Header Ads

Οι κραυγές των Τούρκων... αναγκαία και η Ελληνική απάντηση… «Έξεστι Τούρκοις ασχημονείν …»!


ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ  *

Κάποιες σκέψεις μου μετά την παρέμβασή μου στο δελτίο του Star για τις προκλητικές δηλώσεις της Μεράλ Ακσενέρ.

Επί εκατονταετίες η Οθωμανική αυτοκρατορία επέβαλλε την ισχύ της, με τη βία, σε πλήθος υπόδουλων λαών, που ατύχησαν να ζουν κάτω από την εξουσία της. Επί δεκαετίες η διάδοχός της Τουρκία, ασφυκτιά από την αίσθηση απώλειας ελέγχου και ισχύος της στην περιοχή, πάσχοντας από ασύγγνωστες ονειρώξεις αναγέννησης του παρελθόντος μεγαλείου. Υπό τον έλεγχο της υποσυνείδητης αυτής έλλειψης και μεγαλομανίας η Τουρκία εφαρμόζει , με τρόπο δυστυχώς σταθερό και συνεπή, ιδιοσυστατικές πολιτικές, που αποδεικνύουν ότι δεν προσαρμόζεται σε κανένα διεθνή κανόνα, δεν αποτελεί αξιόπιστο σύμμαχο, ούτε ειλικρινή συνομιλητή ή γείτονα, αλλά είναι σταθερά προσανατολισμένη στην επιβολή μίας συνθήκης απολίτιστης και ανέλεγκτης βίας.
Η εγκληματική στάση της στο Κυπριακό το 1963, λίγο μετά την απελευθέρωση του νησιού από τον προηγούμενο ζυγό του , μόλις 11 χρόνια μετά η αιματηρή εισβολή και παράνομη κατοχή έκτοτε του 36% αυτής, οι συνεπείς διεκδικήσεις της στο Αιγαίο σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, οι μεθοδεύσεις της να δημιουργεί συνεχώς νέες προκλήσεις, πάντα στη βάση ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού προώθησης των «συμφερόντων» της, εις βάρος των Ελληνικών, η παραβίαση των Ελληνικών χωρικών υδάτων με το ωκεανογραφικό Χόρα το 1976 και πάλι το 1987 , με το ίδιο πλοίο μετονομασμένο πλέον σε Σισμίκ, το casus beli (8/6/1995) εκ μέρους της αμέσως μετά την ψήφιση με το νόμο 2321/31-5-1995, από την Ελληνική Βουλή, της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας , μέχρι την κρίση των Ιμίων το 1996, που έφεραν τις χώρες στα πρόθυρα του πολέμου και προκάλεσε υπό την απειλή βίας το γκριζάρισμα όλου του Αιγαίου, μέχρι την Κύπρο και την εν τοις πράγμασι απενεργοποίηση της βούλησης των Ελλήνων πολιτικών να εφαρμόσουν το διεθνές δίκαιο εις όφελος της Ελλάδας, αποτελούν ιστορικά εργαλεία που οφείλουμε να τα μελετήσουμε και να εξάγουμε ορθά συμπεράσματα προς εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών και στρατηγικών.
Η Τουρκία βεβαίως πιστώνεται ότι αναπτύσσει τις πολιτικές της οργανωμένα και σε πολλαπλά επίπεδα , με μακροπρόθεσμη στρατηγική . Οι εκ μέρους μας ενέργειες αποπνέουν μία αίσθηση διαρκούς αντίδρασης, δηλαδή ακολουθούν και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, ενώ όφειλαν να έχουν ένα πιο δημιουργικό και ενεργητικό χαρακτήρα, να θεωρούν ολιστικά το πρόβλημα και να τείνουν όχι απλά στη ανάπτυξη σχεδίων αποτελεσματικής αντίδρασης, αλλά μακροπρόθεσμης ισορροπίας και εξόδου από το φαύλο κύκλο, στον οποίο επιχειρεί να μας εγκλωβίσει η Τουρκία. Για να γίνει βεβαίως αυτό, οι λύσεις συγκεφαλαιούνται σε τρεις κρίσιμες έννοιες: Όραμα - Ισχύς - Θέληση!!!
Επί περισσότερα από 20 χρόνια οι σχέσεις των χωρών χαρακτηρίζονται από μία αρρωστημένη αίσθηση της προβληματικής προσπάθειας της Τουρκίας να επιβληθεί με κάθε μέσο στα όμορα αυτής κράτη, ως ένας τοπικός τοποτηρητής και πολιτικός «νταής», έχοντας επιλέξει την Ελλάδα ως κύριο στόχο επιθέσεων πάσης φύσεως, ένα βολικό πεδίο βολής και εκτόνωσης των δικών της εσωτερικών αντιφάσεων και προβλημάτων.
Σε εύρος σχεδόν 50 ετών παρατηρούνται επίσης επαναλαμβανόμενες κρίσεις , με τις οποίες η Τουρκία βήμα βήμα προελαύνει , μετρά αντιστάσεις, αντιδράσεις και δυνάμεις και όταν οι συνθήκες της το επιτρέπουν κατοχυρώνει ανύπαρκτα «δικαιώματα». Πάντα με την απειλή της ισχύος της που μεγενθύνει διαρκώς και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει, ακόμη και παράνομα και τον καλλιεργούμενο φόβο, σε έναν λαό που δυστυχώς έμαθε να ζει μέσα στον καταναλωτισμό, τον ατομισμό και την ανευθυνότητα, ικανό να ξεχάσει και απωθήσει συνειδητά τον ιστορικό του ρόλο και το ειδικό πολιτιστικό του βάρος μέσα στον Κόσμο, γιατί αν τα θυμηθεί τότε ίσως νέα ΘΑΥΜΑΤΑ μπορούν να επαναληφθούν!
Δυστυχώς οι κραυγές του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, οι διεκδικήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου , οι εξωφρενικοί χάρτες του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, έως τις υστερικές δηλώσεις της Μεράλ Ακσενέρ, αποτελούν μέρος ενός μελετημένου σχεδίου, στο οποίο δεν απαντάς αποσπασματικά ούτε τυχαία, αλλά με σοβαρή ισχύ, με υπέρτερο πολιτισμό και ανώτερο ποιοτικό όραμα για τον Κόσμο, μετατρέποντας τα υλικά όπλα και τη πρωτόγονη «ισχύ» της , αλλά και τον τρόπο που αυθαίρετα και υπερφίαλα τα χρησιμοποιεί, ως ένα όπλο έκθεσης και εξασθένησής της!
Θυμίζω μία πολύ χρήσιμη ιστορία της Ελληνικής αρχαιότητας, όταν πρέσβεις των Κλαζομενίων της Μικράς Ασίας πήγαν κάποτε στη Σπάρτη και βεβήλωσαν και καταμαύρισαν με καπνιά («κατησβόλωσαν») τους θρόνους των εφόρων της, που υπήρχαν στην εκεί Εκκλησία του Δήμου. Μόλις οι έφοροι το πληροφορήθηκαν, δεν τους τιμώρησαν, δεν τους φυλάκισαν, δεν τους σκότωσαν, αλλά επέλεξαν άλλο αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης της απρέπειας, με το «ΛΟΓΟ», που όπως λέει ο σοφός λαός μας «σπάει κόκκαλα»! Ανέθεσαν σε έναν κήρυκα να διαπομπεύσει τους Κλαζομενίους διακηρύσσοντας την φράση: «`Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν», δηλαδή «είναι φυσικό, είναι στο χαρακτήρα των Κλαζομενίων να ασχημονούν», μία φράση που έγινε συνώνυμο της ασχημοσύνης και απρέπειας παγκοσμίως.
Ίσως μία τέτοια εκστρατεία έκθεσης και διαπόμπευσης των απρεπών και εγκληματικών πρακτικών της Τουρκίας, θα μπορούσε πολλά να προσφέρει σε έναν κόσμο , που αποστρέφεται τους νταήδες, το ατομικό, συλλογικό, εθνικό και φυλετικό εκφοβισμό (bullying), ενώ φλέγεται και έχει ανάγκη ένα όραμα ενότητας, ειρήνης και ευημερίας για όλους!
Βεβαίως τούτο δεν αποτελεί αρκετό μέτρο αντιμετώπισης της απρέπειας, γιατί πρέπει να είσαι τόσο ισχυρός ως ΕΛΛΗΝΑΣ και ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ , ώστε να μπορείς να παίρνεις τέτοιες ευφυείς και πολιτισμένες αποφάσεις, που σου επιτρέπουν να αποφεύγεις τη βία με ευγένεια, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα των εφαρμοσμένων υψηλών πνευματικών σου αρχών. Και αυτό συμβαίνει όταν μπορείς να αναλάβεις το κόστος του να πεις «βυθίσατε το ΧΟΡΑ» και αυτό να μην αποτελεί μία απειλή κενή περιεχομένου , αλλά απόλυτα υλοποιήσιμη και σοβαρή απόφαση προάσπισης των ιερών και οσίων του έθνους σου!
Το γεγονός αυτό μας επαναφέρει στις δικές μας ευθύνες για μία αντίστοιχης ποιότητας παιδεία, πολιτικό και κοινωνικό βίο, στρατιωτική εκπαίδευση και ισχύ, που δεν θα ζέχνει διαφθορά, ιδιοτέλεια και φόβο, όταν αποδεδειγμένα το τελευταίο είναι γνωστό ότι προσελκύει κι αποθρασύνει τα αρπακτικά…

Το βίντεο ΕΔΩ: 
https://www.facebook.com/kiriakos.kokkinos/videos/10217984397020863/



* Ο κ. Κυριάκος Ε. Κόκκινος, είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Πρόεδρος της "Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ'' και Αντιπρόεδρος του ''Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων'', από την Κόρινθο διαμένων στην Αθήνα.  




Δεν υπάρχουν σχόλια