Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1892)

 

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η γνώμη ενός βετεράνου του Κορινθιακού ποδοσφαίρου

 


Μετά την παραίτηση του Αλέξη Κούγια από την Προεδρεία του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και αφού ο προσωρινός Πρόεδρος Γεώργιος Πιέτρης, τερμάτισε την ποδοσφαιρική περίοδο, ανακοίνωσε πως έβαλε και ο ίδιος τέρμα στην Προεδρία της ομάδας.

Τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του ΠΑΣ Κόρινθος, οι φίλαθλοι που αγαπούν και ακολουθούν με ανιδιοτέλεια την ομάδα της καρδιάς τους, οπωσδήποτε απογοητεύτηκαν στη συνέχεια ακόμη περισσότερο. Οι αλλεπάλληλες φραστικές αψιμαχίες μεταξύ των παραγόντων του ΠΑΣ  ΚΟΡΙΝΘΟΣ δημιούργησαν απαράδεκτη εικόνα, που δεν τιμάει το Κορινθιακό ποδόσφαιρο.

Ακόμη και στην αίθουσα του Δικαστηρίου που βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι δεν κατάφεραν να τα βρουν μεταξύ τους για τον καθορισμό προσωρινού Δ.Σ. Η συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει για τον ορισμό νέας διοίκησης από το Πρωτοδικείο αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, ύστερα από αίτημα που κατέθεσαν ενδιαφερόμενοι παράγοντες.

Αρκετά ενοχλημένος και δυσαρεστημένος ο Γιώργος Πιέτρης, αναχωρώντας από το δικαστήριο δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ πως ο ίδιος πλέον τελείωσε από την ομάδα και ας αναλάβουν πλέον οι Οικονόμου – Παπαγιαννόπουλος την ομάδα. Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ κινδυνεύει να βρεθεί στο κενό του παρελθόντος.

Διερμηνεύοντας το κοινό αίσθημα των αγνών φιλάθλων της Κορινθίας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ βλέπει τα πράγματα με τα δικά της μάτια και έχει να πεί, ότι:

Οι φίλαθλοι ζήσαμε την ποδοσφαιρική περίοδο που πέρασε ένα μεγαλείο Επιθετικής Επιστροφής της ομάδας της καρδιάς μας. Η Μπάρτσα παρουσιάστηκε μπροστά μας σαν ένα ατίθασο άλογο, το οποίο στην ξέφρενη πορεία του σάρωνε  τα πάντα στο διάβα του. Από νίκη σε νίκη ξεπερνούσε τις κακοτοπιές της σύγχρονης «παράγκας» του ποδοσφαίρου και θεωρείτο το φαβορί του ομίλου, οδηγώντας την κούρσα, πρώτη ομάδα και με διαφορά βαθμών από τους διεκδικητές!

Η »Παράγκα» Άρπαξε την 7η ομάδα στην βαθμολογία, το Άργος, και με σκανδαλώδη σφυρίχτρα έφερε τα πάνω κάτω. Όταν έχεις μια διαιτησία, που στον κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος παραβλέπει τρία πέναλτι του Άργους, ακυρώνεις την επισήμανση σημαίας του λάϊσμαν για χέρι στη μικρή περιοχή και όταν βλέπεις ότι σε όλη τη διάρκεια της σαιζόν έχει δώσει 12 πέναλτι κατά με 2 υπέρ της Κορίνθου, τότε λες, μέχρις εδώ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

Εμείς οι Κορίνθιοι, που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και την ομάδα μας χαρήκαμε όσο και στο απώτερο παρελθόν. Αυτό το οφείλουμε στον Αλέξη Κούγια, που μέσα στα τόσα επαγγελματικά και άλλα προβλήματα, είπε να δώσει κάτι από την ύπαρξή του στον τόπο του. ΄Εδώ που φτάσαμε, μια τέτοια ομάδα σαν τη σημερινή απαιτεί συνέχεια! Στιβαρή, ομαδική διοίκηση με διακριτούς ρόλους των μελών του Δ.Σ. Προσωπικά, παρόλες τις κακοτοπιές, ευχαριστώ τον κ. Κούγια γιατί χωρίς αυτόν ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ θα ήταν ακόμη στην χλεύη των ηττημένων.

Γονατιστοί πρέπει να τον παρακαλέσουμε να συνεχίσει το έργο που άρχισε!.. 

 

Βαγγέλης Δ. Κόκκινος

 

 

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας από το Δ.Σ. του Ολυμπιακού

 

 

Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Αλέξης Κούγιας και ενημέρωσε με ανακοίνωσή του τα αίτια της ενέργειάς του.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Όπως είναι γνωστό, προ 6μηνου και όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν στα «τάρταρα», δέχτηκα την πρόσκληση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβω τη θέση του νομικού συμβούλου και Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μετά από συζητήσεις τόσο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και με πρόσωπα του περιβάλλοντος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα οποία εκτιμώ, αποδέχτηκα αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, γιατί είχα να διαχειριστώ το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια δεν θα ήμουν ο ιδιοκτήτης μιας ομάδος και θα ήμουν ένα κορυφαίο μεν αλλά απλό διοικητικό στέλεχος.Σημειωτέον ότι για τη θέση μου αυτή αρνήθηκα να εισπράττω έστω και 1 ευρώ, αφού η φιλική μου σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αυτό που κυριάρχησε στην επιλογή μου σε συνδυασμό με την παθολογική μου αγάπη για το ποδόσφαιρο, η οποία αγάπη πάντοτε ήταν υπεράνω χρωμάτων και συλλογικών υποστηρίξεων και πάντοτε ονειρευόμουν ένα ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρό και έξω από τις βρωμιές του βρώμικου παρασκηνίου, ενός παρασκηνίου που κορυφώθηκε από το 1996 και μετά και γι’ αυτό τον λόγο ήμουν ο πρωταγωνιστής κάθε προσπάθειας καθάρσεως του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που κόσμησα με την παρουσία μου το ΔΣ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, επήλθαν κοσμογονικές αλλαγές σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, με αποτέλεσμα οι σωστές αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και η δαπάνη από αυτόν δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συνδυασμό με την παρουσία στο ποδοσφαιρικό τμήμα των Κ.Κ. Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά κυρίως τον ερχομό του «σοφού» προπονητού Μεντιλίμπαρ, να μας οδηγήσουν ακόμη και στη διεκδίκηση του ονείρου της κατακτήσεως ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου, ενώ λίγους μήνες πριν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχανε με κατεβασμένα τα χέρια από τη Λαμία.Σήμερα, δυστυχώς, για λόγους που αφορούν την προσωπική, τη νομική αλλά και την ποδοσφαιρική μου αξιοπρέπεια, αλλά και ό,τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία η εν γένει προσωπικότητά μου, η επαγγελματική και κοινωνική μου διαδρομή αλλά και η αυτοτέλειά μου στο πώς θα εκφράζω τις απόψεις μου για θέματα, τα οποία αφορούν είτε την επιστήμη μου, είτε την κοινωνία, είτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, είμαι υποχρεωμένος απέναντι στο σύστημα αξιών, το οποίο πρεσβεύω σε όλες αυτές τις δεκαετίες της ζωής μου, να παραιτηθώ από τις θέσεις, τις οποίες είχα στον Ολυμπιακό και τις οποίες τίμησα ανιδιοτελώς με τον καλύτερο τρόπο.

Θέλω να ευχαριστήσω με τα πιο θερμά λόγια τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο η σχέση μας πλέον δεν είναι μόνο είτε επαγγελματική, είτε προσωπική, αλλά είμαστε και οι δυο μέλη της ίδιας οικογένειας.Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου για τους Κώστα Καραπαπά, Μιχάλη Κουντούρη, Τάκη Αγραφιώτη και όλα τα στελέχη του Ολυμπιακού, με τους οποίους ζήσαμε αυτούς τους 6 μήνες πρωτοφανείς στιγμές ποδοσφαιρικής ευτυχίας, αλλά δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η εκτίμηση που θέλω να έχω στον εαυτό μου τα επόμενα χρόνια της ζωής μου.Είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό κύπελλο και λυπάμαι που δυστυχώς πλέον δεν θα είμαι στα αποδυτήρια, για να πανηγυρίσουμε μαζί όλοι αυτό το όνειρο, όπως κάναμε τους τελευταίους μήνες για όλες αυτές τις επιτυχίες μας που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο.Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατομμύρια οπαδούς του Ολυμπιακού για την αγάπη και την εκτίμηση που μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή, παρά το ότι ποτέ δεν ήμουν μέλος της οικογενείας τους, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ένιωσαν και αυτοί με πόση υπευθυνότητα και με πόσο σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού υπηρέτησα ανιδιοτελώς αυτή την ευαίσθητη θέση, την οποία κατείχα μέχρι σήμερα σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε όλοι μαζί, για να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο πετύχαμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια