Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1891)

 















 

 

Η «Αποεθνοποίηση» καλά κρατεί…

Ήμουν νιός και γέρασα από τότε που άρχισε η Ευρώπη και φυσικά από κοντά η Ελλάδα να γίνεται στόχος αποεθνοποίησης. Όλες, μα όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις μιλάνε με μια γλώσσα ξύλινη, παραπειστική με στόχο την χειραγώγηση των πολιτών. Είναι εκ των ουκ άνευ να περιμένουμε να μας λύσει το «Μεταναστευτικό» η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως να το πιάσεις το θέμα είναι πραγματικά πολύπλευρα ανθρωπιστικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, αλλά και θέμα ασφαλείας, που αποτελεί την πεμπτουσία της επιβίωσης του Ελληνικού Έθνους.

Προτάσσω το θέμα της ασφάλειας, όχι διότι προέρχομαι από το Στράτευμα και άρα είμαι εκπαιδευμένος να βλέπω πέραν από τα δημοσιογραφήματα του «Συστήματος» που επιδιώκει να εκμηδενίσει την ανθρώπινη υπόσταση, όχι. Κι εσείς που δεν έχετε την ευχέρεια να κάνετε «Στρατιωτική Εκτίμηση Κατάστασης» το έχετε κατά νου. Αυτή είναι και η αιτία που μας μιλάνε όλοι οι πολιτικοί και μας καθησυχάζουν διότι δήθεν είμαστε ασφαλής χώρα. Δεν μας λένε όμως ότι σε χώρες που άλλοτε διαφύλασσαν τα σύνορά τους και εφάρμοζαν τους νόμους, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες σήμερα κλαίνε την κακιά τους μοίρα.

Οι λαθρομετανάστες έχουν δημιουργήσει «γκέτο» για πάρτι τους και δεν τολμάει ούτε η Αστυνομία να εισέλθει σ΄αυτές τις περιοχές. Δεν μας λέει κανείς από τον πολιτικό κόσμο ότι τα διάφορα κέντρα κράτησης Μεταναστών ,που έχουν στηθεί στην Ελλάδα εφαρμόζουν το «Μανιφέστο Καλλέργη» με τις ευλογίες του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την δημιουργία πολυπολιτισμικών κρατών στην θέση των σημερινών.

Κυρίαρχος στόχος που τον πληρώνουν από την τσέπη τους τα κράτη μέλη της Ε.Ε. είναι η «Αποεθνοποίηση» της Ευρώπης. Μας είπαν κι εμάς, όταν έφεραν τους πρώτους μετανάστες στο 6ο Σ.Π. ότι θα λειτουργήσει για λίγο χρονικό διάστημα. Από τότε όμως οι μετανάστες που είχαν έλθει ένας – ένας διαλεγμένοι από την Αφρική και την Ασία «Μουσουλμάνοι με 3-4 παιδιά σήμερα έχουν αυξήσει τον αριθμό της κάθε οικογένειας  με το +3 ή 4».

Το πρόβλημα το κρύβουν κάτω από το χαλί γιατί όλοι αυτοί που έχουν τους παχυλούς μισθούς από βουλευτές έχουν καταντήσει βολευτές, είτε του Ναι, είτε του ΟΧΙ. Όταν θα συνειδητοποιήσουν ότι ο συνδυασμός θρησκείας και γεννήσεων σημαίνει κυριαρχία στα δημοτικά και άλλα πράγματα του δημόσιου βίου, θα είναι αργά… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Οι Σειρήνες κτυπούν και μ΄ αυτό τι;

Η Χρονική περίοδος που διανύουμε δείχνει πως η ανθρωπότητα, αλλά και η Ελλάδα με τα Ελληνοτουρκικά και όχι μόνο πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι δηλώσεις των διαφόρων διεθνών παραγόντων του δημόσιου, αλλά και της Ελλαδικής περιοχής κάθε άλλο παρά πειστικές είναι πως οδεύουμε προς εξομάλυνση των διεθνών διαφορών. Ο Ρώσο -Ουκρανικός Πόλεμος και ο Πόλεμος στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ  με την Χαμάς της Παλαιστίνης και των όμορων κρατών αποτελούν  βόμβα στα θεμέλια της Παγκόσμιας Ειρήνης. Όλα βρίσκονται επί ξηρού ακμής, έτοιμα να εξαπλωθούν ανεξέλεγκτα από εκεί που άρχισαν.

Σε κάθε οργανωμένο Κράτος υπάρχει και η αντίστοιχη δομή, που αντιμετωπίζει Έκτακτες Περιπτώσεις Ανάγκης. Το ίδιο ισχύει και στην Πατρίδα μας. Υπάρχουν τα Υπουργεία Εθνικής Αμύνης και  Προστασίας του Πολίτη, τα οποία έχουν το καθένα τις δικές του αποστολές σε έκτακτες Ανάγκες. Όσον αφορά τον Νομό Κορινθίας με την πρόσφατη σύσταση δια νόμου Εθνικής Εθνοφρουράς στις παραμεθόριες περιοχές και ακολούθως στο εσωτερικό της χώρας το θέμα έχει προχωρήσει από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης σε απαραίτητους ρυθμούς. Η Εθνική Φρουρά (Μονάδα) της Κορίνθου έχει συσταθεί στα χαρτιά, αλλά  έχει κάνει και την πρώτη της Άσκηση Προσωπικού Εφεδρείας.

Εκεί που χωλαίνει η κατάσταση είναι τι συμβαίνει στον τομέα του Άμαχου πληθυσμού και αν έχει εργαστεί προληπτικά η θεσμοθετημένη Τοπική Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης της Νομαρχίας και των Δήμων Κορινθίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναφερόμαστε μόνο στη συνεδρίαση για αντιμετώπιση μόνο Πυρκαγιών λόγω θέρους, αλλά και σε άλλα απαραίτητα θέματα αρμοδιότητάς τους. Νομαρχία με την ΠΣΕΑ και  Δήμοι οφείλουν να ενδιαφερθούν για την προστασία του Άμαχου πληθυσμού και εγκαταστάσεων Οφείλουν να τα συζητήσουν, να δουν τι προβλέπει το αντίστοιχο σχέδιο για κάθε περίπτωση. Όχι σήμερα, Χθες, «Οι καιροί ου μενετοί».

Για την ΠΣΕΑ θε ήθελα να τονίσω ότι δεν αρκεί να έρχεται μια φορά τον χρόνο να σημαίνει συναγερμό με τις σειρήνες του Δικαστικού μεγάρου χωρίς να έχει προβεί έστω και σε μία ανακοίνωση οδηγιών ενέργειας των πολιτών. Δόξα των Θεώ υπάρχουν πολλά τοπικά  ΜΜΕ που θα φιλοξενούσαν μια τέτοια περίπτωση. Τα σχέδια δεν είναι να τα γνωρίζει ένα κλειστό κύκλωμα γραφειοκρατικό, αλλά και οι πολίτες. Σε ποια καταφύγια θα καταφύγουν, που προβλέπεται να είναι οι Σταθμοί πρώτων βοηθειών στις μεγάλες πόλεις του Νομού;  Οδηγίες Α΄ Βοηθειών και τόσα άλλα;.. Κύριε Νομάρχη;             

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 



Η συνάντηση για τα Μ.Ο.Εμπιστοσύνης

Σε λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία για μια συζήτηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν, στα πλαίσια των λεγομένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αυτό το κουβάρι της Ελληνοτουρκικής Κρίσεως ξετυλίγεται επί πολλά χρόνια χωρίς, τουλάχιστον για την Ελλάδα, κανένα θετικό αποτέλεσμα. Κατά πάγια τακτική, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση κορυφής, η Τουρκία βρίσκει τον τρόπο να παραβιάζει κάθε ιερό και Όσιο την Πατρίδας μας.

Θέτει σε δραστηριότητα στο διπλωματικό Οπλοστάσιό της την μονταζιέρα Αμφισβήτησης Κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Πότε με παραβίαση Ελληνικού Εναέριου και Θαλάσσιου Χώρου, άλλοτε με αμφισβήτηση της Ελληνικής Κυριαρχίας και του Δικαιώματος εξοπλισμού για την Άμυνα νησιών του Αιγαίου και στην προκειμένη συνάντηση, μεταξύ όλων αυτών, την μετονομασία και χρήση Ιστορικής Χριστιανικής Μονής σε Τζαμί. Σε  όλα τα παραπάνω να πούμε και για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Κι εμείς προς τι αυτού του είδους Μ. Ο. Εμπιστοσύνης; Τι κερδίζουμε; Τίποτα απολύτως, ενώ η Τουρκία εκμεταλλεύεται «το δήθεν  δικαίωμα αμφισβήτησης», που περνάει με την επανάληψη στο σκεπτικό ακόμα και συμμάχων μας κρατών στο ΝΑΤΟ και ετέρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όλα αυτά με μίαν επωδό που κάθε φορά μιλάνε κάποιοι στην Ελλάδα πως όλα πήγαν καλά στη σύσκεψη για τα Μ.Ο.Ε.

Διατηρώ και έχω το δικαίωμα, ως Έλληνας Πολίτης, να δω τον Πρωθυπουργό μας αυτή τη φορά να θέσει θέμα παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάνης από την Τουρκία στο προγκρόμ και την εκδίωξη των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη το 1955, την εκδίωξη των Ελλήνων των νήσων της Ϊμβρου και Τενέδου, την κατάληψη και κατοχή της Βόρειας Κύπρου και της παραβίασης των όρων της Αμμοχώστου. Να θέσει θέμα και την καπειλία του Αρχαιολογικού πλούτου της Μικράς Ασίας και της Πόλης.

Αν ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιστρέψει στην Ελλάδα με άδεια χέρια, να είναι βέβαιος ότι ο Λαός μας θα πει ότι αυτή η συνάντηση ήταν «Μία από τα ίδια», ενώ η Τουρκία θα έχει πολλαπλά οφέλη. Δίδεται «Πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης» στον διπρόσωπο Τούρκο Πρόεδρο, να επικαλείται ότι προσπαθεί να τα βρει με την Ελλάδα, ενώ είναι σε όλα αντίθετος. Ακόμα και με την «Αιτία Πολέμου» να την έχει κάνει σημαία της «Γαλάζιας Πατρίδας»… Μήπως κάθε φορά που κάτι αξιώνουν θα έπρεπε κι εμείς να ζητούμε πίσω κάτι από όσα μας έχουν πάρει;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






Ο Ερντογάν έκανε τζαμί και την Μονή της Χώρας στην Πόλη…

 

Δεν σέβεται τίποτα! Ο Ερντογάν έκανε τζαμί και την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει το 5Apostagma.gr. Κι αυτό λίγες ημέρες πριν γίνει η συνάντησή του στην Τουρκία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που επιβάλλουν οι ΝΑΤΟΪΚΟΙ και οι Ευρωπαίοι.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι, με αυτόν τον προκλητικό και βαθειά προσβλητικό τρόπο, η Τουρκία εννοεί την περιλάλητη προσπάθεια οικοδόμησης μέτρων για την ελληνοτουρκική φιλία. Κρίμα!

Στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νιγρίτα, ιερούργησε, σήμερα δεύτερη ημέρα του Πάσχα, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. 

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, «τον αριστέα της πίστεως, το πανένδοξο παλληκάρι του Χριστού, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως λαοφιλής στην πανορθοδοξία, αλλά και στην Πατρίδα μας, ιδιαιτέρως, όπου, προς τιμήν του είναι αφιερωμένοι πολλοί ιεροί Ναοί».

Ο Μητροπολίτης Σερρών, με αφορμή τον εορτασμό του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει και την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί. 

¨Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, δεύτερη ημέρα του αγίου Πάσχα, στρέφουμε με βαθειά συγκίνηση και αγάπη τον νουν και την προσευχή μας στην ευσεβή πηγή του Γένους, το ολόφωτο και αειφεγγές Φανάριον, όπου εορτάζει ο επ’ ονόματι του μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, πάνσεπτος, Πατριαρχικός Ναός. Και μαζί με την ιερά συγκίνηση, νιώθουμε για μία ακόμη φορά θλίψη και αποτροπιασμό για την όλως ακατανόητη και προκλητική απόφαση της Τουρκικής Κυβερνήσεως, να μετατρέψει, οσονούπω, μετά την Αγία Σοφία και την περίφημη Μονή της Χώρας (11ος μ.Χ. αιώνας) στην Κωνσταντινούπολη, από μουσείο σε μουσουλμανικό τέμενος! Δυστυχώς, φαίνεται ότι, με αυτόν τον προκλητικό και βαθειά προσβλητικό τρόπο, η Τουρκία εννοεί την περιλάλητη προσπάθεια οικοδόμησης μέτρων για την ελληνοτουρκική φιλία. Κρίμα!».

Έχουν δίκαιο αυτοί που λένε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Ήλθαν από τα βάθη της Ασίας, ως απολίτιστοι και άξεστοι κατακτητές και εξακολουθούν μετά από αιώνες να μην έχουν αλλάξει. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Τουρκία οι άλλοι Ευρωπαίοι τα βλέπουν χωρίς να βλέπουν πέρα από τον εαυτόν τους και ανέχονται την χώρα εισβολέα και κατακτητή, χωρίς να λογοδοτούν. Μέχρι πότε;

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια