Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1891)

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”

 

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Για πέντε ημέρες, οι εγκαταστάσεις του SportCamp στο Λουτράκι θα φιλοξενήσουν πάνω από 400 αθλητές με νοητική αναπηρία, μαζί με τους συνοδούς, προπονητές, εθελοντές, και συνεργάτες των Special Olympics όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, την Ουγγαρία και την Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι αθλητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αγωνιστούν σε 4 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Στίβος και Powerlifting), και να αναδείξουν την προσπάθεια και τα ταλέντα τους στον αθλητισμό στέλνοντας ταυτόχρονα το πιο ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας, ευγενούς άμιλλας και ένταξης! Την προσπάθειά τους θα αγκαλιάσουν και θα χειροκροτήσουν οι οικογένειες και οι συνοδοί τους, οι προπονητές, οι εθελοντές, οι συνεργάτες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, καθώς και η τοπική κοινωνία του Δήμου Λουτρακίου.

Την Τελετή Έναρξης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, κ. Διονύσιος Κοδέλλας, Πρέσβυς ε.τ., το Σάββατο 25 Μαΐου στις 12:00 στο Ypanema, στη Λίμνη Ηραίου στο Λουτράκι. Οι αθλητές θα έχουν ενεργό ρόλο στο Τελετουργικό μέρος, στο οποίο θα λάβει μέρος και η Φιλαρμονική του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Η Τελετή Λήξης θα διεξαχθεί στο Ανοιχτό Θέατρο SportCamp, την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 21:00.

Στους φετινούς Πανελλήνιους Αγώνες, οι αγωνιστικές δραστηριότητες στα 4 αθλήματα θα πραγματοποιηθούν στις 26-28 Μαΐου και ώρες 09:30 – 14:00, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του SportCamp (Κολύμβηση, Bocce, Powerlifting), και στο ‘’Θώδειο” Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου (Στίβος).

Οι Αγώνες θα είναι ανοιχτοί προς το κοινό, όπως και οι παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση:

- Εορτασμός Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics 2024: Την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρες 10:00 – 12:30 και 17:00 – 19:00 θα πραγματοποιηθούν μεικτές δράσεις, αθλητών με και χωρίς αναπηρία, στο άθλημα του Ποδοσφαίρου με την μορφή εκμάθησης, επίδειξης αλλά και φιλικού αγώνα. Στις δράσεις θα συμμετέχουν μαθητές σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

-Σεμινάριο προπονητών Αντισφαίρισης και προπονητικό Camp Αντισφαίρισης: Την Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Μαΐου και ώρες 9:30 – 14:00, αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα Αντισφαίρισης των Special Olympics, αλλά και από Σχολεία Ειδικής Αγωγής της χώρας θα συμμετάσχουν σε τριήμερο αθλητικό Camp με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος και την προώθησή του. Την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρες 10:00 – 12:00 θα διεξαχθεί Σεμινάριο Προπονητών Αντισφαίρισης  από ομάδα εξειδικευμένων και διαπιστευμένων προπονητών.

- Επίδειξη Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων – Motor Activity Training Program (M.A.T.P.):  Την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00 – 12:00, μαθητές σχολείων ειδικής αγωγής του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες του προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (M.A.T.P.). Το Μ.Α.Τ.Ρ. είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που συνδυάζουν νοητική αναπηρία με κινητική και αδυνατούν, λόγω του επιπέδου των δεξιοτήτων τους και / ή της λειτουργικότητάς τους, να συμμετέχουν στα επίσημα αγωνίσματα των Special Olympics.

- Πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές» (Healthy Athletes Program): Από την Κυριακή 26 έως και την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρες 09:30 – 13:00 και 16:00 – 20:00, πέντε ειδικότητες Ιατρών και επαγγελματιών του χώρου της υγείας (Οδοντίατροι, Οφθαλμίατροι, Φυσιοθεραπευτές, Ορθοπεδικοί, Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι), θα δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές να επωφεληθούν εντελώς δωρεάν από µία σειρά ιατρικών εξετάσεων και υπηρεσιών, καθώς και συμβουλευτικής.

- 8ο Family Health Forum από το Πρόγραμμα Οικογενειών: Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρες 17:30- 20:00, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή διαδραστική συνάντηση των μελών των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών με νοητική αναπηρία, με εισηγήσεις από επιστήμονες και ειδικούς του χώρου της υγείας και της αναπηρίας.

- Special Festival: Κινηματογράφος, αναρρίχηση, κατασκευές, χορός Zumba και κατασκευές είναι οι δραστηριότητες με τις οποίες οι αθλητές των Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Sportcamp την Παρασκευή 24, Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Μαΐου, ξεκινώντας από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι το βράδυ!

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, κ. Διονύσιος Κοδέλλας, Πρέσβυς ε.τ., δήλωσε σχετικά:

Με χαρά, ενθουσιασμό, και ανυπομονησία αναμένουμε την ανά διετία σταθερή μας συνάντηση, στο αγαπημένο μας Λουτράκι. Ας κάνουμε και αυτούς τους Αγώνες μία ακόμη πολύτιμη διαδρομή προς την ένταξη και την αποδοχή με επίκεντρο τους αθλητές και τις αθλήτριες μας που με σταθερά βήματα διεκδικούν το αυτονόητο: να ενταχθούν μέσω του αθλητισμού, ως ισότιμα μέλη στους κόλπους της κοινωνίας σε συνθήκες σεβασμού και αλληλεγγύης”.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Πανελλήνιων Αγώνων, οι αθλητές και οι οικογένειές τους ευχαριστούν θερμά τους Χορηγούς και Φίλους της Διοργάνωσης, καθώς, χάρη στην ευαισθησία και στην ενεργή υποστήριξή τους, οι Πανελλήνιοι Αγώνες θα επιτύχουν τον μέγιστο θετικό αντίκτυπο: Μέγας Δωρητής το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Χρυσός Χορηγός η Attica GroupΑργυρός Χορηγός η ΔΕΣΦΑΧορηγός η ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε., Χορηγός εμφανίσεων η Admiral, Χορηγός Μετακινήσεων Toyota Ελλάς, Υποστηρικτής η ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, Υποστηρικτής επισιτιστικών ο Όμιλος Σκλαβενίτης και Χορηγός Επικοινωνίας το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και η Socialdoo.

Καθοριστική είναι επίσης και η συμβολή των συνεργατών των Special Olympics Hellas με την ουσιαστική υποστήριξή τους: Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων ΘεοδώρωνΣχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου ΠολυτεχνείουΕλληνική ΑστυνομίαΣΕΓΑΣ – Ελληνική Ομοσπονδία ΣτίβουΣχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑθηνώνΥπουργείο Εθνικής Άμυνας / Σχολή ΜηχανικώνΕλληνικός Ερυθρός Σταυρός.

 

 

 

Έριξε αυλαία το 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

 

Το 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ξυλόκαστρο έριξε την αυλαία του την Παρασκευή 26 Απριλίου.

Ολοκληρώθηκαν δυο συναρπαστικές εβδομάδες θεάτρου, έκφρασης και δημιουργίας από σχολικές ομάδες της Πελοποννήσου.

Οι φίλοι του ερασιτεχνικού θεάτρου παρακολούθησαν εξαιρετικές στιγμές έκφρασης των μαθητών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και να μας ταξιδέψουν μέσα από τις παραστάσεις τους.

Οι συμμετοχές ήταν πολλές και θέλουμε να ευχαριστήσουμε μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν μέχρι την πόλη μας για να παρουσιάσουν τα έργα τους.

Η πρεμιέρα έγινε με το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ "Ανελκυστήρας" του Γιώργου Παλαμάρη, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να εμβαθύνει σε ένα ταξίδι γεμάτο συναισθήματα και ανατροπές.

Το Ξυλόκαστρο φέτος συμμετείχε με δύο σχολεία, καθώς εκτός από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, που παραδοσιακά παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ, μας συστήθηκε και η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, αποτελούμενη από μαθητές του 1ου  και του 2ου Γυμνασίου. Δύο εξαιρετικές συμμετοχές, καλοδουλεμένες που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα τοι κοινού.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης εκφράζει την μεγάλη ικανοποίησή του για την επιτυχία του 16ου Φεστιβάλ Θεάτρου και στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες που προάγουν πολιτισμό.

'Οπως έλεγε και ο Κάρολος Κουν :

"Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας."

Και αυτό θα πράξουμε σε οποιαδήποτε ευκαιρία.

ΥΓ. Θερμές ευχαριστίες στο κατάστημα Κάλλιστον για την προσφορά του και στην αίθουσα εκδηλώσεων Κατερίνα για την άψογη συνεργασία.

 

Ecomobility 2024: Ειδικός Έπαινος Ευχαριστίας απονεμήθηκε στον Δήμο Σικυωνίων

 

 

Στο πλαίσιο της βράβευσης των εργασιών του Ecomobility 2024, το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, τιμήθηκε ο δήμος Σικυωνίων με Ειδικό Έπαινο Ευχαριστίας για την υποστήριξή του στην εργασία που εκπόνησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κιάτου κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Τον έπαινο παρέλαβε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε σε αίθουσα της σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, του κράτους, της επιστημονικής κοινότητας, των Μέσων Ενημέρωσης και βεβαίως των μαθητών, των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτικών τους.

Το ECOMOBILITY και οι παράλληλες δράσεις  FREEMOBILITY και ECO2MOBILITY, αφορούν στην έρευνα, την παρατήρηση και τον εντοπισμό των προβλημάτων μετακίνησης των πόλεων καθώς και την υποβολή προτάσεων στην αυτοδιοίκηση για μετάβαση στην οικολογική μετακίνηση και την βιώσιμη κινητικότητα. Αυτό συνέβη με τις εργασίες των μαθητών από όλη την Ελλάδα με τις οποίες εντοπίστηκαν τα προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και συζητήθηκαν πιθανές λύσεις.

Από τον δήμο Σικυωνίων συμμετείχε το ΕΠΑΛ Κιάτου, το οποίο στις 9 Απριλίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων, παρουσίασε την εργασία του, που αφορούσε μεταξύ άλλων σε προτάσεις για την μετατροπή της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Πατρών σε χώρο αναψυχής και ποδηλατοδρόμησης.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος συνεχάρη τόσο τους μαθητές και τους καθηγητές για τη συμμετοχή τους όσο και την όλη διοργάνωση του Ecomobility γιατί μέσω αυτού του προγράμματος οι μαθητές αποκτούν περιβαλλοντικές γνώσεις, ενισχύεται η ομαδικότητα και προάγεται η ευγενής άμιλλα, ενεργοποιώντας παράλληλα τους νέους να σκεφτούν πώς θέλουν την πόλη και τον δήμο που ζουν και να προτείνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση λύσεις πάνω σ’ αυτό.

 


Δήμος Σικυωνίων: Εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν “Γωνιές” Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

 

 

Δύο Πολυκέντρα (Γωνιές) Ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν στο δήμο Σικυωνίων στο πλαίσιο της προώθησης της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή.

Οι «Γωνιές» που λειτουργούν στο Λιμάνι του Κιάτου και στον Πευκιά του Κάτω Διμηνιού, Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 5 παρά τέταρτο το απόγευμα, χρησιμοποιούνται για την χωριστή διαλογή των πλαστικών, μεταλλικών, γυάλινων και χάρτινων υλικών.

Διαθέτουν σύστημα επεξεργασίας των υλικών (συμπίεση για τα πλαστικά και μεταλλικά υλικά και θρυμματισμός για τα γυάλινα υλικά) ώστε να ελαχιστοποιούνται οι όγκοι των υλικών που θα ανακυκλώνονται χωριστά, για να μειώνεται το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των ανακυκλούμενων υλικών.

Για κάθε συσκευασία που οι καταναλωτές τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζομένα supermarket, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη.

Ποιες συσκευασίες ανακυκλώνουμε στις Γωνιές Ανακύκλωσης:

·       Μεταλλικές

·       Χάρτινες

·       Πλαστικές

·       Γυάλινες

 

 

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Έκθεση ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού 

 

 

 

 

Το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 απευθύνει πρόσκληση σε σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για συμμετοχή των μαθητών τους στην έκθεση ζωγραφικής που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της φετινής του διοργάνωσης.

Οι μαθητές καλούνται να αντλήσουν έμπνευση από την κεντρική θεματική του Φεστιβάλ «Η Ελευθερία της Όρχησης», την τέχνη του χορού και την ελευθερία των κινήσεων της θάλασσας του Ξυλοκάστρου, και να δημιουργήσουν τα έργα τους, τα οποία θα εκτεθούν, από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου, σε Δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι ένα διήμερο ταξίδι στη Σύρο για 2 άτομα, τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια του ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η καλλιτεχνική ομάδα του ANIMASYROS, η οποία αποτελεί και την κριτική επιτροπή που θα αναδείξει τον νικητή/τη νικήτρια.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην έκθεση με το σχολείο σας, για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 

Την  Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων μοίρασε τρόφιμα, ελαιόλαδο και νωπό κοτόπουλο σε 115 οικογένειες, προσπαθώντας να ενισχύσει το γιορτινό τραπέζι αυτές τις Άγιες Ημέρες.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αρωγή στις ευπαθείς οικογένειες να παρέχεται κάθε μήνα. Στόχο που θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επιτύχουμε. Καλή και ευλογημένη Ανάσταση σε όλον τον κόσμο.

Ο Αντιδήμαρχος

Κοινωνικής Πολιτικής

Ιωάννης Χ. Τσάκωνας

 

 

 

 


Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού (Λεωφ. Ιωνίας 86) θα παραμείνει κλειστό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ανακαίνισής του, στα πλαίσια του Προγράμματος «Εκσυγχρονισμός των Κ.Ε.Π. του Δήμου Κορινθίων».

Η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, θα γίνεται από το κεντρικό Κ.Ε.Π. του Δήμου μας (Κωστή Παλαμά 53) και από το Δημαρχείο.

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ - ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024 – 2025

      

 Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του προσφάτως ψηφισμένου Ν. 5107/2024 (ΦΕΚ 64/01-05-2024) για την διεύρυνση του προγράμματος χρηματοδότησης δημιουργίας νέων τμημάτων βρεφικής φροντίδας (άρθρο 4) καθώς και της αναμονής τελικής απόφασης του ΥΠΕΣ για την εφαρμογή ή μη των τελικών διατάξεων του Π.Δ. 99/2017, οι εγγραφές - επανεγγραφές Βρεφών και Νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας, θα εκκινήσουν προς το τέλος Μαΐου.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης εγγραφών καθώς και το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί με νεότερη ανακοίνωση. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διαθέσουμε περισσότερες θέσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών.  

                                                                                                          Ο Αντιδήμαρχος

 Κοινωνικής Πολιτικής

 Ιωάννης Χ. Τσάκωνας




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ







 

Δεν υπάρχουν σχόλια