Header Ads

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : «Δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στη Μεσσήνη»


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας διακηρυγμένο στόχο την “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”, δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στην Ν/Α Μεσόγειο και αλλού, εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ταυτόχρονα με την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής εντός της χώρας.
Ενώ καμώνεται ξεδιάντροπα την δήθεν φιλειρηνική δύναμη, την ίδια ώρα έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δεν προστατεύεται η χώρα και τα σύνορα, όπως λένε ορισμένοι, αλλά οι βάσεις λειτουργούν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών και μετατρέπουν τελικά την Ελλάδα σε «μαγνήτη» πιθανών επιθέσεων.
Σε αυτά τα πλαίσια εδώ και πάνω από 10 χρόνια, παράλληλα με την εκπαίδευση των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπαιδεύονται και Ιταλοί πιλότοι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μεσσήνης. Αυτή η συνεργασία φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη στην Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που από το 2015 ακόμα, εξάγγειλαν την έναρξη της προσπάθειας για δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης πιλότων στη Μεσσήνη.
Σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου, πιστοποιημένου από το ΝΑΤΟ στα πρότυπα της Αμερικής και του Καναδά. Ιδιωτικές εταιρίες που ασχολούνται με την εκπαίδευση πιλότων, την παραγωγή και την εμπορία στρατιωτικών αεροσκαφών, έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις στην Ελληνική κυβέρνηση και ήδη στελέχη των εταιριών και του ΝΑΤΟ ελέγχουν τις υποδομές του Αεροδρομίου της Καλαμάτας. Συζητάνε την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και των εκπαιδευτικών αεροσκαφών που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία.
Σε αντάλλαγμα θα φέρουν νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, στα οποία θα εκπαιδεύονται πληρώνοντας με την ώρα οι Έλληνες πιλότοι. Όμως… για να προχωρήσει μια τέτοια επένδυση πρέπει να είναι εξασφαλισμένη και η κερδοφορία της ιδιωτικής εταιρίας!
Η επιχείρηση καλλιέργειας ενός κάλπικου κλίματος κοσμογονίας ότι θα «πέσει χρήμα» «θα έρθουν οι Άραβες και θα ξοδεύουν» «τα σαββατοκύριακα θα βολτάρουν οι πιλότοι» «θα νοικιάσουν σπίτια και αυτοκίνητα, θα αγοράσουν εξοχικά»… είναι και για γέλια και για κλάματα.
Η εικόνα με τις ορδές των Αμερικανών ναυτών να ξεμπαρκάρουν και των μικροεπαγγελματιών να τρίβουν δήθεν τα χέρια τους από τις «χρυσές δουλειές», έχει διαψευστεί από την ίδια την πείρα δεκαετιών σε περιοχές που φιλοξένησαν βάσεις, υποδέχτηκαν αμερικανικά αεροπλανοφόρα και ουδόλως διέσωσαν μικρούς ΕΒΕ από τα λουκέτα, τη χρεοκοπία και τα αδιέξοδα. Και δεν τους διέσωσαν γιατί εκεί – στα λουκέτα - οδηγεί η αντιλαϊκή πολιτική, η οποία είναι «νύχι - κρέας» με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Ο λαός της Μεσσηνίας έχει δείξει έμπρακτα την αντίθεσή του στην αξιοποίηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και κυρίως του αεροδρομίου, στην αξιοποίηση του λιμανιού αλλά και συνολικά των Μεσσηνιακών εδαφών από τους μακελάρηδες των λαών. Η άσκηση «DYNAMIC MIX», στην Τριφυλία από το 1995 και κυρίως το 2000, που οι νατοϊκοί κόλλησαν στην άμμο και χάθηκαν στα ορεινά χωριά της Τριφυλίας, οι ΝΑΤΟϊκές φρεγάτες στο λιμάνι της Καλαμάτας που τις υποδέχτηκε το μεσσηνιακό φιλειρηνικό κίνημα όπως τους άξιζε γράφοντας συνθήματα πάνω στα σκαριά τους, η λαϊκή αντίδραση ενάντια στην αξιοποίηση του αεροδρομίου για τις επιθέσεις σε Γιουγκοσλαβία και Αφγανιστάν, η περικύκλωση του αεροδρομίου μετά την επίθεση στο Ιράκ, είναι ορισμένοι σταθμοί που δείχνουν ότι ο Ελληνικό λαός δεν μπαίνει εύκολα στο τσεπάκι των ΝΑΤΟϊκών.
Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να τοποθετηθούν, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και όλες οι άλλες Περιφερειακές Παρατάξεις με σαφήνεια αν τάσσονται υπέρ των αμερικανονατοϊκών βάσεων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και την συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς.
Αν τάσσονται ενάντια στη δημιουργία Διεθνούς Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Κέντρου πιλότων στη Μεσσήνη.


Τρίπολη 2-12-2018

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γόντικας Νίκος

Γούργαρης Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια