Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ (Φ. 1891)

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Φενεό άνοιξε τη πύλη του ξανά και μετά από αρκετά χρόνια λειτουργεί καθημερινά

 

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και ο Δήμος Σικυωνίων συνεργάστηκαν στενά ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που χρόνια επιθυμούσαν οι Φενεάτες αλλά και μία σημαντική στιγμή για το Υπουργείο Πολιτισμου το οποίο ανοίγει μουσεία τα οποία στο παρελθόν ήταν κλειστά. Πολύ σύντομα ολοκληρώνονται και οι τελικές εργασίες στο δάπεδο και τα κουφώματα άρα το Αρχαιολογικό Μουσείο θα έχει αναβαθμιστεί αισθητά.»

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε: "Θα ήθελα να σας προτρέψω να επισκεφθείτε το Μουσείο της Αρχαίας Φενεού. Ο Δήμος Σικυωνίων το στήριξε οικονομικά ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει."

 

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, προχώρησε στην πρόσληψη (μέσω ΑΣΕΠ) δύο φυλάκων για τον χώρο του Μουσείου ενώ ο Δήμος Σικυωνίων χρηματοδότησε τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης - συντήρησης του επισκέψιμου χώρου.

Στη σημερινή επίσκεψη στο Μουσείο παρέστησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα, η Έφορος Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασίμη, αντιδήμαρχοι του Δήμου Συκιωνίων, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Στα σημαντικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Φενεού περιλαμβάνονται γλυπτά, ψηφιδωτά και αγγεία που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στην Αρχαία Φενεό. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το σπάνιας ομορφιάς κι αισθητικού κάλλους μαρμάρινο κεφάλι της Υγείας, έργο του γλύπτη Αττάλου Λαχάρου.

Το Μουσείο πλέον θα λειτουργεί κανονικά και είναι επισκέψιμο καθημερινά από τις 08:30-15:30, εκτός Τρίτης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια