Header Ads

Έξω από τα δόντια : Ο Νότης Μαριάς τους τα έλεγε, αλλά …


Πριν από τρία περίπου χρόνια είχαμε επισημάνει ότι, ¨ Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, αυτή την εποχή είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής, που διαθέτει δική του φωνή και ταρακουνάει την αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου με τις Ελληνικότατες θέσεις, που υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα, όπως παρακάτω:
Η επιτάχυνση των μετεγκαταστάσεων των προσφύγων από Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε. αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την Απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από παρέμβαση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδρίασε την 15/6/2016 στις Βρυξέλλες. Μάλιστα ο κ. Αβραμόπουλος παρατήρησε ότι σε περίπτωση, που ορισμένα κράτη μέλη της Ε.Ε. συνεχίσουν να αθετούν τις υποχρεώσεις, που υπέχουν στο πλαίσιο της διαδικασίας μετεγκατάστασης προσφύγων δεν θα διστάσει να τα κατονομάσει δημόσια.
Στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες και για το λόγο αυτό θα πρέπει άμεσα να επιταχυνθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων από την Πατρίδα μας σε άλλες χώρες της Ένωσης. Η Ε.Ε. έχει δεσμευτεί να πραγματοποιηθούν 66.400 μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα πλην όμως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 1503!!! είπε ο Νότης Μαριάς και κάλεσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να συμβάλει προκειμένου να μπορέσουν να πραγματοποιούνται 6.000 μετεγκαταστάσεις το μήνα όπως άλλωστε είχε πει και ο ίδιος ο Έλληνας Επίτροπος.
Κλείνοντας ο Νότης Μαριάς ζήτησε από τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο να εξηγήσει για ποιο λόγο έχει κυριολεκτικά κολλήσει το σύστημα των μετεγκαταστάσεων προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία και να προσδιορίσει τα κράτη μέλη της Ένωσης, τα οποία ευθύνονται γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση…¨Αυτά γράφαμε τότε και … ο πολύς και χαρισματικός Επίτροπος, τι κάνει; Τίποτα, αφού ακολουθεί τη γραμμή άλλων αφεντικών πλην Ελλήνων…

Δεν υπάρχουν σχόλια