Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1895)

 ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


Οι ηγέτες της G7 δήλωσαν την υποστήριξή τους στο σχέδιο του Τζο Μπάιντεν για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας


 
 
Οι ηγέτες της G7 ανακοίνωσαν σήμερα ότι υποστηρίζουν το σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσαν τη Χαμάς να το αποδεχθεί.

«Εμείς, οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7), υποστηρίζουμε πλήρως» το σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, «το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, απελευθέρωση όλων των ομήρων, σημαντική και σταθερή αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για διανομή σε ολόκληρη τη Γάζα, καθώς και στο οριστικό τέλος της κρίσης, με διασφαλισμένα τα συμφέροντα ασφαλείας για το Ισραήλ και την ασφάλεια του πληθυσμού της Γάζας», αναφέρει η ανακοίνωση της Ιταλίας η οποία ασκεί την προεδρία της G7.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP



Νετανιάχου: «Ναι» σε προσωρινή κατάπαυση πυρός στη Γάζα, «όχι» στον τερματισμό του πολέμου

«Συνεχίζουμε να επιμένουμε στην εξάλειψη της Χαμάς στη Γάζα» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός







Newsroom 4.6.2024

Ενόσω οι ΗΠΑ κρίνουν πως το Ισραήλ πέτυχε «τους περισσότερους» από τους στόχους στη Γάζα και προσδοκούν μόνιμη κατάπαυση πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει ότι μπορεί να συμφωνήσει σε μία εκεχειρία έξι εβδομάδων, αλλά δεν μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο.

«Συνεχίζουμε να επιμένουμε στην εξάλειψη της Χαμάς στη Γάζα» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας. «To Ισραήλ έκανε πολύ δρόμο προκειμένου να προσπαθήσει να πάρει πίσω τους ομήρους, αλλά όλο αυτό το διάστημα διατηρήσαμε τους στόχους του πολέμου, κυρίως την εξάλειψη της Χαμάς. Επιμένουμε ότι πετυχαίνουμε και τους δύο στόχους» πρόσθεσε, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Η πρόταση που παρουσίασε ο Μπάιντεν είναι ελλιπής, υπάρχουν "κενά" με εκείνη της ισραηλινής εκδοχής» φέρεται να είπε ο Νετανιάχου στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας του ισραηλινού κοινοβουλίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με αντικρουόμενες πιέσεις το Σάββατο (1/6), μετά την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν για μια «προτεινόμενη ισραηλινή συμφωνία» για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, με πολλούς Ισραηλινούς να παροτρύνουν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να αγκαλιάσει τη συμφωνία, αλλά τους ακροδεξιούς συμμάχους να απειλούν με κατάρρευση της κυβέρνησής του αν το κάνει.

Στις σημερινές δηλώσεις του, ο Νετανιάχου επέμεινε ότι η τελευταία πρόταση των ΗΠΑ θα επιτρέψει στο Ισραήλ να συνεχίσει να πολεμά τη Χαμάς μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι πολεμικοί του στόχοι, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Κανάλι 12, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο για έξι εβδομάδες, αλλά δεν μπορεί να τον τερματίσει μόνιμα. «Το Ιράν και όλοι οι εχθροί μας παρακολουθούν για να δουν αν θα συνθηκολογήσουμε» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια