Header Ads

Σε κλίμα σύγκρουσης υπερψηφίστηκε το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ


Στίχους από Καβάφη, μια παραίτηση και «σφυροκόπημα» από την αντιπολίτευση περιείχε η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής στην οποία επικυρώθηκε το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Ένα νέο μέτωπο, αυτή τη φορά από την πρώην εταίρο του φαίνεται πως ανοίγει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μπορεί να έλαβε 153 ψήφους, ωστόσο στο επίκεντρο της συνεδρίασης χθες στη Βουλή βρέθηκε η σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον πρώην εταίρο του, Πάνο Καμμένο.
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, μάλιστα, αντάλλαξαν στίχους από τα έδρανα της Βουλής. «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στα όσα του καταλόγισε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος. Στους στίχους του Καβάφη, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ απάντησε με τον ποίημα «ο Ματρόζος. Αν ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, χρησιμοποιώντας την ιστορία ναυάρχου της επανάστασης από της Σπέτσες που πάει ρακένδυτος να βρει τον υπουργό Ναυτικών Κανάρη.
Μάλιστα, νωρίτερα, κατά την ομιλία του ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει πως ήταν διατεθειμένος ακόμα και να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα. Ωστόσο, η παραίτηση από τη θέση του βουλευτή έγινε τελικά από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.
Είχε προηγηθεί η διαγραφή του βουλευτή από τους ΑΝΕΛ, από τον Πάνο Καμμένο, οδηγώντας τη Κοινοβουλευτική του Ομάδα σε διάλυση.
Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή τη Συνθήκη των Πρεσπών και με κύριο αίτημα την άμεση διεξαγωγή εκλογών εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μπροστά στα μάτια μας είδαμε και εξακολουθούμε να βλέπουμε εκβιασμούς, όλοι έχουν αντιληφθεί τα παζάρια που έχουν γίνει. Οι συνειδήσεις ανταλλάχθηκαν με χαρτοφυλάκια. Νομοσχέδια περνούν με βουλευτές μιας χρήσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Έτσι θα ψηφιστεί και η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με δανεικές ψήφους. Η εθνική σφραγίδα σε ένα εθνικό λάθος με το οποίο χάνεται οριστικά η διαπραγματευτική ικανότητα», υπογράμμισε ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία των Πρεσπών. Να σημειωθεί πως συνολικά χθες ψήφισαν 294 βουλευτές, από τους οποίους 153 ψήφισαν υπέρ, 140 κατά, ενώ παρών ψήφισε ένας βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια