Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1891)

 

Υπογραφή σύμβασης ανόρυξης γεώτρησης στην Π.Ε. Κορινθίας

 

Υπεγράφη η σύμβαση ανόρυξης γεώτρησης ΤΟΕΒ Πασίου, προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ, στα γραφεία της Π.Ε. Κοριθνίας, την Δευτέρα 29 Απριλίου.

Η διάρκεια του έργου είναι έξι μήνες και οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιου Γκιολή, της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθηνάς Κόρκα – Κώνστα, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνα Ζαχαριά, του διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών, του Προέδρου ΤΟΕΒ και του αναδόχου.

 

 

Το πρόγραμμα “ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ” στο Δήμο Βέλου-Βόχας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Με επιτυχία ξεκίνησε να υλοποιείται  στον Δήμο Βέλου-Βόχας (Ζευγολατιό Κορινθίας) το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Την Δευτέρα 22 Απριλίου, κατά την επίσημη λειτουργία, επισκέφθηκαν την κινητή μονάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχα Αθανάσιος Μανάβης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Σωτήρης Καμαρινόπουλος, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Άγγελος Χρονάς, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Βέλου-Βόχας από 25-70 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από Δευτέρα-Πέμπτη 08:45 π.μ. – 14:30 μ.μ. και Παρασκευή 8:45 π.μ. – 14:00 στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία θα βρίσκεται σταθμευμένη στη Παιδική Χαρά (πλησίον του Δημαρχείου), στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2741.360523 και 2713.610244 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ως προτεραιότητά την ενημέρωση των πολιτών, την προστασία της υγείας τους και την επένδυση σε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας. Για τον λόγο αυτό, έχει προγραμματίσει το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» να υλοποιηθεί και σε άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

 

 

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Συνεδρίασε, τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η «Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για τα γήπεδα των Φιχτίων, Διδύμων και Κοιλάδας», προϋπολογισμού 269.999,98 ευρώ, καθώς και η «Σύνταξη δύο μελετών στο πλαίσιο της προστασίας, αποκατάστασης, ανάδειξης, και επανάχρησης του Αρχοντικού Νοταρά στα Άνω Τρίκαλα Δ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Π.Ε. Κορινθίας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Επίσης, εγκρίθηκε η «Άμεση αντιμετώπιση βλαβών και συντήρησης σήμανσης-ασφάλισης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Κορινθίας», προϋπολογισμού 330.000 ευρώ και το έργο «Αποκατάσταση βατότητας Επαρχιακής Οδού Μεγαλόπολης-Λυκαίου μέσω Θωκνίας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

 

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

 

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για τη Δευτέρα 29-04-2024 και την Τρίτη 30-04-2024 στα δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π. και της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου από την εκδήλωση καιρικών φαινομένων και πάσης φύσεως κινδύνων πολιτικής προστασίας, η οποία συνεδρίασε την Κυριακή 28.04.2024 στην έδρα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου με τίτλο «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση του 21ου αιώνα» είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Η διοργάνωση του Δήμου Κορινθίων είναι προγραμματισμένη για τις 10-13 Μαΐου και γίνεται για την Ίδρυση του Δικτύου Πόλεων Αποικιών Κορίνθου με τίτλο: «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες» όπου περιλαμβάνεται το 1ο και 2ο Διεθνές Φεστιβάλ καθώς και παράλληλες δράσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια