Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ


Νέα Υποψηφιότητα Δημ/κού Συμβούλου του Συνδυασμού ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ





ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1955 και κατοικεί στον Άσσο
Είναι έγγαμος με την Σταυρούλα Πανταζή και έχουν δύο παιδιά τη Σοφία – Φιλόλογο και τον Αργύρη - Μαθηματικό
Πτυχιούχος Σχολής Ηλεκτρονικών, επάγγελμα που δεν εξάσκησε λόγω του ποδοσφαίρου και της κατάταξής του στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πυροσβέστης και στη συνέχεια ως Αξιωματικός για; 35 έτη. Υπηρέτησε και στην πόλη της Κορίνθου για 25 έτη . Αποστρατεύτηκε το 2007.
Υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για 17 χρόνια παίζοντας σε ομάδες Α΄ εθνικής έχοντας στο ενεργητικό του 587 συμμετοχές σε όλες τις; Εθνικές κατηγορίες. Διεθνής με την τις εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων. Από το 1992 έως και σήμερα διδάσκει το ποδόσφαιρο ως προπονητής.
Από το 2010 είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κορινθίων.
Διετέλεσε Πρόεδρος του νομικού προσώπου Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων (ΚΕΠΑΠ) για 6 συνεχόμενα χρόνια . Ήταν ο Ιδρυτής του ΚΕΠΑΠ με τη συνέννωση εννέα (9) νομικών προσώπων καποδιστριακών δήμων στο τομέα του αθλητισμού και κυρίως του πολιτισμού.

Το 2017 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας , θέση από την οποία παραιτήθηκε το Μάρτιο του 2018 λόγω προστριβών με το Δήμαρχο.








Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Φωτισμού - ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

1.Αντικείμενο της πρότασης

Ο Δήμος Κορινθίων διαθέτει 19.383 φωτιστικά σώματα διαφόρων τύπων σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια σε δρόμους, πλατείες, πάρκα και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.
Σήμερα η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του Δήμου αντιστοιχεί στο 38% για τα δημοτικά κτίρια και στο 62% για τον οδοφωτισμό σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΚΑΠΕ
Αντικείμενο της προγραμματικής μας δέσμευσης είναι η αντικατάσταση των όλων των ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με ενεργειακά αποδοτικά με led και ίδια φωτομετρικά χαρακτηριστικά.
Η ανάδειξη του αναδόχου του έργου θα πραγματοποιηθεί με διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Ο ιδιώτης θα αποπληρώνεται με ένα ποσοστό επί των χρημάτων τα οποία θα εξοικονομεί ο Δήμος , ο οποίος λόγω της ενεργειακής αναβάθμισης θα καταβάλει σημαντικά μικρότερο τίμημα στον ΔΕΔΗΕ.

2. Σκοπός της πρότασης

Μείωση των λογαριασμών ρεύματος του Δήμου.
Κάθε γειτονιά και κάθε δρόμος να έχει φωτισμό επαρκή και ικανοποιητικό, ενώ θα γίνεται άμεση αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων εντός 24ωρου.
Εφαρμογή «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας», αξιοποιώντας παράλληλα τις νέες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες , όπως είναι η Πιλοτική λειτουργία εφαρμογών και υπηρεσιών Smart Cities.
-Σύστημα έξυπνης στάθμευσης
-Διαχείριση κάδων απορριμμάτων
-Σημεία ελεύθερης πρόσβασης WI-FI
-Μέτρηση κυκλοφοριακής ροής
3. Στόχος της πρότασης
Το έργο θα αποτελέσει έργο πνοής καθώς υπάρχει έλλειψη επαρκούς φωτισμού λόγω μη ανιχνεύσιμων βλαβών, κακή ποιότητα φωτισμού δικτύου, οδικά ατυχήματα που οφείλονται σε έλλειψη φωτισμού, περιβαλλοντικές επιπτώσεις με την έκλυση μεγάλων ποσοτήτων CO2 από την αυξημένη κατανάλωση, καθώς και μικρή διάρκεια ζωής των υφιστάμενων λαμπτήρων.
Ο Δήμος απαλλάσσεται από το κόστος συντήρησης σε ηλεκτρολογικό υλικό (ανταλλακτικά, καλώδια, λαμπτήρες) καθώς και σε ηλεκτρολογικές εργασίες, τα οποία αναλαμβάνει εξ΄ ολοκλήρου ο τελικός Ανάδοχος του έργου.
Δαπάνη από το Δήμο για την υλοποίηση του προγράμματος ΜΗΔΕΝ. Το κόστος της επένδυσης θα καλυφθεί από τον ιδιώτη επενδυτή μέσω της μείωσης του ετήσιου κόστους που θα εξοικονομηθεί από την αναβάθμιση.
Λειτουργία Συστήματος Προληπτικής Συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, και στατιστική παρακολούθησης).
Εγγυημένη εξοικονόμησης ενέργειας 65-75% ανά έτος.
Το όφελος του Δήμου εκτιμάται κατ’ ελάχιστο στα 500.000 € συνολικά, το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση δημοτικών τελών (φωτισμού), καθώς και σε διενέργεια επιλεγμένων πρόσθετων επενδύσεων (νέα δίκτυα ή αναβάθμιση υφισταμένων ή υπογειοποίηση καλωδίων, κλπ).
Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος κατά 13.000 τόνους CO2
Μηδενισμός ετήσιων εξόδων συντήρησης και προμήθειας λαμπτήρων και φωτιστικών για 12 χρόνια
Αισθητική αναβάθμιση με τοποθέτηση όμοιων καλαίσθητων φωτιστικών σωμάτων , στο ίδιο ύψος και καλύτερο φωτισμό.

(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)

Εκπόνηση μελέτης για την υπάρχουσα κατάσταση ενεργειακής απόδοσης (σύνολο 6 μήνες)
Δημοπράτηση του έργου (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής καθορισμού όρων, Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (6 μήνες)
Προθεσμία εκτέλεσης του έργου 1 χρόνος

Παράδοση έργου προς χρήση 2 περίπου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια