Header Ads

Δύο μεγάλοι Ηγέτες δείχνουν το δρόμο, αλλά ...


Σφοδρή κριτική δέχθηκε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Σίσι επειδή «αποφάσισε μονομερώς» να αναβάλει για δυο χρόνια έναν φόρο στα επενδυτικά κεφάλαια εντός Αιγύπτου. «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από αυτή την μονομερή απόφαση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης», είχε δηλώσει ο Τζάρβις, υπεύθυνος του ΔΝΤ για την Αίγυπτο. Αντιθέτως η αγορά χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης της Αιγύπτου με την κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων να ανεβαίνει κατά 3 δις δολάρια μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ το χρηματιστήριο κάλπαζε και καλπάζει πάνω από 5 ποσοστιαίες μονάδες. Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι την ενδιαφέρει η ευημερία του Λαού της χώρας και η προοπτική της οικονομίας περισσότερο από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις είχαν αναλάβει οι προκάτοχοι της.
Έτσι ακριβώς, όπως τα διαβάσατε. Το λιοντάρι της Αιγύπτου, ο Στρατηγός Σίσι, που έκανε στην άκρη τα φερέφωνα της Δύσης, μετά την “Αραβική Άνοιξη” της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, «έφτυσε» κατάμουτρα το ΔΝΤ και απογείωσε την Αιγυπτιακή οικονομία! Αυτή η ενέργεια της σημερινής Αιγυπτιακής Κυβέρνησης, είναι πανομοιότυπη με αυτά που έχουμε υποδείξει κατ΄ επανάληψη να πράξουν Ελληνικές Κυβερνήσεις, για το επαχθές χρέος της Ελλάδας. Να σταματήσουν μονομερώς τις πληρωμές στους δανειστές και να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο. Όπως είχε πράξει και ο Ιωάννης Μεταξάς του 1938 και επικαλέστηκε την παραπάνω αιτία, δικαιωθείς δημιουργώντας δεδικασμένο, που επικαλέστηκαν έκτοτε άλλες χώρες που δικαιώθηκαν επίσης.
Είμαστε σίγουροι τελικά τι επιφέρουν οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης, αλλά όπως και να βαπτίσουν το αποτέλεσμα σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων θα είναι και προς όφελος των δανειστών. Το οποιοδήποτε νέο δάνειο θα επιστρέψει πάλι στους δανειστές για την αποπληρωμή των οφειλομένων τόκων ή θα καταλήξει στις Ελληνικές Τράπεζες, χωρίς να μπει ούτε ένα ευρώ προς αναθέρμανση στην Ελληνική αγορά. Αυτά, που ακούγονται προπαγανδιστικά “περί ΄έντιμου και επωφελούς για τα δύο μέρη πακέτου ή όπως άλλως πως θα βαπτιστεί”, θα αποτελέσει εμπαιγμό των Ελλήνων Πολιτών. Η όλη κατάσταση σημαίνει οπισθοδρόμηση και διαιώνιση της ομηρίας των Ελλήνων ες αεί, με την ευλογία των Κυβερνώντων.
Το γεγονός ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συγκάλεσε ποτέ ευρεία Σύσκεψη Αρχηγών Κομμάτων, για συζήτηση και εξεύρεση κοινής πολιτικής στην έξοδο από την κρίση, αποτελεί μειωτικό σημάδι, που δεν τιμά την Πολιτική.
ΕΤΣΙ τα βλέπουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια