Header Ads

Γιατί απαξιώνει τον θεσμό του Π.Ε.Ε.Σ. Κορινθίας η κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε. Σταυρού ;



ΓΡΑΦΕΙ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ 


Αυτό που συμβαίνει σε Πανελλαδική κλίματα με την προσωπική διοίκηση του Ε.Ε. Σταυρού δεν έχει προηγούμενο. Η οποιαδήποτε κωλυσιεργία και αρρυθμία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου έχει επιπτώσεις και στα επαρχιακά παραρτήματα. Στον Νομό Κορινθίας π.χ. η Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ Κορίνθου Ιατρός Ευαγγελία Καραθανάση – Κουτσουδάκη, έχει από μηνών υποβάλλει την παραίτησή της μετά από 37 ολόκληρα χρόνια εθελοντικής προσφοράς στον εθνικοκοινωνικό αυτόν φορέα. Αντί το κεντρικό Δ.Σ. να κάνει αποδεκτή την παραίτησή της, να την τιμήσει για το έργο της και να ορίσει προσωρινό Πρόεδρο, τον δραστήριο και με προσφορά στον θεσμό, Αντιπρόεδρο κ. Φώτη Σπυρόπουλο. «περί άλλα τυρβάζει». Κατήργησε την έννοια της «εθελοντικής προσφοράς» και τη δεοντολογία, οδηγώντας σε Πανελλαδικές εκλογές, που αυτές αναβλήθηκαν. Είναι ανάγκη να κάνει αποδεκτή την παραίτηση και να ορίσει προσωρινά την προεδρία στον Αντιπρόεδρο για την ομαλή λειτουργία του θεσμού. Δημοσιεύουμε κατωτέρω δύο σχετικά κείμενα.
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου /
Μετά από 37 χρόνια (1981-2018),εθελοντικής προσφοράς στο Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου Ε.Ε.Σ., το οποίο υπηρέτησα με αγάπη και συμπόνια προς τον πάσχοντα συμπολίτη μας και οικονομικά αδύναμο, παραιτούμαι των καθηκόντων μου, ως Πρόεδρος του τμήματος.
Εύχομαι να συνεχίσει το Τμήμα την Kοινωνική και Eθελοντική προσφορά του, όπως συνεχίζεται από το 1947, έτος ιδρύσεως του από τον Μακαριστό Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, Μητροπολίτη Κορινθίας και εν συνεχεία Αρχιεπισκόπου Αμερικής.
Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω εκ καρδίας τους συνεργάτες μου και έναν- έναν χωριστά: Αρχικά την κα Γρηγορία Ράπτη, ταμία του τμήματος και εθελόντρια Νοσηλευτικής, η οποία μας παραχώρησε τη χρήση συνεχούς λειτουργίας του γραφείου τμήματος Ε.Ε.Σ. Κορίνθου.
Τον κ. Φώτιο Σπυρόπουλο, αντιπρόεδρο, ο οποίος με αντικαθιστούσε επαρκώς και βρισκόταν καθημερινά στο Γραφείο για επίλυση διαφόρων θεμάτων.
Τον κ. Βασίλειο Νανόπουλο, αντιπρόεδρο, ο οποίος πάντα μας διέθετε χώρο για περίπτερο του Ε.Ε.Σ. στην Έκθεση του Επιμελητηρίου αλλά και την αίθουσα του Επιμελητηρίου, όποτε χρειασθήκαμε, με την ιδιότητα του Προέδρου Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κορίνθου.
Την κ .Ειρήνη Σπυροπούλου, Γραμματέα και επικεφαλή του τμήματος Κοιν. Πρόνοιας, η οποία μαζί με τις κυρίες της Πρόνοιας, εκτελούσαν τα καθήκοντα τους.
Την κ. Ντίνα Λιούλια , την κ. Ηρώ Λελέκου, τον κ. Ευάγγελο Ανδριανέση για τη συμμετοχή τους στα συμβούλια και την προσφορά τους.
Την πρώην Γραμματέα του τμήματος, Αγγελική Δεκλερή, η οποία ήταν πάντα πρόθυμη και τακτική στα καθήκοντά της.
Τον κ. Ιωάννη Κούστα, αρχηγό του Σώματος Σαμαρειτών –Διασωστών για την προσφορά του και τη βοήθεια του, οπουδήποτε και όποτε του ζητήθηκε αλλά και για την εκπαίδευση Α’ Βοηθειών σε νέους ανθρώπους.
Την κ. Ιωάννα Παππά, Νοσηλεύτρια- Εκπαιδεύτρια του τμήματος, για τα μαθήματα Α’ βοηθειών, σε σχολεία –Γυμνάσια- Λύκεια και αλλού από την Κόρινθο μέχρι το Λουτράκι και Ξυλόκαστρο.
Και βέβαια, την υπάλληλο του τμήματος μας, κ. Βικτώρια Αρζόγλου για την εργατικότητα της, την προθυμία της, την αγάπη στον συνάνθρωπο και την προσπάθεια της προς επίλυση θεμάτων του τμήματος.
Τους ευχαριστώ όλους και εύχομαι κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Επίσης δε θα ξεχάσω τις φίλες, φίλους, μέλη του τμήματος που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν αρωγοί, δίπλα μας και με την προσφορά τους και τη συμμετοχή τους σε κάθε εκδήλωση μας, βοήθησαν στο έργο μας.
Τους ευχαριστώ όλους εκ μυχίων ψυχής και καρδίας.


Ευαγγελία Καραθανάση- Κουτσουδάκη

Συντ/χος Ιατρός

Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Κορίνθου


Κατόπιν της αιφνιδιαστικής απόφασης αναβολής διεξαγωγής των Πανελληνίων εκλογών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του γενικού ξεσηκωμού χιλιάδων εθελοντών σ’ όλη τη χώρα, που θυσιάζονται στην ιδέα του Ερυθρού Σταυρού, μόνον θλίψη και απογοήτευση μου προξενεί και δεν μου επιτρέπει να παραμείνω στην άσκηση των καθηκόντων μου, που επί 24 χρόνια προσφέρω αντί πάσης θυσίας. Κλείνοντας την κραυγή αυτής της αποφάσεώς μου, ελπίζω να μετρήσει ευνοϊκά στην άοκνο προσφορά μου, στον Ερυθρό Σταυρό.

Η Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Κορίνθου 

Ευαγγελία Καραθανάση

Δεν υπάρχουν σχόλια