού [105.000] ευρώ από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
2.-Χρηματοδότηση για κατασκευή του Πολυιατρείου Καλιάνων. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
3.-Αστεροσκοπείο Κρυονερίου. Χρηματοδότηση με [2.500.000] ευρώ, για δημιουργία εκπαιδευτικού, επιστημονικού, αστρονομικού πάρκου. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
4.-Χρηματοδότηση με [2.000.000] ευρώ και ένταξη της Λίμνης στο πρόγραμμα LIFE. [Διαχείριση και χρηματοδότηση βιοποικιλότητας ] ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
5.-Χρηματοδότηση με το ποσό των [3.500.000] ευρώ, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το 2015 , για ύδρευση της ευρύτερης περιοχής Φενεού. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
6.-Χρηματοδότηση έργων ύδρευσης –άρδευσης , με το ποσό των [1.200.000] ευρώ στον Φενεό. ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ.
7.-Χρηματοδότηση για την επισκευή της Παλαιάς Εθνικής Οδού, εντός της πόλης του Κιάτου, σε όλη την έκταση εντός των συνόρων του Δήμου. Αποκαταστάθηκε μόνο ένα μικρό τμήμα.
8.-Χρηματοδότηση με το ποσό των [550.000] ευρώ για αποκατάσταση του κτηρίου ΤΣΙΛΕΡ και μετατροπή του σε πινακοθήκη Έχει καταστραφεί το κτήριο μέσα και έξω.
-Έχουν άραγε χρεία μαρτύρων, για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, από τα κατά καιρούς προεκλογικά πυροτεχνήματα της Δημοτικής αρχής.

ΚΙΑΤΟ 20-2- 2019

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-Δ.Σ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια