Header Ads

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ : Αποστάτες και με λαϊκό δεδικασμένο…


Με τον όρο Αποστασία ή Ιουλιανά περιγράφεται η πολιτική κρίση στην Ελλάδα, η οποία επικεντρώνεται στην παραίτηση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου του 1965 και στο διορισμό, από τον βασιλιά Κωνσταντίνο, διαδοχικών πρωθυπουργών από το ίδιο το κόμμα του Γεωργίου Παπανδρέου, την Ένωση Κέντρου, για να τον αντικαταστήσει. Αυτοί οι πρώην υποστηρικτές του Γεωργίου Παπανδρέου που αποσκίρτησαν από την Ένωση Κέντρου αποκλήθηκαν αποστάτες. Η αποστασία προανήγγειλε μία παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας, η οποία αποδυνάμωσε τη μετεμφυλιακή δημόσια τάξη και τελικά οδήγησε στη Επταετία των Συνταγματαρχών την 21ην Απριλίου 1967.
Σήμερα βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά και εκλογικά θα ηττηθεί στις επικείμενες βουλευτικέ εκλογές. Αυτό είναι βέβαιο και μη αναστρέψιμο, αλλά 6 βουλευτές αποφασίζουν να στηρίξουν τον Τσίπρα που θα ηττηθεί αποσκιρτώντας από τα κόμματα που επελέγησαν. Εδώ διακρίνουμε ένα πολιτικό φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και χρήζει πολιτικής ανάλυσης.
Συνολικά 6 βουλευτές οι Κουντουρά ΑΝΕΛ, Κόκκαλης ΑΝΕΛ , Παπακώστα ανεξάρτητη πρώην ΝΔ, Ζουράρις ΑΝΕΛ, Δανέλλης Το Ποτάμι και Παπαχριστόπουλος ΑΝΕΛ αποφασίζουν να στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης ενώ γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθούν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν πιθανώς αιφνιδιαστικά ή τον Οκτώβριο 2019. Θα ανέμενε κανείς κάποιοι βουλευτές από αυτούς τους έξι, που φυσιολογικά δεν θα εκλεγούν ξανά στην Βουλή να στηρίξουν τον νικητή των επόμενων εκλογών ή να παραμείνουν ανεξάρτητοι. Όσο και να θέλει κανείς δεν μπορεί να αποφύγει ανεπιθύμητες σκέψεις κάποιας συνδιαλλαγής, που ευτελίζουν τον δημόσιο βίο.
Να σκεφθούμε ότι οι 6 βουλευτές στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα επειδή εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην εξουσία για άλλους 9 μήνες; Θα ήταν πολύ μεγάλη σκέψη. Δεν έχει λογική να διαμελιστούν 3 κόμματα στηρίζοντας τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του για να παραμείνουν στην εξουσία για λίγους μήνες. Τι άλλο συμβαίνει και γιατί κανείς μα κανείς δεν μιλάει πλέον για ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ; Δεν είναι εκτός από μειοδότες και αποστάτες οι έξι, οι οποίοι με άλλο κόμμα εκλέχθηκαν και σε άλλο κόμμα μεταπήδησαν; Γι΄αυτό ο κόσμος δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην Πολιτική και τους Πολιτικούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια