Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1893)

 

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας ευαισθητοποίησης για το Μελάνωμα, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους  δράση προληπτικής δερματολογικής εξέτασης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, τα μέτρα πρόληψης και τον προσυμπτωματικό έλεγχο για αυτήν.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, ιδιαίτερα σε χώρες με μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία, όπως η Ελλάδα. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά είναι πιο συχνός σε άτομα άνω των 50 ετών. Πολύτιμος σύμμαχος στην πρόληψη και καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του καρκίνου στο δέρμα είναι ο δερματολόγος, ο οποίος μπορεί είτε να συστήσει την προληπτική αφαίρεση σπίλων είτε να διαγνώσει εγκαίρως έναν καρκίνο του δέρματος. 

Για αυτόν τον λόγο, επενδύοντας στη πρόληψη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους και υπό το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  διοργανώνουν δράσεις προληπτικής δερματολογικής εξέτασης για τον καρκίνο του δέρματος.

Η δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Μαΐου 2024 στην Π.Ε. Κορινθίας και Π.Ε. Αρκαδίας ως ακολούθως:

Για την Π.Ε. Κορινθίας:

24 Μαΐου  Κ.Υ. Λουτρακίου  και ώρα 14:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.

25 Μαΐου Κ.Υ. Νεμέας και ώρα 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Για την Π.Ε. Αρκαδίας

24 Μαΐου Κ.Υ. Τρίπολης και ώρα 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα:

  • 2744360000 Κ.Υ. Λουτρακίου για τη πραγματοποίηση της Δράσης στο Λουτράκι. 
  • 2746360000 Κ.Υ. Νεμέας για τη πραγματοποίηση της Δράσης στη Νεμέα.
  • 2713610244 Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας για τη πραγματοποίηση της Δράσης στην Τρίπολη.

 Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν, εντελώς δωρεάν από Ιατρούς Δερματολόγους. 

Ο δωρεάν δερματολογικός έλεγχος αναμένεται μέσα στον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι προτεραιότητά μας η ενημέρωση των πολιτών, η προστασία της υγείας τους και η επένδυση σε προγράμματα Δημόσιας Υγείας.

 

 

«Εβδομάδα Μητέρας» | Σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Μητέρας»,  μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης, που πραγματοποίησε η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξής της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024 στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Σκοπό αποτέλεσε η ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων της μητέρας μέσω της υλοποίησης διαφορετικών δράσεων ανά περιφερειακή ενότητα σε συγκεκριμένες ομάδες στόχου όπως μητέρες φροντίστριες παιδιών ΑμεΑ, μητέρες στην Τρίτη ηλικία, μητέρες ΡΟΜΑ, μητέρες που έχουν δεχθεί βία.

Aναλυτικά :

14 Μαΐου:  Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης κα Καραβά Χαρούλα και τον Ερυθρό Σταυρό δράση ευαισθητοποίησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου όπου στελέχη του Ερυθρού Σταυρού υλοποίησαν ενημέρωση σε θέματα υγιεινής.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μητέρων και μαθητών σχετικά με τη σημασία της υγιεινής στην καθημερινότητα ως μέσο πρόληψης των ασθενειών.

Μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο, διδάχθηκαν την έννοια και τα είδη των μικροβίων, δόθηκαν οδηγίες, μέσα από καθημερινά παραδείγματα, για το τί πρέπει να προσέχουν εντός της τάξης. Η δράση ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων στους παρευρισκόμενους, στην οποία συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής κα Μαρία Οικονομάκου.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων στους παρευρισκόμενους.

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς αλλά και κάθε συμμετέχουσα/ συμμετέχοντα που παρευρέθηκαν στις ανωτέρω δράσεις και μας  τίμησαν με την παρουσία τους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστεύει ότι αυτή η αγαστή  συνεργασία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία ενός δικτύου φορέων και δομών, το οποίο θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών στη διάθεση του πολίτη.

 

 

 «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

 

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού και συνοδευτικές υπηρεσίες επανέκθεσης Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», στην ΠΕ Κορινθίας, σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης, Αναστάσιος Γκιολής:

«Μετά την κτιριολογική και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση προϋπολογισμού 1.270.000€ πέρασε από την Περιφερειακή Επιτροπή και η Προμήθεια προθηκών και λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου προϋπολογισμού 1.040.000€, μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός προχωρούν με πράξεις στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

 

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κόμβος στην είσοδο Λουτρακίου»

 

 

Αυτοψία στο έργο «Βελτίωση-Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Νο1 Λουτρακίου-Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι-Συμβολές Οδών), πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος από τους δύο ισόπεδους κόμβους που θα υλοποιήσουμε ως Περιφερειακή Αρχή στην είσοδο του Λουτρακίου, προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ. Επισκεφθήκαμε το έργο με στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών και θα συνεχίσουμε και σε επόμενα σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την στρατηγική του Περιφερειάρχη μας, Δημήτρη Πτωχού».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια