Header Ads

Έξω από τα δόντια : Το Δημογραφικό γιατί παραβλέπεται ;


Το Δημογραφικό πρόβλημα σήμερα έχει καταστεί το υπ΄αριθ. ένα ΠΡΌΒΛΗΜΑ Της Ελλάδας. Έχει υπερακοντίσει ακόμη και αυτό της Εθνικής Οικονομίας, το οποίο ταλανίζει τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες. Το γενικότερο κλίμα είναι απαγορευτικό για την τεκνοποιία Η κραυγή του προβλήματος είναι σαν να μην ακούγεται από τους Κυβερνώντες και τον πολιτικό κόσμο, αφού ακόμα και τα μέτρα που είχαν πάρει οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας τη δεκαετία του 2010, αντί να βελτιωθούν και να αυξηθούν, έχουν αρχίσει και ξηλώνονται με το πρόσχημα της Οικονομικής Κρίσης.
Η παρακμή του Ελληνικού Κράτους σε όλους τους τομείς κτυπάει ¨κόκκινο¨ και κανείς δεν συγκινείται. Τα κόμματα εξουσίας γίνονται ¨πρόθυμα¨ σε κάθε κέλευσμα της αδιάφορης και εχθρικής μπορούμε να ισχυρισθούμε ΕυρωπαϊκήςΈνωσης. Οι περικοπές των προστατευτικών μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο, την ώρα που οι γεννήσεις μειώνονται δραματικά. Το γεγονός αυτό καθεαυτό θα έπρεπε να δημιουργήσει πανστρατιά μεταξύ των κομμάτων και να συνεγείρει τους πάντες σε Ομαδική Ασπίδα Προστασίας των νέων και των παλαιών γονέων.
Ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει κατέβει, ως δείκτης και ως αριθμός επικίνδυνα, αφού οι εκατοντάδες χιλιάδες γεννήσεων περασμένων δεκαετιών έχουν κατέλθει, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας σε επικίνδυνα όρια, εν αντιθέσει με την Τουρκία, που μέσα σε λίγα χρόνια ο πληθυσμός της αυξήθηκε σε 1.200.000 άτομα. Αν δε ληφθεί υπόψη ότι από τις γεννήσεις που καταγράφονται στα Νοσοκομεία και στις Ιδιωτικές Κλινικές είναι σεμεγάλο αριθμό γεννήσεις λαθρομεταναστών, τότε μιλάμε για τραγωδία, πράγμα που σηματοδοτεί ακόμη έναν άθλο της Ελλάδας. Είμαστε η Τρίτη χώρα, που γερνάει, ενώ όλοι οι δείκτες έχουν ξεπεράσει τα όρια του κινδύνου και κανείς από τους βουλευτές και τα κόμματα δεν ασχολούνται με το θέμα.
Θα περίμενε κανείς Από την Κυβέρνηση της μειοδοσίας, που είναι και υπεύθυνη επιβάρυνσης έτι περαιτέρω της Οικονομικής Κρίσης να στείλουν από εκεί που ήλθαν τους Τροϊκανούς και να λάβουν γενναία μέτρα δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα στους νέους πριμοδοτώντας ακόμη ακόμα και τους γάμους, το πρώτο, αλλά και το δεύτερο παιδί. Το Δημογραφικό πρόβλημα δεν επιδέχεται να μπει σε δευτερεύουσα μοίρα, ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια που έρχονται και είναι ακόμη πιο δυσοίωνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Προτείνεται να καταθέσουν σχετική Ερώτηση στη Βουλή οι εκπρόσωποί μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια