Header Ads

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΩΝ. ΤΣΑΠΑΛΟΣ Ταξίαρχος ε.α. – Ετών 84


Ένας σπουδαίος Κορίνθιος, ο Γεώργιος Τσάπαλος,Ταξίαρχος ε.α. “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Ο εκλιπών ήταν γέννημα και θρέμμα από Κορίνθια γενιά. Γεννήθηκε, ανδρώθηκε και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Κορίνθου. Εισαχθείς στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απεφοίτησε με την Τάξη 1957, ονομασθείς Μόνιμος Ανθυπολοχαγός Μηχανικού. Για τον Στρατιωτικό Γεώργιο Τσάπαλο του Λεωνίδα, Ανώτερος Αξιωματικός της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, επικεφαλής Αντιπροσωπείας, ανέγνωσε το Υπηρεσιακό Βιογραφικό του το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου μετά το τελετουργικό της κηδείας του.
Ο φίλος, συμμαθητής στο Γυμνάσιο και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Γεώργιος, μετά την Αποστρατεία του διέμενε στην Κόρινθο με την οικογένειά του, την σύζυγό του Αγγελική Σεφερλή, τις τρεις θυγατέρες του, την Αννίτα, την Ελευθερία, την Χριστίνα και τα δύο Εγγόνια του ό,που διήγαγε έναν έντιμο, φιλόχριστο βίο με καλές και αγαθές σχέσεις με την Κοινωνία της Κορίνθου. Ήταν αγαπητός και ευπροσήγορος συμπολίτης και φίλος, απλός και συνετός, κοινωνικός άνθρωπος που ζούσε ανάμεσά μας, ενώ έχαιρε εκτιμήσεως και ήταν αγαπητός σε συγγενείς, φίλους και συμπολίτες.
Πάνω από όλα και πριν από όλα όμως, ο Γεώργιος Τσάπαλος ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε με πάθος την Ελλάδα, την Κόρινθο και χαιρόταν πάντα για την πρόοδο του τόπου και των συμπολιτών του. Ο θάνατός του και η μετάβασή του στην αιώνια ζωή ήταν ξαφνικός και γέμισε τις καρδιές της αγαπημένης του οικογένειας, των συγγενών και φίλων με απέραντη θλίψη.
Η προσωπικότητα, η ευγένεια, η απλότητα του χαρακτήρα, η ποιότητα, η καλοσύνη, το αφοπλιστικό χαμόγελο και ο ευχάριστος χαρακτήρας του Γιώργου αγκαλιάστηκαν από όλες και όλους τους φίλους, έγινε ο δικός μας άνθρωπος.
Καλό σου ταξίδι φίλε καλέ και αγαπημένε. Προσευχόμαστε από τη μια ο Θεός της Αγάπης και του Ελέους, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, να σε κατατάξει μεταξύ των Καλώς Αθλησάντων και να σε έχει στις σκηνές των Δικαίων Του. “Είμαστε βέβαιοι ότι τα παιδιά σου, που έχουν μπολιαστεί με την αγάπη και το πάθος του πατέρα τους, αλλά και η σύζυγός του Αγγελική για την Πατρίδα και την Κορινθιακή Κοινωνία, θα συνεχίσουν με περηφάνια και τα ίδια αισθήματα κρατώντας τη μνήμη σου ζωντανή στο πέρασμα των χρόνων. Εκφράζουμε τα θερμά μας Συλλυπητήρια και ευχόμαστε την εξ Ύψους παρηγορίαν…

Αιωνία σου η Μνήμη

Ελένη και Βαγγέλης Κόκκινος

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ- 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ

Αθήνα, 14 Δεκ 2018 Ν.Τ.: 33924

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Ταξίαρχος (ΜΧ) ε.α. Τσάπαλος Γεώργιος του Λεωνίδα με Αριθμό Μητρώου : 33924 γεννήθηκε στον Νομό Κορινθίας, το έτος 1934 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός την 27-7-1957 βάσει της 100/57 ΕΔΥΕΟΑ.
Προέλευση : Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)
Προήχθη μέχρι και το βαθμού του Ταξιάρχου εν αποστρατεία (34/87 ΕΔΥΕΟΑ)
Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες και Επιτελικά Γραφεία ανάλογα κάθε φορά του βαθμού του.
Διοίκησε τις Μονάδες ή Διευθύνσεις Επιτελείου :
• Δντής 7ου Ε. Γ. 96 ΣΔΙ- Δκτής 709 ΤΜΧ
• Δκτής Σχολή Μηχανικού- Δκτής ΔΜΧ/ΙΧ ΜΠ- Δκτής ΔΜΧ/Α’ΣΣ
Φοίτησε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στα διαφορά σχολεία του όπλου του, ως και επίσης :
• Σχολή Πληροφοριών - Ανωτάτη Σχολή Πολέμου
Τιμήθηκε με τα παρακάτω παράσημα και μετάλλια για τις υπηρεσίες που προσέφερε ^ στην πατρίδα :
• Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα
• Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Δ’ Τάξεως
• Προαγωγή Μεταλλίου Στρατιωτικής Αξίας Β’ Τάξεως σε Γ’ τοιαύτην
Ο Στρατός Ξηράς και οι Συνάδελφοι του, εκτιμώντας την προσφορά του Ταξίαρχου (ΜΧ) ε.α Τσάπαλου Γεώργιου του Λεωνίδα, τον αποχαιρετούν και εύχονται στους δικούς του, ο Πανάγαθος θεός να τους δώσει κουράγιο, υπομονή και παρηγοριά.

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2018

Αξ/κός Βιογραφικού Σημειώματος Αρχειακού Υλικού

Ευριπίδης Αφεδρούλης

Μ.Υ. με Βαθμό Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια