Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1893)

 

Επανεκλογή Σταματόπουλου στην Επιτροπή Παιδείας της ΚΕΔΕ

 

Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ εκλέχθηκε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος μετά από αρχαιρεσίες στο Διοικητικό της Ένωσης.

Είναι η δεύτερη θητεία κατά την οποία ο δήμαρχος Σικυωνίων εκλέγεται ομόφωνα πρόεδρος Επιτροπής της ΚΕΔΕ, καθώς την περίοδο 2019-2023 ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Νεολαίας και Θρησκευμάτων.

Στην Επιτροπή, η οποία διατυπώνει γνώμη και εισήγηση προς το ΔΣ και Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Ευάγγελος Μπαρμπάκος δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας και κοινός στόχος όλων είναι η διαμόρφωση θέσεων και πλαισίων διαχείρισης σημαντικών θεμάτων Παιδείας και Αθλητισμού.

Παράλληλα, o Σπύρος Σταματόπουλος συνεχίζει να είναι ο μοναδικός δήμαρχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχει εκλεγεί στη θέση προέδρου Επιτροπής!

Επιπλέον, ο δήμαρχος Σικυωνίων με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κας Λυτρίβη ορίστηκε εκ νέου ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για την περίοδο 2024-2028.

Η ευρεία αποδοχή και η ομόφωνη εκλογή του αποτελεί αναμφισβήτητα μια ξεκάθαρη αναγνώριση του έργου του Σπύρου Σταματόπουλου, που προκαλεί θετικά σχόλια και αντιδράσεις πανελλαδικά.

Μετά την εκλογή του και την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχος Σικυωνίων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τιμά ιδιαίτερα η εκλογή μου για δεύτερη συνεχή θητεία ως προέδρου στην Επιτροπή Παιδείας και Αθλητισμού. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κυρίζογλου που εμπιστεύτηκε τις θέσεις και τις αξίες μου και με πρότεινε για ένα τόσο σημαντικό πόστο, αλλά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ που με ψήφισε ομόφωνα. Η Παιδεία και ο Αθλητισμός είναι οι δύο πυλώνες της ανάπτυξης της νέας γενιάς, καθώς εμφυσούν στα παιδιά μας τις υψηλότερες και ηθικότερες αξίες για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ανθρωποκεντρική και πιο αληθινή και αποτελεί τιμή και ευθύνη για μένα να τους υπηρετώ».

                                                                       

 
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ –ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 


Αυτοτελές Τμήμα Παιδικής Φροντίδας, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόληψης - Προαγωγής της Υγείας

                                                                                                            Λουτράκι:  15/05/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Το Αυτοτελές Τμήμα Παιδικής Φροντίδας, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόληψης -Προαγωγής της Υγείας του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων  ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ την έναρξη των εγγραφών των νηπίων  για το σχολικό έτος 2024-2025.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Από την Δευτέρα 20/05/2024 όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά έντυπα εγγραφής με τους εξής τρόπους :

  1. Από την ιστοσελίδα του Δήμου (http://loutraki.gov.gr) 
  2. Από τον Παιδικό Σταθμό Λουτρακίου (Ανδρούτσου & Μάτση - 20300 Λουτράκι) και Παιδικό Σταθμό Αγίων Θεοδώρων (Π.Ε.Ο.Α.Κ. - 20003 Αγ. Θεόδωροι) καθημερινά 9:00-13:00.

Από την Δευτέρα 20/5/2024 μέχρι και Παρασκευή 21/06/2024 οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες καταθέτουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους :

  1. Με την αποστολή e-mail.

·       Για Παιδικό Σταθμό Λουτρακίου : (pedikostathmos@gmail.com). 

·       Για Παιδικό Σταθμό Αγ. Θεοδώρων : (p.s.agtheodoron@gmail.com).

Όλα τα δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά αφού φέρουν υπογραφή και αφού έχουν αποθηκευτεί σε αρχείο pdf. Έγγραφα με μορφή διαφορετική ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά

  1. Με παράδοση στον Παιδικό Σταθμό

Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από τις 9:00 π.μ.-13.00 μ.μ. και στα  τηλ:

Π.Σ. Λουτρακίου: 27440 - 64785

Π.Σ. Αγίων Θεοδώρων : 27410 - 62028 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σημαντικές αποφάσεις για την λειτουργία του Δήμου από την Δημοτική Επιτροπή της 14ης Μαΐου

·       Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.). για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου συνολικού ποσού 1.292.424,00€ (έξυπνες στάσεις ΜΜΜ, έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ, έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων, έξυπνος οδηγός πόλης/δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών, ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων, σύστημα διαχείρισης αστικού πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων κ.α.).

·       Προχωρά ο διαγωνισμός για την ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών του Δήμου Κορινθίων ποσού 107.883,10.

·       Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για τη διαχείριση ογκωδών αποβλήτων, προϋπολογισμού 452.600,00€.

·       Εγκρίθηκαν οι όροι διαγωνισμού για ενοικίαση του Τουριστικού Αναψυκτήριου, στον Ακροκόρινθο.

·       Εγκρίθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου με τίτλο «Πολιτιστικός Μάιος», με  κυριότερες εκδηλώσεις τη συναυλία με τη Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. και το αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.

·       Εγκρίθηκαν οι μελέτες για τα έργα:

1.     Ανακατασκευή λιθοδομών Αγιονορίου, 35.135,67€.

2.     Ανακατασκευή λιθοδομών Στεφανίου, 35.135,67€.

3.     Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων, 348.000,00€.

4.     Εργασίες συντήρησης δημοτικών κοιμητηρίων, 355.000,00€.

5.     Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου Περιγιαλίου, 70.000,00.

6.     Οδοποιία Δήμου Κορινθίων, 4.100.000,00€.

7.     Συντηρήσεις και επισκευές δημοτικών κτιρίων, 115.000,00€.

8.     Ανακατασκευή λιθοδομών σε κοινότητες Δήμου Κορινθίων, πλην Αγιονορίου και Στεφανίου, 100.000,00€.

 

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ  

Υποβλήθηκε στο «ΕΣΠΑ 2021 2027» το έργο για τη Β’ Φάση της Αντιπλημμυρικής Προστασίας Λουτρακίου

Χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για “Απένταξη της Β’ Φάσης του Έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων” αλλά και σε όσους έσπευσαν να τα αναπαράξουν, απλώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αποπροσανατολίζουν τους δημότες.

Τους υπενθυμίζουμε – για να μην μπερδεύονται-, ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στις 10.06.2022, και με τις γνωστές παθογένειες του συστήματος δημοσίων έργων, στις 12.05.2023 ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεσή του. Πράγματι, τον Οκτώβριο 2023 και ενώ βρισκόταν ήδη σε διαδικασία συμβασιοποίησης, απεντάχθηκε και στη συνέχεια, υποβλήθηκε προς ένταξη εκ νέου ως Υποέργο Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του «ΕΣΠΑ 2021-2027».

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, για να ενταχθεί ένα έργο σε ένα νέο πρόγραμμα, χρειάζεται πρωτίστως να απενταχθεί από το παλαιότερο, όπως ακριβώς συνέβη και με το έργο της «Ανάπλασης Χερσαίας Ζώνης Λουτρακίου (Α’ Φάση)». Όπως προκύπτει με σαφήνεια, η χθεσινή ανάρτηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (με ΑΔΑ: 6ΨΓΡΗ-ΘΧ2), στο πρόγραμμα «Διαύγεια», δεν αφορά σε νέα απένταξη του έργου αλλά αποκλειστικά και μόνο στην παλαιά.

Στο επόμενο διάστημα, αναμένουμε τη δημοσίευση για τη νέα ένταξη του έργου, έτσι ώστε ένα έργο υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο μας, που ολοκληρώνει τον αρχικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής μας, να γίνει πράξη.

Η δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση του έργου, πάντα με την καθοριστική στήριξη και συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Νίκου Ταγαρά.

 

 

Οι Δήμοι Κορινθίων και Λουτρακίου, Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων διοργανώσαν

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 2021-2027

 

την Πέμπτη 23/05/2024 και ώρα 14:00

Η Διαβούλευση είναι μια ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία πολίτες και φορείς θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες στο πλαίσιο της εκπόνησης   μια επιτυχημένης στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

Στόχος της διαβούλευσης είναι να αξιοποιήσει τις προτάσεις που απορρέουν από τις γνώσεις και την εμπειρία των πολιτών. 

Παρουσιαστηκε το όραμα των Δήμων και τα έργα που προτείνονται για την επίτευξη του οράματος καθώς και η αξιολόγηση και η ιεράρχηση των προτεινόμενων Δράσεων σε ένα ενιαίο προγραμματικό στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Με την Διαβούλευση επιδιώκουμε  να ενταχθεί η τοπική κοινωνία στην αναπτυξιακή διαδικασία για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, και να καταγράψει τις προτάσεις τόσο των φορέων  όσο και των ίδιων των δημοτών για δράσεις και έργα.

 


Δήμος Βέλου-Βόχας

𝚵𝚬𝚱𝚰𝚴𝚶𝚼𝚴 𝚳𝚬𝚪𝚨𝚲𝚨 𝚷𝚸𝚶𝚺𝚻𝚰𝚳𝚨 𝚺𝚬 𝚶𝚺𝚶𝚼𝚺 𝚱𝚲𝚬𝚩𝚶𝚼𝚴 𝚴𝚬𝚸𝚶 𝚻𝚶𝚼 𝚫𝚮𝚳𝚶𝚼

Αυτοψία έκαναν ο δήμαρχος Θανάσης Μανάβης , αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, στα δημοτικά αντλιοστάσια, χωριών, για να ελεγχθούν διαρροές και κλοπές ύδατος.

Δόθηκαν σαφέστατες οδηγίες, από τον δήμαρχο, στην υπηρεσία ύδρευσης να σταματήσουν όλες οι συνδέσεις που δεν έχουν σχέση με την ύδρευση των χωριών και να ξεκινήσει από την Δευτέρα ο καταλογισμός ευθυνών και μεγάλων προστίμων , σε όσους δεν σέβονται τους συμπολίτες τους και τα λεφτά των δημοτών.

Ήδη η αρμόδια επιτροπή, διερευνά πολλές περιπτώσεις παράνομων συνδέσεων και κλοπής νερού. Τα πρόστιμα θα είναι αποτρεπτικά για να ξανασκεφτεί κάποιος να αγγίξει το νερό της ύδρευσης.

Το νερό είναι πολύτιμο αγαθό και θα προστατευτεί με οποιονδήποτε κόστος.

Δεν υπάρχει άλλη ανοχή για ΚΑΝΕΝΑ..!

 


 





 

 



 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια