Header Ads

ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ : Έτσι θέλουν και τα΄αλλάζουν όλα…


Όταν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου διδάσκουν αυτούσια την αρχαία ελληνική γλώσσα, καθώς και όλα τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα, ήλθε μια Υπουργική απόφαση, από τον ανεκδιήγητο τότε Υπουργό Ν. Φίλη και την παρέα του, που για να εξαφανίσει εντελώς τα σημαντικότερα ιστορικά δρώμενα της Ελλάδας από παντού… Επρόκειτο για την μείωση από δέκα σε τέσσερις ώρες των αρχαίων ελληνικών και το χειρότερο, τον αποκλεισμό από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου περί γενοκτονίας των Ποντίων.
Μιλάμε σαφώς για τον αφελληνισμό της Παιδείας εφόσον τα παιδιά των Ελλήνων και κυρίως οι επόμενες γενιές δεν θα μάθουν ποτέ το τι έχει πραγματικά συμβεί, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη άγνοιά τους για το χρονικό της μεθοδευμένης εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού, που έχει αναγνωριστεί και επισήμως, ως γενοκτονία τόσο από την Ελλάδα όσο και την Αυστραλία, αλλά και από πλήθος έγκριτων οργανισμών, όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά από την αρνητική απάντηση του υπουργού Παιδείας, στην πρόταση, που του έθεσε για την επαναφορά στην εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του σχετικού κεφαλαίου για τον παρευξείνιο Ελληνισμό ανέφερε τότε τα εξής: «Η επιμονή του κυρίου Φίλη να απαλειφθεί το κεφάλαιο για τον Παρευξείνιο Ελλληνισμό κατά τον 19ο και 20ό αιώνα από την εξεταστέα ύλη της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου, ώστε οι μαθητές να μην μαθαίνουν για τη γενοκτονία των Ποντίων και εν γένει των Χριστιανών της Ανατολής, δεν προκαλεί πλέον καμία εντύπωση. Η τοποθέτηση του κ. Λιάκου, ως επικεφαλής της επιτροπής για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, που μεταξύ άλλων αναφέρει ως «τζιχαντιστές» τους «μακεδονομάχους» και οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού κ. Αναγνωστοπούλου, ότι από τα ιστορικά βιβλία πρέπει να απαλειφθούν οι εθνικές αναφορές, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, πιστή στη «γραμμή Ρεπούση», έχει βάλει στόχο να «αλλάξει τα φώτα» και στην Ιστορία μας».
Μετά την κατακραυγή για τον Φίλη, η σκυτάλη του ΥΠ. Παιδείας δόθηκε σε έναν αλλόν πολέμιο του Ελληνισμού, ο οποίος επί των ημερών μας, αλλάζει την ιστορία του Μακεδονικού και απελευθτερωτικού αγώνα της Πατρίδας μας υπό τα αδιάφορα βλέμματα των άλλων κομμάτων… Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια