Header Ads

Η εγκληματικότητα φουντώνει / Τι πρέπει να κάνετε όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με κακοποιό στοιχεία στο σπίτι σας…


Αγαπητοί αναγνώστες , σας παρουσιάζω ορισμένες πληροφορίες και οδηγίες, οι οποίες θα σας φανούν χρήσιμες για την επιβίωσή σας, εφόσον κάποιος κακοποιός εισέλθει στην οικία σας! Μερικοί από εμάς σίγουρα, θα έχουμε να διηγηθούμε δυστυχώς, από ένα ανάλογο περιστατικό:

Προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι και να είστε προσεχτικοί σε απειλητικές ή επικίνδυνες καταστάσεις
Προσπαθήστε να θωρακιστείτε στην κρεβατοκάμαρά σας
Καλέστε την ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ  (100) και αφήστε ανοικτή τη γραμμή.

Αν πέφτουν πυροβολισμοί,  πέστε στο δάπεδο και καλυφτείτε. Η ζωή σας είναι πιο σημαντική που πρέπει να προστατέψετε.

Παρατηρήστε, εκ του ασφαλούς ψύχραιμα την εμφάνιση  των ληστών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος, ώστε να βοηθήσετε την αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.

Μην αγγίζετε τους χώρους, που κινήθηκαν οι δράστες ή τα εργαλεία, που χρησιμοποίησαν ή άφησαν, μέχρι να έρθει η σήμανση.

Θυμηθείτε ότι ο ένοπλος διαρρήκτης δεν είναι ποτέ μόνος, • υπάρχει πάντα σχεδόν για κάλυψη ένας δεύτερος και είναι αθέατος από εσάς και πιθανή επίθεσή σας στον πρώτο, θα προκαλέσει την αντίδραση του άλλου.

Βασικά ο σκοπός των διαρρηκτών δεν είναι ο φόνος. Ο φόνος προκύπτει από τον πανικό του, από την αντίδραση των θυμάτων ή από την προσπάθεια των ληστών να περιορίσουν το θύμα (δέσιμο – φίμωση). Οι ληστές αδιαφορούν αν το θύμα που χτυπούν, έχει προβλήματα υγείας.

Εάν επιμένουν στα χρήματα ή στα κοσμήματα και αναγνωρίσουν ότι είστε «πλούσιοι» θα αρχίσουν να βρίζουν και να εκνευρίζονται, διότι η λεία τους είναι μικρή και ο κίνδυνος μεγάλος. Μείνετε ήρεμοι και εξηγήστε τους ότι όλα τα υπόλοιπα είναι σε τράπεζα.

Σε ένοπλη ληστεία μην προσπαθείτε να τους βγάλετε την  κουκούλα ή να τους αναγνωρίσετε. Η ζωή σας κινδυνεύει, διότι δεν θέλουν ν΄αφήσουν μάρτυρες, πίσω τους.

Μην πανικοβάλλεστε και αρχίστε να ουρλιάζετε, διότι θα προσπαθήσουν να σας ρίξουν αναίσθητο ή να σας φιμώσουν .
Σταθείτε ήρεμος και πέστε τους ότι θέλουν, αρκεί να μην  κάνουν κακό σε κανέναν.
Μόλις φύγουν, μην τους καταδιώξετε αμέσως, διότι μπορούν να σας κάνουν κακό πάνω στον πανικό τους και να σας πυροβολήσουν.
Πανταζής Β. Σπυρίδων
Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Διαμένει στην Αρχαία Κόρινθο και διατηρεί κατάστημα από το 1986 στην Κόρινθο

Δεν υπάρχουν σχόλια